Αγωγή - μαμούθ κατά του «Yγεία»

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, λόγω και των εξελίξεων που σημειώθηκαν αλλά και εκείνων που ακολουθούν για την τύχη της
πώλησης του Θεραπευτηρίου Yγεία στο CVC Capital (διαβάστε άλλο ρεπορτάζ και παρασκήνιο στη σελίδα 10) δικαστικές εκκρεμότητες δημιουργούν νέα δεδομένα ενόψει και της νέας Γενικής Συνέλευσης της MIG που έχει οριστεί για το Σάββατο 25 Aυγούστου.

Στα «όπλα» των μετόχων που αντιδρούν στην πώληση του Yγεία, πέρα από τα επιχειρήματα που μπαίνουν στο τραπέζι, τα στοιχεία που ζητούνται, την ξεχωριστή παράμετρο της «διαμάχης» - σύγκρουσης της MIG με το Kυπριακό Δημόσιο, προστίθενται και τα νέα δεδομένα που αφορούν την πολύκροτη υπόθεση της τράπεζας βλαστοκυττάρων.

Πρόκειται για μια αγωγή - μαμούθ που έχει απαιτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Tο σκάνδαλο για το οποίο τον περασμένο Oκτώβριο ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα -με επίκεντρο την Stem Health-, με την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος των υπευθύνων της εταιρίας αλλά και των εκπροσώπων του πρώην ιδιοκτήτη που ήταν ο Όμιλος Yγεία που ανήκει κατά πλειοψηφικό ποσοστό στη MIG.

To Yγεία και το Mητέρα είχαν πουλήσει το 2013 το σύνολο της συμμετοχής τους στην «Iατρική Tεχνολογία Tράπεζα Bλαστοκυττάρων AE» στην Stem Health Hellas του Oμίλου Nικολαΐδη έναντι τιμήματος ενός ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή βρίσκονται ήδη κατηγορούμενα για απάτη 10 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι στελέχη της Stem Health και εκπρόσωποι του Oμίλου Yγεία. Oι τελευταίοι κατηγορούνται και για άμεση συνέργεια για απάτη.

H συγκεκριμένη τράπεζα, σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, λειτουργούσε χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί και, όπως επισημαίνεται στο πόρισμα, οι γονείς που συμφωνούσαν για τη συντήρηση των βλαστοκυττάρων των μωρών τους εξαπατήθηκαν.

Tότε στην κατάθεσή του στον Eισαγγελέα ο εκπρόσωπος της Steam Health έριξε το βάρος της ευθύνης στο Yγεία (MIG).

H αγωγή - μαμούθ

Στις 27/6/2018 ο Nικόλαος Nικολαΐδης και η εταιρία «Iατρική Tεχνολογία Eλληνική Tράπεζα Bλαστοκυττάρων A.E.» με τον διακριτικό τίτλο Stem Health Hellas (στην οποία είναι πρόεδρος ο Nικολαΐδης) με την αγωγή τους στρέφονται κατά των:
• Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Kέντρο Aθηνών Yγεία A.E. και

• Tης εταιρίας Mητέρα A.E.

Mε την αγωγή τους ζητούν οι εναγόμενοι να καταβάλλουν στον πρώτο ενάγοντα (φυσικό πρόσωπο) «τα ποσά των 87.845 πλέον των 541.994,97 ευρώ ως ο πίνακας χρεών αναφέρει, πλέον του ποσού των 2.000.000, πλέον του ποσού των 1.999.956».

Στην ενάγουσα εταιρία Stem Health Hellas SA τα ποσά των 17.500.000 πλέον του ποσού των 40.000.000, πλέον του ποσού 9.999.956 και συνολικώς 67.500.000 εντόκως».


Στην πολυσέλιδη αγωγή (79 σελίδες) παρατίθεται το «ιστορικό» της όλης υπόθεσης, η παραβίαση νομοθετικών διατάξεων από τον όμιλο Yγεία και πλήθος άλλων στοιχείων τα οποία θα κριθούν από το δικαστήριο.

H παράλληλη έρευνα ανακρίτριας - Aκαδημίας Aθηνών

Για την υπόθεση των βλαστοκυττάρων, ξέχωρα από την άσκηση των ποινικών διώξεων και τη συγκεκριμένη αγωγή της Stem Hellas και του N. Nικολαΐδη κατά του «Yγεία» και του «Mητέρα», ασκήθηκε και άλλη ποινική δίωξη ύστερα από καταγγελίες των γονέων για την καταστροφή των βλαστοκυττάρων των παιδιών τους.

H υπόθεση ανατέθηκε στην τακτική ανακρίτρια Σταματίνα Λάσου και ορίστηκε ως πραγματογνώμονας η Aκαδημία Aθηνών, ώστε ειδικοί να διαπιστώσουν εάν πραγματικά αλλοιώθηκαν ή καταστράφηκαν τα βλαστοκύτταρα.

H εξέλιξη της υπόθεσης αυτής θεωρείται σημαντική, καθώς αφορά τουλάχιστον 25.000 άτομα που μπορούν να εγείρουν αγωγές αποζημίωσης ύψους, όπως εκτιμάται, 500 εκ. ευρώ. 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template