37 νεκροί, εισαγωγή θανάτου και σπασμωδικές κινήσεις υπόσχονται έναν εφιάλτη για τις επόμενες εβδομάδες

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Έκτακτη είδηση> Κυριακή 29 Μαρτίου 2020-ώρα 12 το πρωί-άλλοι 5 νεκροί στην Ελλάδα. Επίσημα στους 37.
Την ώρα που η κυβέρνηση αναγκάζει σε κατ΄οίκον

περιορισμό εκατομμύρια Ελληνες, η ίδια για δύο και πλέον μήνες κάνει “εισαγωγή” θανάτου διά μέσω των επαναπατρισθέντων και όσων ταξίδευαν χωρίς ελέγχους. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη στη Καστοριά. Οι εμπλεκόμενοι με το εμπόριο γούνας είχαν πάει στην Ιταλία για να παρακολουθήσουν σχετική επίδειξη μόδας-έκθεση. Τώρα κινδυνεύει ολόκληρη πόλη. Οπως ανεξέλεγκτοι πήγαν και ήλθαν οι συγκεκριμένοι έτσι για 2 και πλέον μήνες τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας ήταν ανεξέλεγκτα-προφανώς και οι οδικές αρτηρίες των συνόρων.

Εάν εξαιρέσει κανείς την σωστή κυβερνητική αντίδρασή στην περίπτωση των επιβατών τη πτήσης από την Ισπανία οι οποίοι οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο Stanley εκατοντάδες επαναπατρισθέντες έχουν αφεθεί ανεξέλεγκτοι όπως αποδείχθηκε στη περίπτωση του 25χρονου που ταξίδεψε με την φίλη του στην Ικαρία ενώ δεν είχε συμπληρώσει δύο εβδομάδες εγκλεισμού στο σπίτι όπως υποδεικνύει η οδηγία για όσους επιστρέφουν από χώρες όπως η Αγγλία.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Όπως ανεξέλεγκτος αφέθηκε ο συγκεκριμένος έτσι τουλάχιστο 1.500 με 2.000 που έχουν επαναπατρισθεί το τελευταίο διάστημα και αφέθηκε στο φιλότιμό τους η τήρηση των μέτρων είναι πράγματι υγειονομικές βόμβες τις συνέπειες των οποίων στη κοινόητα θα τις δούμε στις προσεχείς εβδομάδες. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας ήταν ξέφραγο αμπέλι όλο αυτό το χρονικό διάστημα-για ολόκληρο σχεδόν τον Φεβρουάριο.




Aλησμόνητο και πολλά υποσχόμενο video για τη νέα χρονιά-2020


Δεν υπήρξε κανένα σχέδιο για όσους ταξίδευαν αλλά και για τους επαναπατρισθέντες με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται πλέον σε απεγνωσμένες επικοινωνιακές κινήσεις και να δίνει το δικαίωμα στους ακατονόμαστους Συριζαίους- οι οποίοι λεηλάτησαν τη χώρα- να κάνουν κριτική. Οι ανεξέλεγκτοι επαναπατρισθέντες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μία τραγωδία αντίστοιχη της Ιταλίας και της Ισπανίας στη χώρα μας; Θα το διαπιστώσουμε αυτό στις επόμενες (εφιαλτικές;) εβδομάδες.


Οι ανεξέλεγκτοι επαναπατρισθέντες αλλά και όσοι ταξίδευαν χωρίς έλεγχο για τους πρώτους μήνες του 2020 θα μπορούσαν να συγκριθούν κατ΄αναλογία (ευτυχώς δεν πρόκειται για 40.000) με τους φιλάθλους της αναμέτρησης Αταλάντα-Βαλένθια από τους οποίους ξεκίνησε ο όλεθρος για την Ιταλία και την Ισπανία.

-«Ηταν ένας επιταχυντής μόλυνσης του κορονοϊού» τονίζει ο διευθυντής της μονάδας εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο «Pope Giovanni Hospital XXIII» του Μπέργκαμο. «Είμαι βέβαιος ότι 40.000 άνθρωποι που αγκαλιάστηκαν και φώναξαν σε απόσταση ενός εκατοστού ο ένας από τον άλλον, τέσσερις φορές, ήταν στις αιτίες για την ταχύτατη εξάπλωση του ιού. Οι άνθρωποι που πήγαν δεν είχαν καμία ένδειξη για το τι συνέβαινε» τόνισε ο Λούκα Λορίνι.


