ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ www.shop22.gr,Εξαφανίστηκαν και άφησαν μπουκάλα τους πελάτες...

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014


Θύματα μιας καλοστημένης απάτης φαίνεται ότι έπεσαν δεκάδες χρήστες του internet.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι υπεύθυνοι της εταιρείας www.shop22.gr που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της πώλησης ηλεκτρονικών αντικειμένων (κινητών τηλεφώνων κλπ) μέσω διαδικτύου, μάζεψαν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν εν μία νυκτί, αφήνοντας τους πελάτες τους να περιμένουν τις παραγγελίες τους!
Οι πελάτες-θύματα προσέφυγαν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητώντας την ανεύρεση των απατεώνων, ωστόσο σύμφωνα με την νομοθεσία εάν δεν υπάρχει κακούργημα δεν μπορεί να φυλακιστεί κάποιος – ακόμη και αν εντοπιστεί.
«Αν τον βρούμε θα οριστεί τακτική δικάσιμος και αν δικαστεί…» απάντησε η ΔΗΕ.
Μάλιστα, διευκρίνιζαν ότι αν η υπεξαίρεση αφορά ποσό κάτω των 30.000 ευρώ, τότε δεν μπορεί να παρέμβει ο Εισαγγελέας. Με άλλα λόγια, οι αετονύχηδες, αν είχαν υπεξαιρέσει ποσό 29.000 ευρώ από τους ανυποψίαστους πελάτες-θύματα, μπορούσαν να διαφύγουν ανενόχλητοι χωρίς εισαγγελική δίωξη.
Το κόλπο των επιτήδειων ήταν απλό: Είχαν στήσει ιστοσελίδα και διαφήμιζαν προϊόντα που έφερναν από το εξωτερικό σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές. Όσοι έσπευδαν να παραγγείλουν έπρεπε είτε να καταβάλουν το ποσό μέσω τραπέζης, είτε μέσω Paypal, είτε με αντικαταβολή.
Η αναμονή ήταν περίπου 20, ημέρες καθώς τα προϊόντα έφθαναν από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες από θύματα της απάτης, η εταιρεία επικοινώνησε μαζί τους μέσω e-mail την Παρασκευή 16/5 και τους πληροφόρησε ότι το προϊόν που έχουν παραγγείλει θα παραδοθεί την Δευτέρα 19/5 σε συγκεκριμένη ώρα, μέσω εταιρείας courier, ζητώντας μάλιστα και συγνώμη για την καθυστέρηση!
Όμως την Δευτέρα, το site είχε κλείσει «λόγω εργασιών συντήρησης», το σταθερό τηλέφωνο μιλούσε διαρκώς και το κινητό που είχαν δώσει στους πελάτες ήταν κλειστό. Και φυσικά, τα προϊόντα ουδέποτε παραδόθηκαν. Ανήσυχοι οι πελάτες, άρχισαν να αναρωτιούνται στην σελίδα τουwww.shop22.gr στο facebook, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας «κατέβηκε» και αυτή.defencenet.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template