Rakesh Jhunjhunwala: Έφυγε ξαφνικά στα 62 ο πλήρης εμβολιασμένος και επονομαζόμενος ως «Warren Buffett» της Ινδίας

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ας ξεκινήσουμε από την είδηση όπως την μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο δισεκατομμυριούχος Ινδός επενδυτής Rakesh Jhunjhunwala, ο επονομαζόμενος από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης «ο Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας», πέθανε σε ηλικία 62 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.

Ο «Μεγάλος Ταύρος της Νταλάλ Στριτ» -η Γουόλ Στριτ της Βομβάης- είχε περιουσία που υπολογίζεται σε 6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς, και σημαντικά μετοχικά μερίδια σε μια τριανταριά από τις σημαντικότερες ινδικές εταιρείες.

Πρόσφατα είχε επενδύσει 35 εκατ. δολάρια για το 40% της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Akasa Air, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη πτήση της.

«Γεμάτος ζωή, γεμάτος πνεύμα και οξυδέρκεια, αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη κληρονομία στον κόσμο των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Το γραφείο του Jhunjhunwala επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτός απεβίωσε σήμερα το πρωί, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Η ινδική τηλεόραση μετέδωσε πως ο Ρακές Τζουντζουνουάλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βομβάης γύρω στις 6:45 το πρωί αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μόλις έφθασε στο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώνουμε χρειάσθηκε να φθάσουμε στο τέλος της είδησης όπως τη μεταδίδει το ΑΠΕ για να διαβάσουμε ότι ο πλήρως εμβολιασμένος (όπως μεταδίδουν Ινδικά ΜΜΕ) και ιδιοκτήτης φαρμακευτική εταιρίας Ινδός tycoon έφυγε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς μόλις στα 62 του χρόνια και ενώ έκανε διαρκώς νέες επενδυτικές κινήσεις.

Αφήνουμε τώρα το έγκριτο ΑΠΕ και αναζητούμε περισσότερα στοιχεία για τον Ινδό επενδυτή και φιλάνθρωπο.

Ο Rakesh Jhunjhunwala, γνωστός και ως Warren Buffett της Ινδίας, πέθανε σήμερα το πρωί στο Breach Candy Hospital στη Βομβάη σε ηλικία 62 ετών.

Ο Jhunjhunwala άρχισε να διαπραγματεύεται στις χρηματοπιστωτικές αγορές με 5.000 Rs που επένδυσε το 1985 όταν ο δείκτης αναφοράς του χρηματιστηρίου της Βομβάης Sens ήταν στα 150 τώρα διαπραγματεύεται σε πάνω από 59.000. Την εποχή του θανάτου του, ο Jhunjhunwala είχε επενδύσεις σε περισσότερες από τρεις δωδεκάδες εταιρείες.

Οι Titan, Star Health, Tata Motors και Metro Brands ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες συμμετοχές του. Ήταν επίσης πρόεδρος των Hungama Media και Aptech. Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής διηύθυνε την Rare Enterprises – μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που πήρε το όνομά της από τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματός του και της συζύγου του Rekha, η οποία είναι επίσης επενδυτής.

Εκτός από τις επενδύσεις του, ο Rakesh Jhunjhunwala ήταν επίσης γνωστός για το γρήγορο πνεύμα του. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έγραψε στο Twitter για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Big Bull. «Ο Rakesh Jhunjhunwala ήταν αδάμαστος. Γεμάτος ζωή, πνευματώδης και διορατικός, αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη προσφορά στον οικονομικό κόσμο. Ήταν επίσης πολύ παθιασμένος με την πρόοδο της Ινδίας. Ο θάνατός του είναι θλιβερός. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους θαυμαστές του.», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο tweet του. Τα πνευματώδη αποσπάσματα του Jhunjhunwala έχουν αφήσει συχνά εμπόρους, επενδυτές, βιομήχανους και δημοσιογράφους σε ράμματα.

