Οργή λαού στην Αίγυπτο..συμπλοκές βια και αίμα..

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αίγυπτος — Κλιμακώνεται η ένταση στην Αίγυπτο, όπου διαδηλώσεις μαίνονται σε αρκετές πόλεις, παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που επέβαλαν οι αρχές, με τους νεκρούς να έχουν φθάσει τους 74 και τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 2000.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους, αψηφώντας την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 16:00 (τοπική και ώρα Ελλάδας) και τις προειδοποιήσεις του στρατού ότι όποιος παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας θα βρίσκεται σε κίνδυνο.
Μάχες ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κρατουμένων που επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Αμπού Ζααμπάλ βόρεια του Καΐρου, έγινε γνωστό από πηγές ασφαλείας. Κανείς από τους κρατούμενους δεν κατάφερε να δραπετεύσει, αλλά οκτώ εξ αυτών σκοτώθηκαν και 123 τραυματίστηκαν στις μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Διαδηλωτές βρίσκονταν στο κεντρικό Κάιρο, όπου παραμένουν τα οχήματα του στρατού, αλλά και στην Αλεξάνδρεια. «Δεν μοιάζει με απαγόρευση κυκλοφορίας, βλέπω χιλιάδες να διαδηλώνουν δίπλα μου», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας από την Αλεξάνδρεια στο Reuters.
Άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί σε όλες τις περιοχές των πλουσίων προαστίων του Καΐρου, προστατεύοντας τους πολίτες που ζουν εκεί. Άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί και πέριξ όλων των μεγάλων πολυτελών ξενοδοχείων της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ανακοινώθηκε από αστυνομικές δυνάμεις.
Εξάλλου, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ζήτησαν το Σάββατο από το λαό να προστατευθεί από τις λεηλασίες σε ανακοίνωσή τους που αναγνώστηκε από την κρατική τηλεόραση. Οι ένοπλες δυνάμεις «ζητούν από τον αιγυπτιακό λαό να προστατεύσει το κράτος, την Αίγυπτο, να προστατευθεί» από τις λεηλασίες, αναφέρει η ανακοίνωση.
Δεκάδες μαγαζιά λεηλατήθηκαν σε συνοικίες του Καΐρου, την ώρα που η αστυνομία ήταν απούσα, όπως μεταδίδει ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. «Δεν υπάρχει πια αστυνομία, οι ληστές έχουν αποδράσει από τις φυλακές. Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου», δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος ρούχων.
Κατάστημα γαλλική αλυσίδας σουπερμάρκετ λεηλατήθηκε νωρίτερα το Σάββατο, ενώ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων (CSA) Ζάχι Χαουάς, λεηλατήθηκε και το Αιγυπτιακό Μουσείο με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο μούμιες.
Το μουσείο βρίσκεται δίπλα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία πυρπόλησαν νωρίτερα διαδηλωτές. «Αιγύπτιοι πολίτες προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με τη συνδρομή της τουριστικής αστυνομίας, όμως κάποιοι κατάφεραν να μπουν από πάνω και κατέστρεψαν δύο μούμιες», δήλωσε ο Χαουάς.
Εξάλλου, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από την αστυνομία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο, δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας στο Reuters. Νωρίτερα, το αλ-Τζαζίρα είχε κάνει λόγο για 3 νεκρούς, πληροφορία που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι πέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν από την αστυνομία που άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους. Δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά. Έξω από το υπουργείο το πλήθος προσπαθούσε να πυρπολήσει κυβερνητικά αυτοκίνητα.
Επιπλέον, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και πυροβόλησαν στον αέρα, προσπαθώντας να απωθήσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλουν σε κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας σε ένα προάστιο του Καΐρου, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι προσπαθούσαν χρησιμοποιώντας μαδέρια να εισβάλλουν στο κτήριο που τυπώνει χρήματα, τράπηκαν σε φυγή μόλις είδαν τα άρματα μάχης να πλησιάζουν και άκουσαν τους πυροβολισμούς.
