NYT για αμερικανικές τράπεζες: Στέλνουν χρήματα σε φορτηγά στα ελληνικά σύνορα

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012


 
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται για τη δραχμή αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times οι οποίοι αποκαλύπτουν πως οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.Σύμφωνα με το δημοσίευμα "η Merrill Lynch γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα για τους πελάτες της στην Ελλάδα".

Πάντα κατά το δημοσίευμα "η Ford φέρεται να έχει προχωρήσει σε λογισμικές μετατροπές του συστήματός της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας".

Τις ίδιες ετοιμασίες, όπως γράφεται, κάνει και η JPMorgan Chase με νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.

Τόσο η Boston Consulting Group όσο και η PricewaterhouseCoopers, έχουν αναφερθεί στον χρόνο της ανακοίνωσης μίας πιθανής ελληνικής εξόδου, που θα μπορούσε να γίνει για παράδειγμα το βράδυ μίας Παρασκευής όταν οι αγορές είναι κλειστές.

Σύντομα θα μπορούσε να ακολουθήσει μία τραπεζική αργία, με το χρηματιστήριο και τις περισσότερες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες να είναι κλειστές, ενώ οι νέοι έλεγχοι επί της κίνησης των κεφαλαίων θα καθιστούσαν δύσκολη τη μεταφορά χρημάτων εντός και εκτός της χώρας.

"Εξετάζουμε πολλά σενάρια, μεταξύ των οποίων και εκείνο όπου μία ή περισσότερες χώρες αποφασίσουν να υιοθετήσουν άλλο νόμισμα. Πρακτικά, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια αλλαγή σε μία ημέρα ή σε δύο και να προετοιμάσουμε τα συστήματά μας", δήλωσε ο Roger Griffith , επικεφαλής του τμήματος customer risk της MasterCard.

Η στάση των αμερικανικών επιχειρήσεων απέναντι στο ενδεχόμενο ελληνικής ευρωεξόδου έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν, λέει το στέλεχος της Bank of America Merrill Lynch Carol Bernt.

"Όταν ξεκινήσαμε να παρέχουμε συμβουλές, ερχόντουσαν για τα δωρεάν σάντουϊτς και τα σοκολατένια μπισκότα", δηλώνει.

"Τώρα, αυτό έχει αλλάξει και ο σχεδιασμός επικεντρώνεται σε τρία βασικά σενάρια, την αποχώρηση μίας μόνο χώρας, πολλών χωρών και τη διάλυση της Ευρωζώνης στο σύνολο της", προσθέτει.
news247

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template