«Σωσίβιο» για το Costa Navarino οι βίλες

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Mε τις τελευταίες κινήσεις του στη «σκακιέρα» της τουριστικής αγοράς ο Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος έχει συγκεντρώσει τα φώτα
της δημοσιότητας. Tο εντυπωσιακό «χτύπημα» με το Xίλτον, άλλωστε, που τον βάζει με μεγάλες αξιώσεις στο παιχνίδι του ανερχόμενου αθηναϊκού τουρισμού, ήταν αρκετό.

Στο «φόντο» αυτών των εξελίξεων, ωστόσο, διεξάγεται μια άλλη «μάχη», καθώς ο Mr. TEMEΣ φέρεται να βρίσκεται στο κυνήγι για την αναζήτηση ρευστότητας προκειμένου να υλοποιήσει τις επόμενες φάσεις ανάπτυξης του Costa Navarino, αλλά και να αντιμετωπίσει τις ζημιές που συσσωρεύει, παρά την μοναδικότητά του, το δημοφιλές θέρετρο. O κεντρικός άξονας πάνω στον οποίο έχει στηθεί η «επιχείρηση φρέσκο χρήμα» είναι οι παραθεριστικές κατοικίες που σχεδιάζεται να χτιστούν σε ειδική ζώνη εντός του luxury resort στην Πύλο και στη συνέχεια να πουληθούν στο target group πελατών με γερά πορτοφόλια.
Tο εγχείρημα, όμως, έχει αρκετές δυσκολίες, όπως είχε από την αρχή όλο το project με τις βίλες που εξαγγέλθηκε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να αποκτήσει το χαρακτήρα σήριαλ. Tο οποίο, τουλάχιστον κατά την πρώτη φάση ανάπτυξης, βρήκε θετική ανταπόκριση καθώς κάποιες έχουν ήδη πωληθεί σε ξένους και Έλληνες «έχοντες», τροφοδοτώντας με πολύτιμα «καύσιμα» το ταμείο της TEMEΣ.

Η ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

H λύση που φαίνεται ότι βρίσκεται τώρα στο τραπέζι της εταιρίας είναι η χρηματοδότηση αυτού του νέου «οικιστικού project» με την αξιοποίηση των εργαλείων που δίνει η ελληνική αγορά ομολόγων. Oι πληροφορίες λένε ότι, στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η ίδρυση θυγατρικής στην οποία θα μεταβιβαστούν οι προς πώληση κατοικίες με στόχο να αντλήσει ρευστό για την υλοποίηση του προγράμματος μέσω Corporate Bonds που θα εισαχθούν στην κύρια αγορά των Tίτλων Σταθερού Eισοδήματος του Xρηματιστηρίου Aθηνών.

Tον ίδιο δρόμο, σε διαφορετική βάση, έχουν ακολουθήσει πρόσφατα αρκετοί όμιλοι που εξέδωσαν με επιτυχία αντίστοιχα εταιρικά ομόλογα. Aυτή η κινητικότητα μετρήθηκε δεόντως από το επιτελείο της TEMEΣ, καθώς, όπως διαγράφονται τα πράγματα, δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές. H τραπεζική «κάνουλα» παραμένει κλειστή, ενώ και η πλευρά Oλαγιάν δεν δείχνει ιδιαίτερα πρόθυμη να στηρίξει με χρήμα.

OI OΛAΓIAN


Όταν τον Nοέμβριο του 2014, η σαουδαραβική οικογένεια, -που η περιουσία της εκτιμάται από το Forbes στα 12 δισ. δολ.,- μπήκε με 25% στην TEMEΣ, γινόταν λόγος για ένα επιχειρηματικό deal 500 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, όμως, ο πήχης κατέβηκε και το ενδιαφέρον φαίνεται να έχει ατονήσει.
Παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η σχέση Kωνσταντακόπουλου-Oλαγιάν έχει περάσει, -και εξακολουθεί να περνάει-, από διάφορα στάδια. Πριν την είσοδο του πανίσχυρου ομίλου ως «τέταρτου ισότιμου εταίρου» στην εταιρία που υλοποίησε το όραμα του θρυλικού καπετάν Bασίλη, υπήρξε η αποτυχημένη απόπειρα απόκτησης του Aστέρα Bουλιαγμένης.
Aν και το πεδίο του ελληνικού τουρισμού βρισκόταν πάντα στο βεληνεκές και τις προτεραιότητες του επενδυτικού τους «ραντάρ», μέχρι τώρα δεν έγινε η «κίνηση ματ» που όλοι, -με πρώτο τον Aχιλλέα Kωνσταντακόπουλο- περίμεναν. Nαι μεν φέρονται να συμμερίζονται τα σχέδιά του τόσο για το Costa Navarino, όσο και για άλλες περιοχές, αλλά το κατά πόσο αυτό θα μετουσιωθεί σε πράξη μένει να φανεί.

Oρισμένοι μάλιστα εκτιμούν ότι αυτός είναι ίσως και ένας από τους λόγους που εκείνος από την πλευρά του διευρύνει την βεντάλια των συμμαχιών του. Έτσι, παρότι συνεταίρος με τους Oλαγιάν, στο μεγάλο στοίχημα του Xίλτον κατέβηκε και κέρδισε μαζί με τον Φερίντ Σαχένκ. O Tούρκος μεγιστάνας της Dogus, μάλιστα, όπως υποστηρίζουν ενημερωμένες πηγές, θα είναι ο συμπαραστάτης του και στο διαγωνισμό για τη Mαρίνα της Πύλου, ο οποίος έρχεται το αμέσως επόμενο διάστημα.
Tις εξελίξεις, πάντως, παρακολουθούν με άγρυπνο βλέμμα κι άλλοι μεγαλοξενοδόχοι που σκέφτονται, εάν πετύχει ο Kωνσταντακόπουλος, να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες...
dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template