ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ!..Οι τράπεζες απαιτούν εδώ και τώρα 6,5 εκατ .

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Η οικογένεια Αθανασιάδη χρωστάει και δεν πληρώνει. Όμως τα μέλη της οικογένειας έχουν μεγάλη οικονομική
επιφάνεια και αυτό φαίνεται και από το Life style που έχουν. Έτσι μετά από επανειλημμένες κρούσεις οι τράπεζες αποφάσισαν να διεκδικήσουν τα λεφτά τους καταγγέλλοντας την σύμβαση που έχουν με την εταιρία Ναυτεμπορική. Το ποσό ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα τη σύμβαση πίστωσης της “Η Ναυτεμπορική -Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ” με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό κατήγγειλε η πιστώτρια τράπεζα Eurobank.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, “η εταιρεία Η Ναυτεμπορική -Π. Αθανασιάδης και ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η “Εταιρεία”) κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005, της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα Eurobank Ergasias ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό, καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.899,82 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό, καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως.

Η εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη”, καταλήγει η ανακοίνωση της εισηγμένης.

Διοργανώνουν χλιδάτα Event ενώ χρωστάνε

Όπως εκτιμούν πηγές της αγοράς, η ανακοίνωση της εταιρίας Ναυτεμπορική ΑΕ κινείται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από την απαίτηση της τράπεζας. Η εταιρία επισημαίνει ότι θα βρεθεί λύση που θα είναι ικανοποιητική και από τις δυο πλευρές , μετά από διαπραγματεύσεις, όταν προφανώς η λύση που επιδιώκει η τράπεζα είναι να εισπράξει εδώ και τώρα τις χρεωστούμενες οφειλές.

Σε τραπεζικούς κύκλους πάντως σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός πως είναι δυνατόν η εταιρία από την μια να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και από την άλλη να διοργανώνει στις αρχές του 2017 ένα σουπερ χλιδάτο event στο Μεγάλο Μουσικής για την Ναυτιλία. Γιατί όπως είναι γνωστό τέτοια events έχουν τεράστια κόστη. Εάν όμως τα έσοδα είναι τόσο σημαντικά τότε γιατί δεν πληρώνονται οι τράπεζες;

Και εδώ υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα:
Πως είναι δυνατόν μια εταιρία να φτάνει να χρωστάει στις τράπεζες 6,5 εκατ. ευρώ και να διοργανώνει εντυπωσιακά events; Πρόκειται για άλλη εταιρία που εισπράττει τα έσοδα η πρόκειται για την ίδια ανώνυμη εταιρία;
Έχει τα λεφτά (η την ακίνητη περιουσία) η εταιρία και οι μέτοχοι της να καταβάλουν το οφειλόμενο ποσό η θα δούμε και εκεί το φαινόμενο ΔΟΛ; Γιατί όπως λένε οι τραπεζίτες και ο ΔΟΛ κάπως έτσι ξεκίνησε.
Έχει πληρώσει η Ναυτεμπορική ΑΕ την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία; Γιατί όπως πληροφορείται το mononews υπάρχουν και εκεί θηριώδεις οφειλές.Ειρήνη Αθανασιάδη σε Event του 2016. (Αριστερά στην φωτό ) Μέτοχος Ναυτεμπορική

Επίσης όπως πληροφορείται το mononews.gr , η Eurobank ζήτησε από την οικογένεια Αθανασιάδη παλιότερα να ενεχυριασθεί ο τίτλος αλλά η διοίκηση της εταιρίας αρνήθηκε. Λέγεται ακόμα ότι η οικογένεια έχει ενεχυριάσει διάφορα ακίνητα (στην οδό Λένορμαν, στην Παιανία) η αξία των οποίων όπως έχει υποχωρήσει σημαντικά.


Ζωή σαν παραμύθι ενώ χρωστάει


Πάντως σχεδόν όλοι οι τραπεζίτες έχουν μείνει έκπληκτοι με την ζωή της επικεφαλής της εταιρίας κ. Ειρήνης Αθανασιάδη. ” Από την μια χρωστάει και από την άλλη εμφανίζεται σε χλιδάτες δεξιώσεις με ρούχα και ρολόγια αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ” λένε πλέον όσοι γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση.Ειρήνη Αθανασιάδη σε Event του 2016. (Αριστερά στην φωτό ) Μέτοχος Ναυτεμπορική πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template