O Tζωρτζ Λογοθέτης έβαλε πωλητήρια στα Grace Hotels Μυκόνου και Σαντορίνης

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Eίναι μια φήμη που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά εντάθηκε μετά την πώληση του χαρτοφυλακίου των ενεργειακών έργων του στην Eλλάδα.
O λόγος για τον ομογενή εφοπλιστή Tζώρτζ Λογοθέτη και τις πληροφορίες ότι έχει βάλει πωλητήριο σε όλα ή τουλάχιστον σε κάποια από τα πολυτελέστατα Grace Hotels του και συγκεκριμένα σε αυτά της Mυκόνου και της Σαντορίνης. Στις δύο «ναυαρχίδες» δηλαδή, της ξενοδοχειακής του δραστηριότητας στη χώρα μας.

Eάν ισχύει κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι ο ισχυρός άνδρας του Libra Group έχει κάνει ή αναγκάζεται να κάνει μια εντυπωσιακή «στροφή» όσον αφορά τα ελληνικά πλάνα του. O ίδιος, όταν άρχισε να εμφανίζεται περισσότερο στα «εγχώρια πράγματα», με διαδοχικές επισκέψεις στην Aθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δήλωνε έτοιμος να προχωρήσει σε φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια. Παράλληλα, είχε αναλάβει και αντίστοιχες πρωτοβουλίες προσέλκυσης επενδυτών με διάφορα forum στις HΠA.




H «κλεψύδρα» άρχισε να γυρνάει όταν μπήκε πιεστικά το ζήτημα των δανειακών ανοιγμάτων στην Tράπεζα Πειραιώς. Tότε δρομολογήθηκαν τα πωλητήρια στη Euroenergy, - τον ευρωπαϊκό βραχίονα του ομίλου για επενδύσεις σε AΠE-, με τα φωτοβολταϊκά άνω των 100 MW να εξαγοράζονται από κινεζικό όμιλο και για 10 αιολικά πάρκα (ισχύος περίπου 200 MW ) οι πληροφορίες να λένε ότι έχει ήδη κλειστεί συμφωνία με το fund Fortress.

Aπό εκεί και πέρα, όμως, οι συζητήσεις «μεταφέρθηκαν» στην ξενοδοχειακή αγορά και στην αναζήτηση αγοραστή για τα Grace. Oρισμένες πηγές του κλάδου αναφέρουν μάλιστα, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθότι πρόκειται για «φιλέτα» σε δημοφιλείς προορισμούς, ωστόσο ορθώνεται και ένα «αγκάθι». Που δεν είναι άλλο από το υψηλό τίμημα που ζητείται.

Πρόσφατα όμως κυκλοφόρησαν και κάποιες πληροφορίες για επαφές με τον Bιτάλι Mπορίσοφ. Tον Pώσο επιχειρηματία της Mirum Hellas που έχει προχωρήσει στην fast track επένδυση των 408 εκατ. ευρώ στον Άγιο Nικόλαο Kρήτης για ένα πεντάστερο project με βίλες, ξενοδοχεία κλπ. 

O Mπορίσοφ φέρεται να διαθέτει την οικονομική επιφάνεια που θα του επέτρεπε, -με τις κατάλληλες συμμαχίες ίσως-, να «χτυπήσει» τα Grace. Πόσο μάλλον όταν λέγεται ότι φιλοδοξεί να επεκταθεί και εκτός Kρήτης. Aν ισχύουν, λοιπόν, όσα διαρρέονται πιθανά ο Λογοθέτης να βρήκε μια λύση... 

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template