Αίτημα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ενώ ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας αντιφρονών Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος έχει επιστρέψει στην Αίγυπτο, κάλεσε τον Μουμπάρακ να διευκολύνει την ομαλή μετάβαση της χώρας σε νέα διακυβέρνηση. Οι αρχές έχουν θέσει τον Ελ Μπαραντέι σε κατ'Α οίκον περιορισμό.
Ο Χόσνι Μουμπάρακ ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου και είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος του ζήτησε τη διαφύλαξη της σταθερότητας στη περιοχή, αλλά και τη διασφάλιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Περαιτέρω, το προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε ότι νέος πρωθυπουργός διορίζεται ο μέχρι πρότινος υπουργός Αεροπορίας Αχμάντ Σαφίκ, ενώ συστήνεται για πρώτη φορά κατά την 30χρονη θητεία του Μουμπάρα θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στην οποία τοποθετείται ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Ομάρ Σουλεϊμάν.
Με την απόφαση αυτή για τον Σουλεϊμάν, ο Μουμπάρακ προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του πλήθους, καθώς απ'Α ό,τι φαίνεται ο διορισθείς αντιπρόεδρος είναι αποδεκτός από τον κόσμο και από τον στρατό, αφού προέρχεται από εκεί, αλλά και ενδεχομένως και από την διεθνή κοινότητα, καθώς ήταν ο επίσημος εκπρόσωπος της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων εκ μέρους της Αιγύπτου τα τελευταία χρόνια.
Ο Σουλεϊμάν είναι από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Μουμπάρακ και είναι σημαντικό για τον εκάστοτε πρόεδρο στην Αίγυπτο να μπορεί να ορίζει εκείνος την ενδεχόμενη διάδοχη κατάσταση και αυτό το προνόμιο δεν θέλει να το χάσει ο Μουμπάρακ οποιεσδήποτε και εάν είναι οι εξελίξεις το προσεχές διάστημα.
Η κίνηση αυτή υποδηλώνει για πρώτη φορά την πιθανή ύπαρξη ενός σχεδίου διαδοχή του Μουμπάρακ, αλλά και το γεγονός ότι ο γιος του Αιγύπτιου προέδρου Γκαμάλ δεν είναι πιθανό να τον διαδεχθεί. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ο 82χρονος Μουμπάρακ δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο εκλογές, αν και αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι θα είναι υποψήφιος.
Ο 74χρονος Σουλεϊμάν έχει παίξει ρόλο-κλειδί σε σημαντικά πολιτικά γεγονότα, όπως η διαδικασία ειρήνευσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την ορκωμοσία του, ενώ το
πρακτορείο Mena μετέδωσε ότι: «Ο υπουργός Ομάρ Σουλεϊμάν ορκίστηκε σήμερα (σ.σ. Σάββατο) το απόγευμα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».
Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αντιδράσουν οι διαδηλωτές σε αυτή την κίνηση που διατηρεί τον έλεγχο του κράτους στα χέρια του στρατού. «Είναι σαν τον Μουμπάρακ, δεν υπάρχει αλλαγή», δήλωσε διαδηλωτής στο Reuters.
Από πλευράς της, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο κίνημα αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, ζήτησε σε ανακοίνωσή της την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας. Η οργάνωση επανέλαβε την υποστήριξή της «σε μία ειρηνική εξέγερση» και ζήτησε το διορισμό «μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (σ.σ. το κυβερνών κόμμα) που θα διοργανώσει έντιμες εκλογές και (θα προχωρήσει σε) ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».
Το χρηματιστήριο του Καΐρου θα παραμείνει κλειστό και την Κυριακή, αλλά και οι τράπεζες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης το χρηματιστήριο έκλεισε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το χρηματιστήριο του Καΐρου έκλεισε την Πέμπτη με πτώση μεγαλύτερη του 10%, έπειτα από μία πτώση 6% την Τετάρτη. Κανονικά το χρηματιστήριο είναι κλειστό την Παρασκευή και το Σάββατο και ξανανοίγει την Κυριακή.
Την ίδια ώρα, ο Αχμέντ Εζ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κυβερνώντος κόμματος της Αιγύπτου και πλούσιος επιχειρηματίας, τον οποίο πολλοί θεωρούν πυλώνα του διεφθαρμένου καθεστώτος, υπέβαλε την παραίτησή του από το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Ο Εζ ήταν στενός συνεργάτης του γιου του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και μέλος της πολιτικής γραμματείας του κυβερνώντος κόμματος. Διαδηλωτές είχαν πυρπολήσει ένα από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας του Ezz Steel στο Κάιρο.
