Μαύρη εβδομάδα για την Wall Street.Η χειρότερη του 2014

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014


Μαύρη εβδομάδα  για την Wall Street.Η χειρότερη του 2014.
Ισχυρή πτώση για τις αμερικανικές μετοχές, καθώς συνεχίζεται η υποχώρηση πετρελαίου και τα δυσάρεστα μηνύματα από την Κίνα, με τους Dow και S&P να σημειώνουν την χειρότερη εβδομάδα τους για το 2014.
Ο Dow σημείωσε πτώση -312 μονάδες ή 1,78% στις 17.284 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 1,64% στις 2.002 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,15% στις 4.654 μονάδες.

Ο S&P 500 έχασε 3,5% σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones, σημείωσε απώλειες 3,8% στην εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq τελείωσε την εβδομάδα με πτώση 2,7%.
"Η πτώση ξεκίνησε μία εβδομάδα πριν, ανακάμψαμε από τα χαμηλά Οκτωβρίου σε ένα επίπεδο αναμφισβήτητα υπερτιμημένο και όταν έχουμε υπερτίμηση, όλα πρέπει να είναι σωστά, πράγμα που δεν συμβαίνει τώρα, με τι τιμή του πετρελαίου σ' αυτό το επίπεδο και ότι αυτό σημαίνει για την Ρωσία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ", σημειώνει στο CNBC ο Johnson Advisors, επικεφαλής του Hugh Johnson Advisors.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε χαμηλότερα και από τα 58 δολάρια, μετά την υποβάθμιση των εκτιμήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας για την παγκόσμια κατανάλωση, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα υποχώρησε υψηλότερα του αναμενόμενου, επαναφέροντας τις ανησυχίες για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το 2015 η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία της υφηλίου.
Ταυτόχρονα, σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ, οι τιμές χονδρικής υποχώρησαν τον Νοέμβριο.
Πτώση 2,14 δολαρίων ή 3,6% για τα futures του μαύρου χρυσού παράδοσης Ιανουαρίου, στα 57,81 δολάρια το βαρέλι, στο πιο χαμηλό κλεισιμό του από τον Μάιο του 2009.
Το πετρέλαιο έφτασε να διαπραγματεύεται κατά την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και στα 57,34 δολάρια το βαρέλι.

Το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο ένα προς έξι στο NYSE, με 57 εκατ. μετοχές να έχουν “αλλάξει χέρια” από την αρχή της συνεδρίασης.

Πτώση 3,10 δολαρίων ή 0,3% για τον χρυσό στα 1.222,50 δολάρια η ουγγιά.

Εντυπωσιακή πορεία εξακολουθεί να ακολουθεί ο δείκτης “φόβου” VIX (+4,98%) ο οποίος έχει ενισχυθεί περισσότερο από 70% από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Πιέσεις έναντι όλων των ανταγωνιστικών του νομισμάτων δέχεται το δολάριο, ενώ η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομόλογου υποχωρεί στο 2,0984%.

Η Wal-Mart Stores υποχώρησε 0,02%, η Walt Disney κατέγραψε απώλειες 0,28%, η McDonald's σημείωσε πτώση 0,38%, η Microsoft κατέγραψε πτώση 0,40% ενώ η Cisco έκλεισε χαμηλότερα 0,44%.
Η Adobe Systems ενισχύθηκε 9,1%, η Chesapeake Energy κατέγραψε άνοδο 3,2%, η Staples Inc έκλεισε υψηλότερα 2.4%, η Range Resources ενισχύθηκε 2,3%, η Coach σημείωσε κέρδη 2,1%. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template