Ο λάτρης του δρόμου Dalal συμβούλευε τους ανθρώπους να συναλλάσσονται με δικά τους χρήματα, καθώς διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι θα αναλάβουν υπολογισμένους κινδύνους και θα αποφύγουν το κεφάλαιό τους από αδικαιολόγητη διάβρωση. Συχνά ζητούσε από τους επενδυτές να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες απόδοσης. «Εάν μπορείτε να κερδίσετε 18% στο χαρτοφυλάκιό σας, δεν είστε λιγότερο από βασιλιάς και εάν η απόδοση είναι 21%, είστε αυτοκράτορας».

Σε μια συνέντευξη του 2018, ο Rakesh Jhunjhunwala είπε στους επενδυτές της SIP να μην περιμένουν επιτόκιο μεγαλύτερο από 12-18% από τις αγορές μετοχών. «Εάν είστε σε SIP, είμαι βέβαιος ότι θα το πάρετε. Μην προσπαθείτε να είστε υπερβολικά έξυπνοι», είχε πει.

Το εμπόριο και η επένδυση είναι σαν να έχεις γυναίκα και ερωμένη

Σε μια συνέντευξη του 2018, ο Jhunjhunwala είχε πει: «Μου αρέσει να κερδίζω χρήματα μέσω των συναλλαγών στο χρηματιστήριο, καθώς στις συναλλαγές, τα ROE είναι τα υψηλότερα. Το εμπόριο είναι ορμή, le fatafat και de fatafat», είχε δηλώσει μάλιστα ότι κέρδισε πολλά χρήματα από τις ανοικτές πωλήσεις στην αγορά, ειδικά κατά την περίοδο Harshad Mehta. Ο Ινδός επενδυτής έκανε επίσης μια ιδιόμορφη σύγκριση σχετικά με τις συναλλαγές και τις επενδύσεις τις οποίες παρομοίωσε ως σύζυγο και ερωμένη. «Το εμπόριο και η επένδυση είναι σαν να έχεις γυναίκα και ερωμένη. Δεν μπορείς να διαχειριστείς καλά και τα δύο. Κράτα τα λοιπόν χωριστά. Η μία δεν πρέπει να ξέρει τίποτα για τον άλλην».

Σε άλλο σχόλιο, είπε: «Μην μαλώνετε με το χρηματιστήριο και τη γυναίκα σας». Όταν ρωτήθηκε για ένα πράγμα που δεν θα ήθελε να αλλάξει στον εαυτό του, ο Rakesh Jhunjhunwala είχε απαντήσει λέγοντας: «Αποκτώντας την επιτυχία με κάθε ταπεινότητα. Πρέπει να συμπάσχουμε με τους ανθρώπους. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθε επιτυχία είναι προσωρινή και παροδική, δεν πρέπει να μας αλλάξει». Και πρόσθεσε, «Τα χειρότερα από τα λάθη γίνονται πάντα στις καλύτερες στιγμές, όταν έρχεται η επιτυχία σου, μην προσπαθείς να την προβάλεις. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε όλους με τον ίδιο τρόπο όπως ήμασταν προτού ο Θεός μας δώσει οποιαδήποτε επιτυχία. Νομίζω ότι αυτό είναι πιο σημαντικό, η επιτυχία δεν πρέπει να μας αλλάξει».

Ο δισεκατομμυριούχος Ινδός επενδυτής αποτίμησε τις μετοχές με πέντε παραμέτρους: υπομονή, άνθρωποι, διακυβέρνηση, λιτότητα και τεχνολογία.



Iδού τώρα γιατί ο πραγματικός Warren Buffett δεν κινδυνεύει να φύγει ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς-σχετική photo.

Και μία ασήμαντη είδηση> Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer δήλωσε τη Τετάρτη ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος S Sridhar παραιτήθηκε από την εταιρεία. Ο Sridhar έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και υπέβαλε την παραίτησή του
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template