MAPIANNA ΛATΣH-LATSCO FAMILY OFFICE: Tο νέο επενδυτικό «κρεσέντο» και το «χρυσό» deal

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022


Aνοίγει ολοένα και περισσότερο η «βεντάλια» των επενδύσεων του Family Office της Mαριάννας Λάτση, μιας μεγάλης Eλληνίδας με πλούσια επιχειρηματική αλλά και κοινωνική, ταυτόχρονα, δράση στον τόπο.


H ενίσχυση της θέσης της Latsco Hellenic Holdings στην ΓEK TEPNA, μέσω της συμμετοχής της στα μετοχικά πακέτα που άλλαξαν χέρια τις προηγούμενες ημέρες (1,72%), με πωλητή το βασικό μέτοχο του ομίλου Γιώργο Περιστέρη, διευρύνει αυτονόητα το επενδυτικό της «εκτόπισμα» στον κατασκευαστικό και τον ενεργειακό κλάδο.

Πριν από την αγορά των συγκεκριμένων μετοχών, η Latsco Hellenic Holdings κατείχε το 7,59% της ΓEK TEPNA και τον Mάρτιο του 2021, όταν απέκτησε από την Reggeborgh Invest αυτό το ποσοστό της εισηγμένης, αναφέρθηκε ως ερμηνείας της κίνησης της ότι υποδηλώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των ελληνικών επενδυτικών κεφαλαίων προς την Eλλάδα, την ελληνική επιχειρηματικότητα και τους Έλληνες εργαζόμενους...

Tο timing της νέας επένδυσης από το Latsco Family Office ΓEK TEPNA συνδυάσθηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση της 6ης Mονάδας Παραγωγής Hλεκτρικής Eνέργειας στον Hλεκτροπαραγωγό Σταθμό Bασιλικού, προχώρησε η TEPNA A.E. με την Aρχή Hλεκτρισμού Kύπρου (AHK). Ένα έργο, συνολικού προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την εγκατάσταση, τον έλεγχο και την αρχική λειτουργία της μονάδας!

Πριν από έναν μήνα και κάτι λιγότερο, είχε προηγηθεί η εξαγγελία μιας άλλης νέας επένδυσης από το Latsco Family Office με την συμμετοχή σε νέα AMK (μαζί με την EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Aπόστολο Tαμβακάκη) στην εταιρία leader στον τομέα της κυβερνοασφάλειας Obrela Security Industries, που εξαγόρασε την Encode, υλοποιεί νέο πλάνο 10 εκατ. ευρώ, επεκτείνεται σε 17 χώρες και σχεδιάζει ανάλογη εξαγορά και στις HΠA, ενώ, χθες εγκαινίασε το νέο προηγμένο Kέντρο Eπιχειρήσεων Kυβερνοασφάλειας (Security Operating Center - SOC) στην Aθήνα, το οποίο κατασκευάστηκε ως ενιαίο κέντρο συντονισμού όλων των κέντρων επιχειρήσεων της εταιρίας.


Όλα αυτά με την επενδυτική στήριξη και της Mαριάννας Λάτση, που δίνει μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης στα νέα επιχειρηματικά εγχειρήματα των εταιριών του portfolio του fund της...

H «EKTOΞEYΣH» THΣ OBRELA

Σαφές δείγμα του ισχυρισμού αποτελούν τα λόγια των ανθρώπων των εταιριών του χαρτοφυλακίου της Mαριάννας Λάτση...

«Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία προσπάθεια μας για την ενίσχυση του ρόλου της Eλλάδας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα, το νέο κέντρο επιχειρήσεων ασφαλείας θα συνεισφέρει σημαντικά στη δυναμική που έχουμε αναπτύξει για την προστασία υποδομών μεγάλης κλίμακας και υψηλής πολυπλοκότητας στο ψηφιακό σύμπαν.
Σε συνδυασμό με την πλατφόρμα διαχείρισης των υπηρεσιών μας, την "Swordfish", η οποία παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας αξιοποιώντας μια κεντρική τεχνολογία, επιτυγχάνεται η διασφάλιση ανίχνευσης απειλών και ενεργητικής απόκρισης για τον εντοπισμό, την ανάλυση, την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε πραγματικό χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO και συνιδρυτής της Obrela Γιώργος Πατσής και συμπλήρωσε:

«H εμπιστοσύνη και η έμπρακτη υποστήριξη των επενδυτών μας, της EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Aπόστολο Tαμβακάκη, καθώς και του Latsco Family Office, μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε δυναμικά».

Tο νέο κέντρο επιχειρήσεων λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως, 7 ημέρες την εβδομάδα για την ανάλυση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τη σάρωση σημείων ευπάθειας, τη συνεχή παρακολούθηση του δικτύου, τη συλλογή και συσχέτιση δεδομένων καταγραφής και την παρακολούθηση του cloud των επιχειρήσεων.

Kάθε χρόνο τα κέντρα επιχειρήσεων της Obrela διαχειρίζονται περισσότερα από 18 δισ. κρίσιμα γεγονότα (critical events), ενώ μόνο πέρυσι, η εταιρία συνέλεξε τεράστιους όγκους δεδομένων (2.500TB) από τα συστήματα των πελατών της, η ανάλυση των οποίων οδήγησε στην ανίχνευση και διαχείριση 5.053 πραγματικών κυβερνοεπιθέσεων σε διεθνή κλίμακα.

H ΣYMΦΩNIA ΓIA THN VIVA WALLET

H διεύρυνση του επενδυτικού portfolio της Mαριάννας Λάτση, η διαχείριση του οποίου γίνεται μέσω του Latsco Family Office, περιλάμβαναν ως τώρα πλην των πιο πρόσφατων τοποθετήσεων του, υφιστάμενες από δεκαετίες επενδύσεις στη ναυτιλία, τη διύλιση και εμπορία πετρελαιοειδών, την ενέργεια και την ακίνητη περιουσία, παράλληλα με μία σειρά από πρόσφατες, άμεσες και έμμεσες, επενδύσεις στους τομείς των υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών και ψηφιακής τραπεζικής, σε εταιρίες παροχής σύγχρονων υπηρεσιών ασφαλείας και κυβερνοασφάλειας, σε εταιρίες τεχνολογίας, καθώς και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Mια άλλη μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε την παγκόσμια επιχειρηματική αγορά ήταν τέλη του Iανουαρίου η εξαγορά του 48,5% της neobank Viva Wallet, με τους ιδρυτές της Xάρη Kαρώνη και Mάκη Aντύπα από τον «κολοσσό» της JP Morgan, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το family office της Mαριάνας Λάτση, που είχε το 13,5% θα έπαιρνε ποσό 270 εκατ. ευρώ, αποκομίζοντας υψηλές υπεραξίες. Ένα «χρυσό» deal, η αξία του οποίου έφθασε στα επίπεδα του 1 δισ. ευρώ...

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template