Jerusalem Post: O Bennett πρότεινε στον Zelenksy να δεχθεί τις προτάσεις Putin για τον τερματισμό του πολέμου

Σάββατο 12 Μαρτίου 2022


O πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenksy ότι συνιστά στην Ουκρανία να λάβει την προσφορά του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin για τον τερματισμό του πολέμου – ο οποίος περιλαμβάνει πολλές ουκρανικές θυσίες – σε τηλεφωνική επικοινωνία την Τρίτη, σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Zelenksy δεν έλαβε τη συμβουλή του Bennett.


By BARAK RAVID/WALLA/Τhe Jerusalem Post

Η πηγή ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα ξεκίνησε από τον Bennett. «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά», φέρεται να είπε ο Bennett.
Η απάντηση του Zelenksy ήταν σύντομη. «Σε ακούω», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συμβουλή δεν άρεσε στον Zelenksy και στους ανθρώπους του.
«Ο Bennett μας είπε να παραδοθούμε», είπε ο αξιωματούχος. “Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Putin είναι μόνο η αρχή.”
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, και ειδικά μετά την επίσκεψη του Bennett στη Μόσχα, το γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζονται ότι οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Ισραήλ τους αναγκάζουν να διατηρήσουν μια ακόμη πιο προσεκτική και ισορροπημένη προσέγγιση. 

Αυτό το μήνυμα διαβιβάστηκε επίσης αθόρυβα στο γραφείο του Zelenksy. Ο αξιωματούχος είπε επίσης ότι το Ισραήλ ζήτησε από την Ουκρανία να μην ζητήσει περισσότερη στρατιωτική και αμυντική βοήθεια, επειδή ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να βλάψει τις προσπάθειες διαμεσολάβησης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ωστόσο, το γραφείο του Zelenksy δεν βλέπει αποτελέσματα από τη διαμεσολάβηση. Είπε ότι ο Bennett δεν μεσολαβεί τόσο όσο λειτουργεί ως γραμματοκιβώτιο και απλώς περνά μηνύματα μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας μεσολαβητής πρέπει να προσπαθήσει να συνδυάσει έναν συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών και να κάνει τις δικές του προσφορές.

«Δεν χρειαζόμαστε γραμματοκιβώτιο», είπε ο αξιωματούχος. “Έχουμε αρκετά.

Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η εμπλοκή του Bennett στις διπλωματικές προσπάθειες προέρχεται από το ότι δεν θέλει να λάβει σαφή θέση σχετικά με τη ρωσική εισβολή από φόβο ότι θα βλάψει τους δεσμούς του Ισραήλ με τη Ρωσία.

Την Τρίτη, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Yvgeni Kornichuk αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κνεσέτ Mickey Levi. Ο αξιωματούχος είπε ότι ο Kornichuk σκοπεύει να καταστήσει σαφές στον Levi ότι η μόνη επιλογή, όσον αφορά τον Zelenksy, είναι μια ομιλία μέσω βίντεο στην ολομέλεια της Knesset και όχι μια κλήση Zoom που θα περιλαμβάνει μόνο μερικά MK.

Εάν η ομιλία της Knesset δεν πραγματοποιηθεί, ο Zelenksy εξετάζει άλλες επιλογές. Η πρώτη είναι μια ομιλία στο Yad Vashem και η δεύτερη είναι μια ομιλία στην πλατεία Bima στο Τελ Αβίβ. Ο δήμαρχος του Τελ Αβίβ Ron Huldai έχει ήδη πει στο Zelenksy ότι θα χαρεί να το κανονίσει. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template