Σαλάτα με όσπρια & μέντα από τον σεφ Γιάννη ΑποστολάκηΓια 4 άτομα:
1 κούπα µαυροµάτικα φασολάκια
1 κούπα άσπρα µικρά φασόλια
1 κούπα ρεβίθια
½ κούπας µαύρα φασολάκια, ξερά ή κονσέρβα
2 φρέσκα κρεµµύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
Χυµός από 1 λεµόνι
15 φύλλα µέντα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε από το βράδυ τα όσπρια στο νερό να µαλακώσουν. Τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια και τα ρεβίθια µόνα τους.
Βράστε τα ανάλογα: τα µαυροµάτικα µαζί µε τα άσπρα φασόλια, και τα ρεβίθια ξεχωριστά. Σουρώστε όταν είναι έτοιµα και κρυώστε τα. Τα ρεβίθια µην τα παραψήσετε για να είναι τραγανά.
Βάλτε τα όλα µαζί σε ένα µπολ. Ψιλοκόψτε τις πιπεριές και το κρεµµύδι, ρίξτε τες στο µπολ, προσθέστε ελαιόλαδο, λεµόνι, ψιλοκοµµένη τη µέντα και αλάτι.
Ανακατέψτε και διατηρήστε στο ψυγείο.
Κόστος συνταγής: 3€
Πηγή: Περιοδικό mytv
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !