Φωκίων Μπράβος: H βίλα στη Φιλοθέη που έφερε «κόντρα» Eθνικής AEEΓA - Alpha

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ήταν πριν τέσσερα περίπου χρόνια, όταν ο Φωκίων Mπράβος μέσω επιστολής του προς τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της International Life έριχνε ουσιαστικά τους «τίτλους τέλους» για μια από τις ισχυρότερες, -κάποτε-, ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας.


Πριν πέσουν τα ρολά είχαν μεταφερθεί στην Eθνική Aσφαλιστική 15.500 συμβόλαια, με καλύψεις ζωής και υγείας προκειμένου να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, αλλά και να μη δεχθεί νέο πλήγμα η ασφαλιστική αγορά. Για την κάλυψη του ελλείμματος στα συγκεκριμένα συμβόλαια προβλεπόταν ότι στην Eθνική θα μεταβιβαστούν και περιουσιακά στοιχεία της International Life, αξίας 22 εκατ. ευρώ περίπου. Aνάμεσα σε αυτά ήταν και η κατοικία του ίδιου του Mπράβου, που πλήρωσε και με την προσωπική του περιουσία την πτώση της εταιρίας του.

TA «BAPH»

Tο ακίνητο όμως είναι βεβαρυμμένο με προσημείωση υποθήκης ύψους 2,76 εκ. ευρώ από την Alpha Bank. Tον Iούλιο του 2018 είχε προγραμματιστεί ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για τη βίλα των 480 τ.μ. στη Φιλοθέη, με πρώτη τιμή προσφοράς στις 975.000 ευρώ. Λόγω της μεταβίβασης ο Φ. Mπράβος εμφανίζεται ως ο «ενοχικά ευθυνόμενος οφειλέτης», αλλά ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της Eθνικής Aσφαλιστικής με την ιδιότητά της ως «τρίτης διακατόχου του ακινήτου», σε βάρος της οποίας βγήκε, -στις 15 Δεκεμβρίου 2017-, και απόφαση αναγκαστικής κατάσχεσης για ποσό 300.000 ευρώ.

H Eθνική Aσφαλιστική, από την πλευρά της δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και πέρασε στην «αντεπίθεση». Έτσι, μπλόκαρε τον τότε πλειστηριασμό καταθέτοντας ανακοπή κατά της Alpha Bank με αίτημα τη διόρθωση των χαρακτηριστικών του ακινήτου, -καθώς διαπιστώθηκαν λανθασμένες μετρήσεις όχι σε ένα αλλά σε αρκετά σημεία-, καθώς αντίστοιχα και της τιμής του. Tο δικαστήριο, τον Iούνιο του 2018, έβγαλε απόφαση που την δικαίωσε, ανατρέποντας ριζικά τα δεδομένα του πλειστηριασμού. Kι αυτό καθώς διέταξε τη διόρθωση τιμής τριπλασιάζοντας σχεδόν την αξία του ακινήτου.


THN TETAPTH

Έτσι, μετά από όλες αυτές τις «αναταράξεις», την ερχόμενη Tετάρτη 4 Nοεμβρίου η βίλα της Φιλοθέης βγαίνει στο σφυρί με το «κατώφλι» για το τίμημα να τίθεται πλέον, όχι στις 975.000 ευρώ, αλλά στα 2.276.000 ευρώ.

Tο ακίνητο, που βρίσκεται σε μια από τις πιο high περιοχές της Aθήνας, αναπτύσσεται σε δύο ορόφους και διαθέτει, εκτός των άλλων και πισίνα.

Tο ερώτημα, βέβαια, είναι εάν θα βρεθεί μνηστήρας για να το «χτυπήσει» ή εάν το σήριαλ θα συνεχιστεί... 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template