Ο μακελάρης έμεινε αμίλητος

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς παρέμεινε αμίλητος στο δικαστήριο. Δίπλα του, μία εκ των δικηγόρων που όρισε η Πολιτεία του Κολοράντο για την υπεράσπισή του
 
Ο Τζέιμς Χολμς ήταν αξύριστος με βαμμένα πορτοκαλί μαλλιά και έμοιαζε να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον. Ο 24χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή
Δεμένος χειροπόδαρα, αξύριστος, με βαμμένα πορτοκαλί μαλλιά και μοιάζοντας να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον, εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά στο δικαστήριο, ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, που σκόρπισε τον τρόμο σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Κολοράντο, σκοτώνοντας 12 άτομα.Ο Χολμς δεν μίλησε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όπου κι ενημερώθηκε για τα δικαιώματά του και πληροφορήθηκε ότι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού. Οι επίσημες κατηγορίες θα του απαγγελθούν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ εκπροσωπήθηκε από μία δικηγόρο που όρισε η Πολιτεία του Κολοράντο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα, πολλές φορές κοιτούσε το πάτωμα κι άλλοτε άνοιγε τα μάτια του διάπλατα, άλλοτε τα έκλεινε. Η δικηγόρος του μάλιστα τον σκούντησε προκειμένου να σηκωθεί όταν εισήλθε στην αίθουσα ο δικαστής. Μέχρι τώρα, ο Χολμς δεν έχει συνεργαστεί καθόλου με τις Αρχές, και ενδέχεται να περάσει αρκετό διάστημα μέχρι να δεχθεί να αποκαλύψει τα αίτια της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα λίγα πράγματα που είπε στους αστυνομικούς ο Χολμς όταν παραδόθηκε ήταν ότι ο Τζόκερ ήταν η νέμεση του Μπάτμαν...
Εισαγγελέας
Το ενδεχόμενο να του επιβληθεί θανατική ποινή είναι πολύ μεγάλο κι όπως δήλωσε η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, θα λάβει τη σχετική απόφαση μόλις μιλήσει με τους συγγενείς των θυμάτων. Διευκρίνισε ότι έχει περιθώριο 60 ημερών για να το κάνει.

Πάντως, η Τσέιμπερς, σε δύο από τρεις περιπτώσεις, είχε δικάσει στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο. Εξάλλου, οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει ο Χολμς -μεταξύ άλλων της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, της πρόκλησης πολλών θυμάτων και της δολοφονίας ενός παιδιού- πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή της θανατικής ποινής στο Κολοράντο. Σύμφωνα με τον πρώην εισαγγελέα του Ντένβερ, Κρεγκ Σίλβερμαν, είναι μάλλον απίθανο να μην του επιβληθεί θανατική καταδίκη.
Στην Ορόρα βρέθηκε την Κυριακή και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περισσότερο «ως πατέρας και σύζυγος» παρά σαν πρόεδρος, όπως δήλωσε. Συναντήθηκε με τους τραυματίες αλλά και με τις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε ότι όλη η χώρα συμπαραστέκεται στα θύματα και τους συγγενείς.

«Ομολογώ ότι οι λέξεις αυτές τις στιγμές είναι μικρές, αλλά ως εκπρόσωπος της χώρας σάς λέω ότι σας σκεφτόμαστε κάθε στιγμή», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Η ταινία
Εισπράξεις 160 εκ. $


Με 160 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις υπολογίζεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ότι άνοιξε το περασμένο τριήμερο στις αμερικανικές αίθουσες η περιπέτεια «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή». Αν και ποσό-ρεκόρ το φιλμ «Πληγωμένο» από την τραγωδία στον κινηματογράφο της Ορόρα του Κολοράντο δεν κατάφερε να φτάσει τα 180 εκατομμύρια σε εισπράξεις των αρχικών υπολογισμών, πόσω μάλλον να γιορτάσει την ούτως ή άλλως μεγάλη επιτυχία του στο αμερικανικό μποξ όφις.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ  ethnos.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template