Solaris:Το νέο απόκτημα (592 εκατ.δολαρίων) απίστευτης χλιδής του Roman Abramovich

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Tις πρώτες δοκιμές του πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες το ολοκαίνουριο megayacht των 592.000.000 δολαρίων του Ρώσου ολιγάρχη Roman Abramovich, Solaris. 
Βίντεο δείχνει το τεράστιο πλοίο με τις 48 καμπίνες να γλιστρά απαλά πανω στο νερό από το ναυπηγείο Lloyd Werft στην πόλη Bremerhaven της βόρειας Γερμανίας προς το λιμάνι του Kaiserhaven, ενώ πολυάριθμα μέλη του πληρώματος με τζάκετς υψηλής ορατότητας περιφέρονται γύρω από τα οκτώ καταστρώματα του Solaris πριν από τις δοκιμές.


Με βάση τις προδιαγραφές των άλλων σκαφών του Abramovich και τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των superyacht, μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι οι φίλοι και οι συνεργάτες του Ρώσου που θα είναι αρκετά τυχεροί λαμβάνοντας πρόσκληση για κρουαζιέρα στην ανοικτή θάλασσα, θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ανέσεων.

Γυμναστήριο, σάουνα, τζακούζι και τουλάχιστον μία πισίνα διατίθενται στάνταρ σε σκάφη όπως το Solaris και, αν είναι κρίνουμε και από το Eclipse, θα έχει επίσης πλήρες σαλόνι ομορφιάς με αισθητικούς και κομμωτήριο.

Αν και το Eclipse διαθέτει επίσης ένα κλειστό κλαμπ με πίστα χορού, το Solaris θα έχει αντ ‘αυτού ένα υπαίθριο «beach club» στο πίσω μέρος του επάνω καταστρώματος.

Φυσικά, για να μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα πλωτά παλάτια που κάνουν κρουαζιέρες στους ωκεανούς είναι σίγουρο θα περιέχει εκπλήξεις που θα φέρουν τη λάμψη στα μάτια ακόμη και των πιο βαριεστημένων δισεκατομμυριούχων. Όπως, έναν στολίσκο από 20 σκι υψηλής ταχύτητας. Επίσης, ένα τουλάχιστον ελικόπτερο για να μεταφέρει τους επισκέπτες από το πλοίο στην ακτή. Και είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι κάποιος όπως ο Abramovich δεν θα επενδύσει στο τελευταίο must-have των ωκεανών, ένα δηλαδή ιδιωτικό υποβρύχιο.

Είναι, εξάλλου, ο απόλυτος τρόπος να παρατηρήσει κάποιος τη φυσική ομορφιά του ωκεανού χωρίς να φορά στολή, να διακινδυνεύει μια επίθεση καρχαρία ή να μην προκαλεί πρόβλημα σε μια… σειρά από ξανθές ανταύγειες.



Συνήθως, τα μικρά υποβρύχια των superyacht στεγάζονται στο κύριο κύτος, το οποίο είναι προσβάσιμο από το κατάλυμα επιβατών από ένα σύστημα μυστικών διαδρόμων, καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του πλοίου.

Επίσης, ίσως το Solaris να αποκτήσει και την ταυτότητα «εξερευνητικού» superyacht που -όπως υποδηλώνει το όνομά- κατασκευάζονται για πολύ πιο πρωτότυπες κρουαζιέρες στο είδος που συνήθως προτιμούν οι ολιγάρχες. Ενώ οι περισσότεροι χαίρονται να κάνουν βόλτες στη Γαλλική Ριβιέρα, επιδεικνύοντας τα σκάφη στους φίλους τους το καλοκαίρι ή ταξιδεύοντας στην Καραϊβική το χειμώνα, πολλού δισεκατομμυριούχοι αναζητούν κάτι πιο συναρπαστικό.


