ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- Μολότοφ και ξύλο στην Παλαιά Βουλή.ΕΙΚΟΝΕΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στην οδό Σταδίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή από κουκουλοφόρους που διαδήλωναν κατά του
Ομπάμα, ενώ ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα και στα Εξάρχεια, γύρω από το Πολυτεχνείο.

Περίπου 150 αντιεξουσιαστές ρίχνουν συνεχώς βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, κυρίως από τη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Τοσίτσα, ενώ άρχισαν πλέον να στήνουν οδοφράγματα.



Οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με ρίψη χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές. Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές αποχωρούν από το σημείο και κατευθύνονται προς την Ομόνοια.



Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ, καθώς οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια αποχώρησαν. Λίγο νωρίτερα επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο εμποδίστηκαν από κλούβες της αστυνομίας που είχαν στηθεί στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου.



Νωρίτερα την ώρα που ο Μπάρακ Ομπάμα ολοκλήρωνε τη συνέντευξη Τύπου με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, ξεκινούσαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα κατά της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ.

Αψηφώντας την απαγόρευση των συναθροίσεων που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, τόσο το ΠΑΜΕ όσο και συλλογικότητες του αναρχικού χώρου και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ξεκίνησαν από τις 17:30 τις πορείες διαμαρτυρίας.

Ωστόσο ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών σε διαδηλωτές του ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικές συλλογικότητες, στη Σταδίου, στο ύψος της οδού Αμερικής.
iefimerida.gr




Φωτογραφίες: Intimenews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ





Η πορεία είχε στόχο να κατευθυνθεί προς την αμερικανική πρεσβεία, ωστόσο οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην πορεία.

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν και οι οπαδοί του ΠΑΜΕ
Μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ανέφερε πως «η κυβέρνηση με τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των πορειών καταλύει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού». Όπως τόνισε, «το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις των συναθροίσεων μέρες Πολυτεχνείου αποτελούν πρόκληση στους ήρωες του Νοέμβρη που έδωσαν το αίμα τους για τη Δημοκρατία ενάντια στην αμερικανοκρατία. Διαδηλώνουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική, δίκαιη, ανεξάρτητη με το λαό αφέντη στον τόπο του». Και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η μέρα δεν θα αργήσει να ξημερώσει».

Κλειστές για τη διέλευση των οχημάτων παραμένουν αυτή την ώρα οι οδοί Πατησίων, Σταδίου και Πανεπιστημίου











Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template