Συνελήφθησαν για εκβιασμό ο εκδότης της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ και δύο δημοσιογράφοι της

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016


Βόμβα μεγατόνων αποτελεί για τον δημοσιογραφικό κόσμο η σύλληψη του εκδότη και δύο δημοσιογράφων της
καθημερινής εφημερίδας «Ακρόπολη» από την Ασφάλεια Αττικής, επειδή φέρεται ότι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που εκβίαζε στελέχη δημόσιων οργανισμών και τραπεζών προκειμένου να τους χορηγούν κρατική διαφήμιση!Ως αργά χθες τη νύχτα είχε συλληφθεί ο εκδότης της εφημερίδας και μέτοχος σε γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα Παναγιώτης Μαυρίκος. Ο 42χρονος που πριν ασχοληθεί με τις εκδόσεις ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ, ενώ το 2007 (επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου) είχε διοριστεί ως αντιπρόεδρος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΔΑΦΝΙ), φιλοξενούνταν συχνά πυκνά στη δημόσια τηλεόραση για να σχολιάζει την επικαιρότητα.
Μαζί του συνελήφθησαν και δύο δημοσιογράφοι συνεργάτες του, ο 35χρονος Χ.Φ. και ο 50χρονος Π.Μ.

Η μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, γι' αυτό η πρώτη επίσημη ενημέρωση ήταν εξαιρετικά λακωνική. Λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών να προχωρήσουν στη σύλληψη και άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι ενδέχεται να εμπλέκονται στο κύκλωμα, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από επίσημη καταγγελία που έκανε στο Τμήμα Εκβιαστών μια γυναίκα, υψηλά ιστάμενο στέλεχος δημόσιας επιχείρησης.

Καταγγελία

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατήγγειλε ότι οι τρεις εμπλεκόμενοι την εκβίαζαν απαιτώντας να τους δίνει κρατική διαφήμιση και την απειλούσαν ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα άρχιζαν να δυσφημούν την επιχείρηση μέσω της εφημερίδας και της ιστοσελίδας που διατηρούν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στις επικοινωνίες που είχαν με το στέλεχος της ΔΕΚΟ οι συλληφθέντες φέρεται ότι αφήνουν υπόνοιες ότι θα κινδύνευε η ασφάλεια της οικογένειάς της και του ίδιου της του παιδιού!

Μετά την καταγγελία της γυναίκας, άρχισε ένα γαϊτανάκι ερευνών, στο οποίο πρωταγωνίστησε ο υπερκοριός της Ασφάλειας, που κατέγραψε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των εμπλεκομένων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτές τις συνομιλίες οι εμπλεκόμενοι ακούγονται να εκβιάζουν ακόμα και μεγαλοστελέχη τραπεζών για να καταχωρίσουν διαφημίσεις στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα, υπό την απειλή ότι, αν δεν το έκαναν, θα τους «κρεμούσαν στα μανταλάκια», δηλαδή θα δημοσίευαν δυσφημιστικά για τους ίδιους άρθρα στην πρώτη σελίδα!  πηγή


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template