Η βραδιά της 19ης Φεβρουαρίου έκλεισε θριαμβευτικά για την ομάδα και τους φίλους της Αταλάντα μετά την ευρεία νίκη τους με 4-1 επί της Βαλένθια στο “Μεάτσα”. Εκείνη η βραδιά πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Μιλάνο, αλλά και στο Μπέργκαμο για ένα αποτέλεσμα που άνοιγε διάπλατα τις πόρτες μίας ιστορικής πρόκρισης. Αυτή επισφραγίστηκε δύο εβδομάδες αργότερα, δια… ποδός Ίλισιτς, που φιλοδώρησε το τέρμα των “νυχτερίδων” τέσσερις φορές και έστειλε τους “νερατζούρι” στον έβδομο ουρανό.


Εκείνη η βραδιά, εκείνος ο θρίαμβος, εκείνο το ποδοσφαιρικό όνειρο της σημειολογικής πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League θα μνημονεύεται για χρόνια. Όχι, όμως, για τους λόγους που ονειρεύονταν οι αθλητές και φίλοι της Αταλάντα. Γιατί, εκείνη η βραδιά, έμελλε να αποτελέσει την επικεφαλίδα μίας τραγωδίας.

Ο επίλογος ενός ποδοσφαιρικού ονείρου που γρήγορα προλόγισε έναν ζωντανό εφιάλτης χιλιάδων νεκρών ψυχών, σε μία πόλη που, 40 χιλιόμετρα μακριά από το Μιλάνο, μυρίζει “θάνατο”, έχοντας σκεπαστεί από την ίδια σκιά του τρόμου και της φονικής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο ύμνος του θριάμβου σίγησε στην τρομακτική όψη και το δολοφονικό ένστικτο του ιού, μετατρέποντας την μελωδία της ευτυχίας των “νερατζούρι” σε πένθιμο εμβατήριο για την πόλη τους. Λογικό: Από τον ποδοσφαιρικό παράδεισο της ιστορικής πρόκρισης της Αταλάντα, βρέθηκαν απότομα στην επίγεια κόλαση του Μπέργκαμο.

Τα πρόσφατα λόγια του διευθυντή της πνευμονολογικής μονάδας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου στο Μπέργκαμο επιβεβαιώνουν τον κυνισμό και την τραγικότητα των γεγονότων, αλλά και της αλληλουχίας τους: “Δύο μέρες μετά τον αγώνα και μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ήταν μία απλή καθημερινή ημέρα. Τότε ο καθηγητής Στέφανο Τσεντάνι, ο δάσκαλος μου, με πήρε από το Μιλάνο λέγοντας μου ότι έρχεται μια καταστροφή. Στις 8 το βράδυ έλαβα επείγοντα μηνύματα από την διεύθυνση του νοσοκομείου.

Έπρεπε να ελευθερώσουμε όλα τα δωμάτια για να είμαστε σε θέση να δεχθούμε όλα τα κρούσματα του κορονοϊού από όλη την επαρχία. Αδειάσαμε όσα περισσότερα δωμάτια μπορούσαμε, στέλνοντας ασθενείς σε άλλες πτέρυγες, ακόμα και στο χειρουργικό, όπου είχαν κενά κρεβάτια. Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή, 1η Μαρτίου.

Νωρίς το πρωί μπαίνω στον θάλαμο με τα επείγοντα περιστατικά. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ. Πόλεμος. Δεν μπορώ να βρω άλλη λέξη. Ασθενείς παντού με σοβαρή πνευμονία. Σε φορεία, στους διαδρόμους, παντού”.

Στην Ελλάδα τώρα τη στιγμή που η κυβέρνηση πετάει στα σκουπίδια 11 εκατ. ευρώ για επικοινωνία κάτω από τη μύτη της βρίσκεται σε εξέλιξη μία τραγωδία με τους αποροστάτευτους και χωρίς μέσα γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.


