Η διατροφολόγος Σβετλάνα Φους συνέστησε να συμπεριλάβουμε τα σύκα στη διατροφή μας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.
Σύμφωνα με την ίδια, τα σύκα είναι καλή πηγή βιταμινών και μετάλλων, αφού περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και σύμπλεγμα βιταμινών Β.
Ως εκ τούτου, η Σβετλάνα Φους συμβούλευσε: «Όσοι έχουν τάση για δυσκοιλιότητα, πρέπει να προσθέσουν τα σύκα στη διατροφή τους».
Περιέχουν επίσης, πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτελούν «τροφή» για τα καλά βακτήρια του εντέρου.
Ως εκ τούτου, η Σβετλάνα Φους συμβούλευσε: «Όσοι έχουν τάση για δυσκοιλιότητα, πρέπει να προσθέσουν τα σύκα στη διατροφή τους».
Καταλήγοντας, προειδοποίησε ότι οι υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και τυμπανισμό.
0 comments:
Πείτε μας την γνώμη σας
Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !