Βίντεο σοκ: Η στιγμή που η ισραηλινή οβίδα σκοτώνει τα παιδιά

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Δύσκολο να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τη βαρβαρότητα στη Γάζα. Χθες τέσσερα μικρά παιδιά σκοτώθηκαν σε παραλία της Γάζας. Ενώ έπαιζαν, προσγειώθηκε πάνω τους ένα βλήμα που έριξε ισραηλινή κανονιοφόρος. Το βίντεο που δημοσιεύει το Vice προκαλεί οδύνη ακόμη και σε αυτόν που παρακολουθεί από μακριά τα γεγονότα. Αψυχα, διαμελισμένα, παιδικά σώματα. Κραυγές. Οργή και πόνος.

Ο ισραηλινός στρατός ερευνά το συμβάν
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ερευνά «ευσυνείδητα»τον θάνατο αυτών των τεσσάρων παιδιών. Ενα συμβάν το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό». «Ερευνούμε ευσυνείδητα το εν λόγω συμβάν», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωσή του. «Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (των ερευνών), οι στόχοι του πλήγματος ήταν τρομοκράτες της Χαμάς», πρόσθετε η ανακοίνωση. «Οι θάνατοι αμάχων είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα», επισημαίνεται, ενώ η ανακοίνωση του στρατού υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ «δεν έχει πρόθεση να κάνει κακό στους αμάχους που έχουν παρασυρθεί από τη Χαμάς στην πραγματικότητα πολέμου σε αστικό περιβάλλον».
Τα τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα λίγο μετά τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε μια παραλία της Γάζας από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού, υπό το βλέμμα δημοσιογράφων.

Στις εικόνες φαίνεται καρέ καρέ-καρέ ο βομβαρδισμός.

Τα τέσσερα παιδιά παίζουν ανύποπτα ποδόσφαιρο. Βλήμα χτυπάει την καλύβα στο βάθος της φωτογραφίας. Είναι μια καλύβα ψαράδων. Τα παιδιά τρομαγμένα τρέχουν για να απομακρυνθούν.

Ξαφνικά δεύτερο βλήμα εκρήγνυται ανάμεσά τους. Ο θάνατος είναι ακαριαίος. Νεκροί είναι ο Αχεντ Ατεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Αχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών. Ολοι τους ξαδέλφια.

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από277 Παλαιστινίους.
Μόνιμη κατάπαυση του πυρός
Το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία μόνιμης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου.

Διεθνείς παρεμβάσεις
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της Αιγύπτου που στόχο έχουν να δοθεί ένα τέλος στις σφοδρές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο Ομπάμα δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα γίνουν διπλωματικές προσπάθειες με «φίλους και παρατάξεις» στην περιοχή: «Δεν υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που μπορεί να συνεχίσει κάτω από ένα καθημερινό μπαράζ ρουκετών».

«Οι λαοί των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων δεν θέλουν να ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες», είπε. «Λυπούμαστε βαθύτατα όλοι για τις βίαιες συγκρούσεις και ιδιαίτερα για το θάνατο και τον τραυματισμό τόσων αθώων ανθρώπων στη Γάζα».
Από την πλευρά τους οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης (στη Σύνοδο Κορυφής συζητήθηκε και το θέμα της Μέσης Ανατολής) κάλεσαν Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να δώσουν ένα τέλος στη βία, ενώ χαιρέτησαν τις προσπάθειες, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, για την επίτευξη εκεχειρίας, μετά από τουλάχιστον μία εβδομάδα κατά την οποία μαίνονται οι συγκρούσεις. πηγη
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template