ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ H Toυρκία άνοιξε τα σύνορα. Εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνονται προς την Ελλάδα

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο Eρντογάν έκανε πράξη την απειλή του και αυτή τη στιγμή εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνονται προς την Ελλάδα (σύμφωνα
με φωτορεπορτάζ του dha.com.tr) και την Βουλγαρία.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Εμέρ Τσελίκ σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk εξάλλου επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχει σκοπό να άρει τις πύλες προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες από την Ιντλίμπ.

“Η Τουρκία δεν μπορεί να αντέξει την πίεση των προσφύγων που έρχονται. Η πολιτική μας για τους πρόσφυγες παραμένει η ίδια, αλλά τώρα πλέον δεν είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε τους πρόσφυγες. Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΕΕ είναι να δηλώσει ότι στηρίζει την Τουρκική Δημοκρατία. Τίποτε άλλα δεν έχει σημασία για την Τουρκία”,
είπε.

Ήδη, και όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, πρόσφυγες κατευθυνόταν στη διάρκεια της νύχτας προς τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Η Hurriyet στην αγγλική της έκδοση ότι μετά από την είδηση ότι η Άγκυρα δεν θα σταματάει τους πρόσφυγες, οι ροές των προσφύγων άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Αδριανούπολη.

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT και ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός NTV μετέδωσαν εικόνες από μερικές δεκάδες ανθρώπους, τους οποίους παρουσίασαν ως μετανάστες που κατευθύνονται προς τα σύνορα με την Ελλάδα.

Το πρακτορείο DHA μετέδωσε ότι περίπου 300 Σύροι, Ιρακινοί ακόμη και Ιρανοί μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε και το πρακτορείο Demiroren.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, που πρόσκειται στην τουρκική κυβέρνηση, η απόφαση “να ανοίξουν οι πόρτες” από την Τουρκία ελήφθη στη διάρκεια έκτακτου συμβουλίου ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To Demiroren πρόσθεσε εξάλλου ότι άλλη ομάδα μεταναστών έχει συγκεντρωθεί στις ακτές των Δαρδανελλίων με σκοπό να περάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Εξάλλου το TRT μετέδωσε ότι δεκάδες άνθρωποι προσπάθησαν να περάσουν το συνοριακό πέρασμα Καπίκουλε και να εισέλθουν στη Βουλγαρία, όμως οι αρχές εκεί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο στο βουλγαρικό έδαφος.




Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template