Αλήθεια,τι απέγιναν αυτές οι υποθέσεις; Ποιος τους παρακολουθεί; Σας θυμίζουμε: Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το βράδυ της Παρασκευής (28-02-2020) με την επιστροφή των μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού από το Λονδίνο. Πέντε έως δέκα παδιά εμφανίζουν συμπτώματα (βήχα και συνάχι) τα οποία ενδεχομένως να συνδέονται με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός και θα εξεταστούν σήμερα Σάββατο (29-02-2020) από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ.

Οι 100 μαθητές βρίσκονταν σε εκπαιδευτική εκδρομή όταν πληροφορήθηκαν ότι συμμαθήτριά τους ανήκει στο στενό συγγενικό περιβάλλον (κόρη) γυναίκας που βρέθηκε θετική στη νόσο COVID-19. Συμπτώματα εμφάνισε στο Λονδίνο και δεύτερο παιδί, οπότε αποφασίστηκε οι δύο μαθητές να μην επιστρέψουν στην Ελλάδα και να υποβληθούν σε εξετάσεις για τη νόσο από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές. Έτσι παρέμειναν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Εντωμεταξύ, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του δεύτερου παιδιού της 40χρονης γυναίκας, που φοιτούσε στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού και ήταν ύποπτο να έχει αναπτύξει τη νόσο.

Το πόρισμα του εργαστηρίου του Λονδίνου αναμένεται καθοριστικό για την εξέλιξη της υπόθεσης που έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ, καθώς εάν οι μαθητές που βρίσκονται εκεί σε απομόνωση αποδειχθούν αρνητικοί στον ιό, θα μπει ένα τέλος στην αγωνία των συμμαθητών τους που επέστρεψαν στην Ελλάδα και θα δρομολογηθεί η επαναλειτουργία του σχολείου, που αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστό μέχρι νεωτέρας…
Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφει η Αναστασία Παπακωστοπούλου, Διευθύντρια Ιδιωτικού Λυκείου-Κολλέγιο Ψυχικού.

«Πριν λίγο λάβαμε επίσημη ενημέρωση από τον Ε.Ο.Δ.Υ. ότι μεταξύ των γονέων μαθητών του IBDP υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού. Για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε σήμερα έως τις 16.00 να περάσετε από το Σχολείο, για να παραλάβετε το παιδί σας από την Κεντρική Πύλη του campus Ψυχικού.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το παιδί σας να αποχωρήσει μόνο του από το campus Ψυχικού, παρακαλείσθε να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε τη συνημμένη δήλωση».

Πιο συγεκκριμένα, κλείνουν τα IB1, IB2, ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν τα: Λύκειο Αθηνών, Λύκειο Ψυχικού, Γυμνάσιο Αθηνών, Νηπιαγωγείο.

ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ



Στο μεταξύ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς πολύ σωστά περιέγραψε ως υγειονομικές βόμβες τους επαναπατρισθέντες και όσους βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια του Λονδίνου όπως ο νεαρός του video που ακολουθεί. Μόνο που η κυβέρνηση δεν προετοιμάσθηκε ποτέ σοβαρά και οργανωμένα για να υποδεχθεί τους επαναπατρισθέντες. Δεν έκανε για ολόκληρο σχεδόν τον Φεβρουάριο ελέγχους στα αεροδρόμια της χώρας. Υπάρχει περίπτωση πελάτη του Αστέρα Βουλιαγμένης (πριν κλείσουν τα ξενοδοχεία) ο οποίος την ώρα που πλήρωνε στη ρεσεψιόν και αναχωρούσε από το ξενοδοχείο είπε στο προσωπικό:

-Ξέρετε είμαι θετικός στον coronavirus-πάρτε τα μέτρα σας…
Άφησε όλους αυτούς τους μήνες απίστευτα περιθώρια κινήσεων -καταστροφικά τόσο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους όσο και για την κοινότητα-στους επαναπατρισθέντες αλλά και σε όσους ταξίδευαν. Ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται σε παρακολούθηση έστω κι εάν πρόσκαιρα κάποιοι ήταν αρνητικοί στον ιό. Αρκεί να σας πούμε ότι για τη μεταφορά του 25χρονου από την Ικαρία πέταξε στρατιωτικό αεροπλάνο και ο τύπος μπήκε σε ειδικό θάλαμο αφού στο μεταξύ είχε έλθει σε επαφή με δεκάδες Ικαριώτες-μέχρι και πάρτυ είχε κάνει.

