Η μυστηριώδης ζωή ενός μεγιστάνα, η δολοφονία του και οι σχέσεις με τη Μαφία

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο Scot Young έβγαλε παρά πολλά χρήματα από τις εργολαβίες και τα ακίνητα κι σίγουρα έζησε μια συναρπαστική ζωή. Αυτό μέχρι τη Δευτέρα: είναι η μέρα που έπεσε από το μπαλκόνι του στο κενό και καρφώθηκε στην αιχμηρή σιδερένια περίφραξη του σπιτιού του βρίσκοντας φρικτό θάνατο.
Κανείς δεν πίστεψε εξ αρχής ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Εξάλλου, σύμφωνα με την Telegraph, χρωστούσε εκατομμύρια στερλίνες στη ρωσική και την τουρκική μαφία. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι πριν από δύο χρόνια, κάποιοι γκάγκστερ τον είχαν κρεμάσει έξω από το παράθυρο ξενοδοχείο στο Dorchester, απειλώντας ότι θα τον αφήσουν να πέσει στο κενό.
Σε ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρεται πως ένας φίλος του Young θεωρεί πως ο θάνατό τους συνδέεται με τον θάνατο του Ρώσου ολιγάρχη Boris Berezovsky, που ήταν κάποτε και συνεταίρος του Young και υποστηρίζει ότι πρέπει να υπάρξει αναψηλάφηση κι εκείνης της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Berezovsky είχε βρεθεί προ μηνών κρεμασμένος μέσα στο μπάνιο του. Ο θάνατός του δεν είχε θεωρηθεί αυτοκτονία, αν και δεν εντοπίστηκαν ίχνη πάλης.

Ο Young είχε πουλήσει ένα αρχοντικό στον Berezovsky για 20 εκατ. στερλίνες και ξεκίνησε μια μεγάλη επένδυση στη Μόσχα που ονομάστηκε "Project Moscow."

Το 2006, το Project Moscow κατέληξε σε φιάσκο αφήνοντας τον Young τελέιως άφραγκο και με χρέη 28 εκατ. στερλινώ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίστηκε στο δικαστήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης διαζυγίου από τη σύζυγό του Michelle.
Η υπόθεση κράτησε από το 2007 έως το 2013 και ο Young επέμενε ότι δεν μπορεί να καταβάλλει διατροφή 27.500 στερλινών τον μήνα για την πρώην γυναίκα του και τις δυο κόρες τους, εξαιτίας των κακών επενδύσεων που είχε κάνει.
Πέρυσι τον Νοέμβριο το δικαστήριο είχε αποφανθεί πως ο Young θα πλήρωνε 20 εκατ. στερλίνες στη Michelle, ένα ποσό που η ίδια είχε χαρακτηρίσει “εξευτελιστικό” εκείνη την εποχή. Αργότερα δε ισχυρίστηκε ότι δεν το πήρε ποτέ.

Ο δικαστής απεφάνθη ότι ο Young είπε ψέματα στο δικαστήριο προσπαθώντας να αποκρύψει τον πλούτο του για να μην καταβάλει τα οφειλόμενα στην πρώην του. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών.

Όπως αναφέρει φίλος του ο Young ανησυχούσε πολύ κι έλεγε ότι κάποιος τον παρακολουθεί, προσθέτει μάλιστα πως οι φίλοι του εκλιπόντος δεν εξεπλάγησαν με την είδηση του θανάτου του.

Σύμφωνα με την Telegraph η άνοδος του Young στη στρατόσφαιρα των πλούσιων και ισχυρών έγινε με σκοτεινό τρόπο: εγκατέλειψε τα θρανία στα 16. Από τη δεκαετία του '80 “μπλέχτηκε” με την αγορά ακινήτων και μέχρι τα μέσα τιυ '90 ήταν ήδη ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας.

Από την πλευρά της, η πρώην γυναίκα του αποκάλυψε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα από πού προέρχονταν τα πλούτη του συζύγου της. “μετακινούσε κεφάλαια τόσο αθόρυβα και διακριτικά και από τότε που δούλευε με τους Ρώσους, έμαθε πολύ περισσότερα”, ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο.

Από το τέλος της δίκης, πριν από 12 μήνες, ο Young προσπαθούσε να χτίσει μια νέα ζωή στο πλευρό της Αμερικανίδας Noelle Reno, την οποία γνώρισε το 2006.

Η Reno είναι αυτό που λέμε “γκουρού της μόδας” και ασχολείται με τα ΜΜΕ. Ηταν πάντα στο πλευρό του και κατά τη δίκη και όταν φυλακίστηκε. Τελευταία το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο σπίτι της Montagu Square, δίπλα στο διαμέρισμα όπου κάποτε ζούσε ο John Lennon. Το πτώμα του βρήκαν καρφωμένο στα κάγκελα του φράχτη οι έντρομοι γείτονες. πηγη

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template