Ο Stewart Campbell, αρχισυντάκτης του Boat International και ειδικός στα superyacht ανέφερε ότι πολλοί ολιγάρχες όπως ο Αμπράμοβιτς επενδύουν σε υπερσύγχρονα σκάφη που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιστημονική έρευνα. «Πιθανά ο Abramovich να σκέφτεται: “Θέλω να μπορέσω να ξεφύγω από τον πάγο στην Ανταρκτική και να δω τη χερσόνησο Καμτσάτκα [στην ανατολική Ρωσία] ή την Παταγονία”. Τέτοιου είδους ταξίδια το Eclipse δεν μπορεί να κάνει. Θα μπορούσε, αλλά το Solaris πιθανά να είναι προσαρμοσμένο σε αυτό το είδος αποστολής», συμπληρώνει.

Το είδος των yachts δεν είναι τo μόνο που αλλάζει σε αυτήν την αγορά. Οι ιδιοκτήτες τους είναι πλέον όλο και νεότεροι σε ηλικία, λέει ο Jim Dixon της εταιρείας σχεδιασμού superyacht, Winch. «Έχουμε σχεδιάσει σκάφη με ηχεία που βρίσκονται στο χώρο ηλιοθεραπείας, τα οποία μπορούν να έχουν τόση ένταση ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να κάνει βόλτα στο τζετ σκι και να ακούει ακόμα τη μουσική», αναφέρει. «Έχουμε επίσης σχεδιάσει ελικοδρόμια στα σκάφη που να μπορούν να μετατραπούν σε υπαίθριο κινηματογράφο μέσω κρυφών ηχείων και οθονών» προσθέτει.

Επιπλέον, όταν έχετε ένα πλοίο γεμάτο απαιτητικούς πλουτοκράτες, χρειάζεστε μια ειδική ομάδα όταν πρόκειται για πλήρωμα. Πρέπει όλοι να επιλεχθούν με μεγάλη προσοχή, να έχουν εμπειρία και διακριτικότητα. Τα μέλη μίας τέτοιας ομαδας συνήθως υπογράφουν ισχυρά συμβόλαια εχεμύθειας που απαγορεύουν τη διαρροή κουτσομπολιών και μυστικών στον Τύπο.

Και ο «εσωτερικός εχθρός» δεν είναι η μόνη απειλή. Εξωτερικοί παράγοντες, όπως φωτογράφοι που εργάζονται για ταμπλόιντ, ζηλότυποι αντίπαλοι και πράκτορες πληροφοριών μπορούν επίσης να είναι «φίδια» στον παράδεισο κάθε δισεκατομμυριούχου που δεν του αρέσει η δημοσιότητα. 
Ευτυχώς για τον Abramovich, το Solaris είναι σίγουρο ότι θα προστατεύεται από ένα σύστημα ασφαλείας που δεν θα υπάρχει ίδιο αλλού, καθώς ο Ρώσος ολιγάρχης έχει εμμονή στο να λειτουργεί υπό απόλυτη μυστικότητα και θεωρείται πρωτοπόρος στα συστήματα κατά των παπαράτσι.


Ένα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Eclipse το 2010. Πρόκειται για ένα ειδικό σύστημα ασπίδας που έχει την ικανότητα να στοχεύει τα φωτοευαίσθητα στοιχεία σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να τα απενεργοποιεί με λέιζερ.

Επίσης, οι πλουτοκράτες που αγαπούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής επενδύουν σε συστήματα κατά των drone. Αυτά μπορούν να ανιχνεύσουν πιθανούς εισβολείς σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και, στη συνέχεια, να παρέχουν συντεταγμένες GPS τόσο του drone όσο και του χειριστή μαζί με την ταχύτητα και τη διαδρομή της πυξίδας της συσκευής.

Εκτός από το Solaris και το Eclipse, ο Abramovich πιστεύεται ότι είχε στο παρελθόν τουλάχιστον έξι άλλα superyachts: το Le Grand Bleu, το Pelorus, το Luna, το Ecstasea, το Sussurro και το Olympia.

πηγή DAILY MAIL



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template