Διεθνής αντίκτυπος
Η λαϊκή εξέγερση στην Αίγυπτο έχει δημιουργήσει αντίκτυπο και σε γειτονικές - και όχι μόνο - χώρες, καθώς υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος εξέφρασε την ανησυχία του μπροστά στον κίνδυνο πτώσης του καθεστώτος Μουμπάρακ. «Το πιο ανησυχητικό είναι το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην χώρα της Μέσης Ανατολής με τη μεγαλύτερη επιρροή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Υπογράμμισε «τους στρατηγικούς και οικονομικούς δεσμούς υψηλής σημασίας» μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, της πρώτης αραβικής χώρας που υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ. Εκτίμησε παρ'Α όλα αυτά ότι «το καθεστώς θα αντέξει».
Το Ισραήλ εξακολουθεί να διατηρεί μία διακριτική στάση απέναντι στα γεγονότα στην Αίγυπτο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε την Παρασκευή γραπτή εντολή στους υπουργούς και τους εκπροσώπους Τύπου να μην εκφράζονται δημόσια για το θέμα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, που είναι σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία στο Κάιρο, βρίσκεται σε εντατικές διαβουλεύσεις για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, όπως δήλωσε πηγή μέσα από το υπουργείο. Την Πέμπτη ένας υπουργός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είχε δηλώσει ότι εκτιμά πως ο Μουμπάρακ είναι αρκετά δυνατός για να ξεπεράσει το κύμα των διαμαρτυριών.
Οι οικογένειες των μελών των Ισραηλινών διπλωματών στο Κάιρο και περίπου 40 πολίτες του Ισραήλ αναχώρησαν το Σάββατο από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα με ειδική πτήση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. «Αεροσκάφος που ναυλώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μεταφέροντας τις οικογένειες των Ισραηλινών διπλωματών και 40 πολίτες που βρέθηκαν στο Κάιρο για επιχειρηματικές δουλειές και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο παρέμεινε στο Κάιρο.
Εξάλλου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς «να ανακατεύει την τράπουλα και να μην αλλάζει χαρτιά», πιέζοντας για πολιτικές μεταρρυθμίσεις μετά την απόφαση του Μουμπάρακ να διορίσει νέα κυβέρνηση.
Αρκετές εκατοντάδες πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, διαδήλωσαν το Σάββατο ήρεμα μπροστά από την πρεσβεία της Αιγύπτου στη Βηρυτό , απαιτώντας την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. «Ελευθερία στην Αίγυπτο», «Μουμπάρακ φύγε», «Φτάνει πια» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν το σημείο, όπου κυμάτιζε η αιγυπτιακή σημαία για να την κατεβάζουν, αφού ισχυρές λιβανικές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή και παρεμπόδιζαν κάθε κίνηση του πλήθους.
Συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων πολιτών κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ πραγματοποιήθηκε και μπροστά στην πρεσβεία της Αιγύπτου στο Λονδίνο , με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στο λαό της Αιγύπτου», «Μουμπάρακ φύγε τώρα» κ.α.
Διαδήλωση έγινε και στο Αμμάν μπροστά στην αιγυπτιακή πρεσβεία από δεκάδες πολίτες που φώναζαν «Μουμπάρακ προδότη», «Μουμπάρακ πράκτορα των Αμερικανών», «Μουμπάρακ δικτάτορα» κ.α. Στη διαδήλωση μετείχε και ο ηγέτης του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ιορδανία, του «Μετώπου Ισλαμικής Δράσης», Χαμάμ Σαΐντ, ο οποίος δήλωσε: «Καλά θα κάνουν οι Αμερικανοί να μην ανακατευτούν. Η υποδούλωσή μας που διαρκεί εκατό χρόνια έφτασε στο τέλος. Ζούμε μια νέα εποχή. Η Ιορδανία θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα και να προχωρήσει γρήγορα σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις».
