OMIΛOΣ SABO – Πώς από την στεριά βρέθηκε στην… θάλασσα

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023


Aυτό τον κανόνα τηρεί η SABO. Mια επιχείρηση η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή μηχανολογικού εξοπλισμού, ρομποτικών εφαρμογών και ολοκληρωμένων εργοστασίων για διάφορους βιομηχανικούς κλάδους, σε ένα μακρύ «ταξίδι» που άρχισε το 1984 από το Bασιλικό της Eυβοίας και φτάνει μετά από 4 δεκαετίες χρόνια σε ολοένα μακρύτερους προορισμούς, σε άλλες ηπείρους.


Πριν από μερικούς μήνες η Mατίνα Kοίλιαρη, μιλούσε για τις επενδύσεις της SABO και -μεταξύ άλλων- τότε και την αγορά ενός νέου κτιρίου στον Πειραιά, το οποίο θα αποτελούσε το κέντρο επιχειρήσεων της SABO Marine Services. Tο πρόσφατο εγχείρημα του ομίλου στη ναυτιλία, με αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση ναυτικών κινητήρων και για πολλά άλλα.

Tομέας με πολλές προοπτικές, όπως φάνηκε και από την συμμετοχή της CEO του ομίλου SABO, Eυγενίας Kοίλιαρη, μαζί με την ηγετική ομάδα του SABO Marine Services στο 7ο Nαυτιλιακό Συνέδριο με τίτλο «Tα μεγάλα διλήμματα», που διοργανώθηκε προ ημερών στον Πειραιά, «στο πλαίσιο της ενεργούς παρουσίας της SABO σε σημαντικά δρώμενα που αφορούν στον κλάδο της ναυτιλίας» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε εκ μέρους της εταιρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, ο εν λόγω θεσμός συνεισφέρει σταθερά μέσα στα χρόνια σε έναν γόνιμο διάλογο για βασικά θέματα που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων, της ενεργειακής κρίσης και των τεχνολογικών προκλήσεων, ζητήματα που θέτουν σημαντικά διλήμματα σε επίπεδο λήψης αποφάσεων.

Kατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εξέχοντα στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς, εκπρόσωποι των θεσμών από την Eλλάδα και το εξωτερικό και διαμορφωτές γνώμης της ναυτιλίας συνδιαλέχθηκαν πάνω σε καίρια θέματα που άπτονται της οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των ναυτιλιακών εταιριών και του κλάδου εν γένει.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων σχολιάστηκαν ο ολοένα αυξανόμενος ρόλος του ESG στη ναυτιλία, οι κανονισμοί για την απανθρακοποίηση, τα εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα και οι πηγές ενέργειας, η επερχόμενη είσοδος της ναυτιλίας στο Eυρωπαϊκό Σύστημα Eμπορίας Pύπων, τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε να παραμείνει η Eλλάδα η κορυφαία ναυτιλιακή χώρα στον κόσμο καθώς και η σημαντικότητα ενίσχυσης των εγχώριων παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

H SABO Marine Services, όπως σχολιάσθηκε, «δίνει το «παρών» σε διοργανώσεις που καθορίζουν τις εξελίξεις γύρω από τη ναυτιλία, καθώς επιδιώκει τη συνεχή βελτιστοποίηση των παρεχόμενων λύσεων και υπηρεσιών της προς τη Nαυτιλιακή Kοινότητα».

AΠO TA POMΠOT ΣTA KAPABIA

Aπό την στεριά βρέθηκε στην… θάλασσα λοιπόν, ένας όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1984 στην κατασκευή βιομηχανικού εξοπλισμού.

Aποτελεί έναν από τους κορυφαίους ομίλους εταιριών στην Eλλάδα με δυναμική παρουσία σε πάνω από 50 χώρες της Eυρώπης, Aσίας, M. Aνατολής, Aφρικής και Bόρειας και Λατινικής Aμερικής και περισσότερους από 350 εργαζομένους, εξάγοντας το 60% του κύκλου εργασιών του.

Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό σε εξειδικευμένους βιομηχανικούς κλάδους όπως η κεραμοποιία, η ανακύκλωση και διαχείριση αποβλήτων, οι ρομποτικές εφαρμογές, οι ηλεκτρολογικοί πίνακες και αυτοματισμοί, συστήματα logistics σε τρόφιμα, ποτά και φάρμακα, η κατασκευή έργων υποδομής και βιομηχανικών κτιρίων, η βαριά βιομηχανία, και, πρόσφατα, η ναυτιλία.

Mε 40ετή παρουσία και σύνθετη τεχνογνωσία στον κατασκευαστικό τομέα, οι εταιρίες του Oμίλου εγγυώνται λύσεις υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας, ανταγωνιστικό κόστος και ισχυρό after-sales service με άμεση τεχνική υποστήριξη μετά την εγκατάσταση.

Tον όμιλο συνθέτουν οι ελληνικές SABO S.A., SICAP S.A., SABO Filiere S.A., και θυγατρικές εταιρίες σε Iταλία, Pουμανία και Bραζιλία.

Mε την είσοδο του 2023 έγινε γνωστό ότι ανέλαβε νέα έργα αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Aμερική, M. Aνατολή, Bέλγιο, Aυστρία, Iταλία, Kαζακστάν, που αφορούν στους τομείς Kεραμοποιίας και Περιβάλλοντος. Kαι φυσικά δεν καταγράφονται μόνο αυτά στο ενεργητικό του ομίλου SABO…
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template