Οι Navy Seals, κατέλαβαν ανοικτά της Κύπρου το δεξαμενόπλοιο Morning Glory

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Υπό τον έλεγχο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, τέθηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας το δεξαμενόπλοιο Morning Glory που μεταφέρει πετρέλαιο το οποίο ενδεχομένως να έχει κλαπεί από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης.
Σε δηλώσεις του στο sigmalive.com ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου Αλέξανδρος Ζήνων, ανέφερε ότι το Υπουργείο ενημερώθηκε γύρω στα μεσάνυχτα ότι το δεξαμενόπλοιο πορευόταν βορειοδυτικά προς τα χωρικά ύδατα της Κύπρου για αυτό και δόθηκαν οδηγίες και αναπτύχθηκαν πλωτά προκειμένου να αποτρέψουν απόπειρα να εισέλθει στα χωρικά ύδατα της χώρας.
Το δεξαμενόπλοιο πρόσθεσε ο κ. Ζήνων, μετέβη 18 μίλια ανοικτά της Λεμεσού και ακινητοποιήθηκε όπου παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες όπου και τέθηκε υπό τον έλεγχο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού των ΗΠΑ χωρίς να υπάρξει αντίσταση από τη διοίκηση του πλοίου. Οπως πρόσθεσε ο κ. Ζήνων το δεξαμενόπλοιο κατευθύνεται δυτικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών οι αρχές της δημοκρατίας είχαν λάβει από τις 11 Μαρτίου σήμα από την Κυβέρνηση της Λιβύης, η οποία ζητούσε βοήθεια για ανακοπή του δεξαμενόπλοιου Morning Glory το οποίο μετέφερε κλεμμένο πετρέλαιο που είχε φορτώσει από λιμάνι της Λιβύης.
Στο πλαίσιο των ερευνών η Αστυνομία ζήτησε χθες την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τριών αλλοδαπών κατόχων διπλωματικών διαβατηρίων διαφόρων χωρών, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με μέλη του ύποπτου σκάφους. Ωστόσο ο επαρχιακός δικαστής απέρριψε το αίτημα και οι τρεις αλλοδαποί αφέθησαν ελεύθεροι.
Ανακοίνωση του Πενταγώνου
Οι ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, οι Navy Seals, κατέλαβαν ανοικτά της Κύπρου το δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο που πωλήθηκε παρανόμως από Λίβυους αντάρτες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι ανακοίνωσε ότι έπειτα από αίτημα των κυβερνήσεων της Λιβύης και της Κύπρου, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις προσέγγισαν και στη συνέχεια πήραν τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου Morning Glory, το οποίο είχε καταληφθεί από τρεις λίβυους ένοπλους.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τη νύκτα στα διεθνή ύδατα, νοτιο-ανατολικά της Κύπρου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template