ΦΩΝΑΖΑΝ ΑΛΛΑΧ ΟΥΑΚΜΠΑΡ -Ο απόλυτος τρόμος στο Μάλι.90 όμηροι στο έλεος του Αλλαχ

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Δυνάμεις του στρατού απελευθέρωσαν 80 από αυτούς, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη - Οι τζιχαντιστές άφησαν να φύγουν όσους μπόρεσαν να
τους απαγγείλουν αποσπάσματα από το Κοράνι - Είδα πτώματα στο λόμπι, λέει ένας όμηρος - Φώναζαν «Αλλάχ Ακμπαρ» οι δράστες
(Ανανέωση 14.00) Η τηλεόραση του Μάλι μετέδωσε ότι μετά την εισβολή των δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο απελευθερώθηκαν άλλοι 80 όμηροι. Η Air France επιβεβαίωσε ότι 12 μέλη του πληρώματός της είναι ανάμεσα στους ομήρους του Radisson. Η Γαλλία στέλνει 50 μέλη των επίλεκτων δυνάμεών της στη χώρα
(Ανανέωση 12.38) Σύμφωνα με το BBC, τρεις από τους έξι εργαζόμενους της Turkish Airlines που κρατούνταν όμηροι, κατάφεραν να αποδράσουν από το ξενοδοχείο

Επίθεση του γαλλικού Στρατού έγινε πριν λίγο στο ξενοδοχείο στο Μπαμακό. Μέχρι στιγμής κατάφεραν να απελευθερώσουν 15 άτομα, με τίμημα 3 νεκρούς. Η επιχείρηση συνεχίζεται.

Οι ισλαμιστές είναι μόνο δύο, αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας.

Ανάμεσα στους ομήρους υπάρχουν και 6 Τούρκοι.

Οι δυνάμεις ασφαλείας μπόρεσαν να απελευθερώσουν ακόμα δώδεκα ομήρους, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομήρων, όμως θεωρείται βέβαιο ότι είναι περισσότεροι από 100.

Ένας από τους ομήρους μίλησε στους δημοσιογράφους, μόλις βγήκε: «Μας έβγαλαν έξω οι δυνάμεις ασφαλείας. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι μέσα. Είδα νεκρούς στο λόμπι του ξενοδοχείου. Κρυβόμουν στο δωμάτιό μου, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έσπασαν την πόρτα και με έβγαλαν έξω».

Ήδη υπάρχουν «αρκετά θύματα», ενώ οι τρομοκράτες είναι τουλάχιστον δέκα, σύμφωνα με τον επικεφαλής των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας. Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters πως οι ένοπλοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

Ένας Έλληνας ήταν μέσα στους ομήρους στο ξενοδοχείο στο Μάλι που δέχτηκε την επίθεση από τους τζιχαντιστές και κατάφερε να ξεφύγει αντιδρώντας έγκαιρα και με ευστροφία.
Τον τρόπο με τον οποίο ξέφυγε από τους ενόπλους μέσα από το πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu περιέγραψε στο BBC ο Έλληνας Μιχάλης Σκαπούλης, που εργάζεται στην περιοχή.

Όπως είπε ο ίδιος ήταν νωρίς το πρωί και βρισκόταν στο γυμναστήριο, όπως κάνει κάθε πρωί. «Κάθε πρωί 6 με 7 πηγαίνω στο γυμναστήριο. Κάθε μέρα βλέπω συνήθως τα ίδια άτομα. Γύρω στα 6 άτομα. Σήμερα ήμουν εγώ και άλλα δύο άτομα.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Είχα τη μουσική και δεν άκουσα πυροβολισμούς. Όμως στη συνέχεια πήγα στο λόμπι από την πίσω πόρτα. Άνοιξα λίγο την πόρτα και είδα στο πάτωμα σφαίρες. Έκλεισα την πόρτα και έφυγα πίσω στο γυμναστήριο και από την πίσω πόρτα του γυμναστηρίου βγήκα έξω. Είχε αστυνομία και με πήγαν σε ασφαλές μέρος» είπε τηλεφωνικά στο BBC.

Το πρωί ένοπλοι που φαίνεται ότι είναι τζιχαντιστές, φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας εξαπέλυσαν επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο γεμάτο με ξένους ενοίκους στην πρωτεύουσα του Μάλι το Μπαμακό, παίρνοντας 170 ομήρους, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας και με την διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μάλι τρεις όμηροι είναι νεκροί.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκαν 80 όμηροι..... 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template