Με αφορμή την πολιτική αστάθεια στην Αίγυπτο, η παγκόσμια οικονομία απειλείται από μια μεγάλη ενεργειακή κρίση με κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των πρώτων υλών. Ενδεχόμενη παράλυση στον έλεγχο της διώρυγας του Σουέζ, κομβικό σημείο για τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, θα προκαλούσε στην Ευρώπη ενεργειακό σοκ. Παράλληλα, η άνοδος ισλαμιστικών στοιχείων στη διαχείριση της εξουσίας θα προκαλούσε έξαρση της ισλαμικής τρομοκρατίας και φυσικά θα δυναμίτιζε την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τις αιγυπτιακές αρχές «να εγγυηθούν την κοινωνική ειρήνη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η Μόσχα στην ανακοίνωση αυτή εκφράζει «την ελπίδα ότι οι αιγυπτιακές αρχές θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και θα κάνουν παν το δυνατόν για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και θα εγγυηθούν την κοινωνική ειρήνη γεγονός σημαντικό για την πρόοδο της χώρας».
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε «σίγουρος» ότι οι αιγυπτιακές αρχές «θα πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπάρξει εγγύηση για την ασφάλεια των ρώσων πολιτών στην Αίγυπτο». Στην ανακοίνωση δεν καλούνται οι Ρώσοι που βρίσκονται στην Αίγυπτο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά ζητείται να αποφεύγουν κάθε ανάμιξη στα επεισόδια και τις διαδηλώσεις.
Σημειώνεται πως η Αίγυπτος είναι ένας πολύ αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους. Αυτό το διάστημα βρίσκονται για τουρισμό εκεί τουλάχιστον 25.000 Ρώσοι πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού τουριστικού οργανισμού Rostoyrism. Αργά το Σάββατο, πάντως, ανακοινώθηκε ότι προετοιμάζεται για αναχώρηση με προορισμό το Κάιρο ένα ρωσικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει όσους Ρώσους πολίτες επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε κάλεσε «τις αιγυπτιακές αρχές και τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας» να αποφύγουν την προσφυγή στη βία κατά των διαδηλωτών, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για την παρούσα κατάσταση στη χώρα.
«Καλώ τους Αιγύπτιους αξιωματούχους και τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν επίγνωση των ευθυνών τους, ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση. Δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί κανενός είδους βία κατά των ειρηνικών διαδηλώσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου. «Οι εικόνες και οι πληροφορίες από το Κάιρο και τις άλλες αιγυπτιακές πόλεις είναι συνταρακτικές και ο αριθμός των νεκρών εξαιρετικά ανησυχητικός», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο κ. Βεστερβέλε και καταλήγει: «Τα λόγια του κ. Μουμπάρακ πρέπει τώρα να ακολουθηθούν από πράξεις. Ανακοίνωσε πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι ανακοινώσεις του πρέπει να πραγματοποιηθούν τάχιστα με τρόπο συγκεκριμένο. Για μια διαρκή σταθερότητα (στην Αίγυπτο) χρειάζεται εκδημοκρατισμός, σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγγύηση της ελευθερίας έκφρασης».


Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα διατηρήσει καλές διπλωματικές σχέσεις και με τη νέα κυβέρνηση της Αιγύπτου. «Η Ιταλία έχει ισχυρές σχέσεις φιλίας με τον αιγυπτιακό λαό. Και θα παραμείνει ένας σημαντικός εταίρος της Αιγύπτου. Η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση θα έχει μαζί μας τις ίδιες καλές σχέσεις που είχε και η προκάτοχός της», ανέφερε ο κ. Φρατίνι, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του επισήμανε: «Η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη ελπίζουν ότι οι υποσχέσεις του κ. Μουμπάρακ για επέκταση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών θα υλοποιηθούν τις προσεχείς ώρες».


Το Ιράν ζήτησε από τις αιγυπτιακές αρχές να αποφύγουν τη βία κατά των διαδηλωτών και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους εξεγερμένους Αιγύπτιους, ενώ την υποστήριξή τους προς τον πρόεδρο Μουμπάρακ και τις αλλαγές που εξήγγειλε εξέφρασαν ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς .

http://www.pathfinder.gr/
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template