Τώρα πλέον η αντίδραση της κυβέρνησης έρχεται πολύ αργά και είναι πολύ λίγη.

“Γνωρίζω ότι πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να επιστρέψουν αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Όσο και αν φωνάζουν κάποιοι θα πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που δεν απαντούν στην Πρεσβεία σε ερωτήματα. Εκείνοι που πραγματικά θα επαναπατριστούν είναι εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη.”

Πολύ αργά κ. Χαρδαλιά…



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ_ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΤΙΣ “ΕΠΑΦΕΣ” ΤΟΥ

Στο μεταξύ συγκλονίζει το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο protothema.gr για τη “δράση” του 25χρονου στην Ικαρία, ενώ η Ολλανδή φίλη του βρίσκεται εγκλωβισμένη στη βίλα μόνη της. Στο Θριάσιο νοσηλεύεται ο 25χρονος – Συναγερμός στο νησί μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα – Με έκκληση στο Facebook ο δήμαρχος ζητά απ’ όσους ταξίδεψαν στην Ικαρία από Πειραιά με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό
Η ανευθυνότητα και η απερισκεψία του 25χρονου γιου του επιχειρηματία που «έσπασε» την καραντίνα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, ερχόμενος από το Λονδίνο για να ταξιδέψει στην Ικαρία, εκεί όπου διατηρεί εξοχική κατοικία η οικογένεια του, κινητοποίησε όλες τις αρμόδιες Αρχές, την Πολιτική Προστασία, την Αστυνομία και την Δημοτική Αρχή.

Η ιχνηλάτηση των επαφών που είχε ο 25χρονος στο βόρειο τμήμα του νησιού, συγκεκριμένα στις Ράχες και στο χωριό Άγιος Πολύκαρπος γίνεται με δυσκολία καθώς οι ντόπιοι που τον συνάντησαν δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απευθυνθούν στις Αρχές και να ενημερώσουν σχετικά. Εξετάζεται η πληροφορία να συμμετείχε ο 25χρονος μαζί με άλλους νεαρούς Ικαριώτες σε χειροσφάγια (ικαριώτικο έθιμο) ενώ λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συγκέντρωση περίπου 10 ατόμων, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί ποια ήταν οι υπόλοιποι που τον επισκέφτηκαν πέρα από την Ολλανδέζα φίλη του κι έναν ακόμη φίλο του Βρετανικής καταγωγής, για τον οποίο λέγεται ότι έφτασαν μαζί στο νησί χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.



Το βέβαιο είναι ότι αρκετά μαγαζιά που επισκέφτηκε ο 25χρονος γιος του επιχειρηματία κατέβασαν ρολά, ενώ χαρακτηριστικό του φόβου που κυριαρχεί, είναι ότι οι κάτοικοι αποφεύγουν να ψωνίσουν απο το σούπερ μάρκετ που αγόρασε προμήθειες για όσο θα διαρκούσε η διαμονή του στην Ικαρία. Ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας, προχώρησε σε έκκληση μέσω Facebook και όχι μόνο, σε όσους ταξίδεψαν με το πλοίο Blue Star Mykonos την Παρασκευή 20 Μαρτίου από Πειραιά προς Ικαρία να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις 5 Απριλίου. Είναι το δρομολόγιο που πήρε ο 25χρονος και η παρέα του για να πάνε στην Ικαρία.

Ο δήμαρχος ζητάει από τους ταξιδιώτες, σε περίπτωση που παρουσιάσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα, να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο Ικαρίας.
Θυμίζουμε ότι χθες ο 25χρονος μεταφέρθηκε από την Ικαρία στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με ειδική πτήση της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον παρέλαβε μεταγωγικό C-27 και ο γιος του επιχειρηματία ταξίδεψε μέσα σε ειδική κάψουλα που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό, μόνο μια φορά τη μέρα. 


Αν και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, για προληπτικούς λόγους φέρεται να μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλεύεται με παροχή οξυγόνου και σήμερα είναι απύρετος   

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template