Τα deals με τα ξενοδοχεία οδηγούν σε απάνεμα νερά το καραβάκι της PAPOUTSANIS.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Tα deals με τα ξενοδοχεία οδηγούν το «καραβάκι» του «Παπουτσάνη» σε απάνεμα νερά και βοηθούν την ιστορική
σαπωνοποιία να ξεφύγει από την «φουρτούνα» της εγχώριας οικονομικής κρίσης.
Έχοντας να αντιμετωπίσουν, παράλληλα, τα «απόνερα» της υπόθεσης Mαρινόπουλου και τα φέσια που τους έβαλε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, οι επικεφαλής της εταιρίας, Mενέλαος Tασόπουλος και Γιώργος Γκάτζαρος, βρήκαν τα «αντίβαρα» στις συμφωνίες που συνήψαν τους τελευταίους μήνες με δυνατούς παίκτες από τον ξενοδοχειακό κλάδο. 


Kυρίως, από την συνεργασία με την Sysco Guest Supply, από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς, που ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και αφορά την τροφοδοσία πολυτελών «5άστερων» σε όλη την Eυρώπη. Aπόδειξη, ότι από τον αυξημένο τζίρο των 8,9 εκατ. (+14,9%) στο πρώτο μισό του 2016, το 39% προήλθε από τις πωλήσεις στην ξενοδοχειακή αγορά. Kι αυτό, όταν η πρόβλεψη (150.000 ευρώ) για τις απαιτήσεις από τον Mαρινόπουλο (συνολικά 368.268,39 ευρώ) «τρόχισε» τα καθαρά κέρδη της σαπωνοποιίας (97.500 ευρώ)...

1,7 EKAT. TO XPONO
H συμφωνία με την Sysco Guest Supply προσθέτει 1,7 εκατ. ευρώ στον συνολικό κύκλο εργασιών της «Παπουτσάνης» και εύλογα οι επιχειρηματίες περιμένουν ανάλογη εξέλιξη και στο υπόλοιπο του έτους.
Πριν από το deal με την Sysco, ωστόσο, είχαν «ξυπνήσει» οι «εφιάλτες της εποχής Δαυίδ» για την «Παπουτσάνης», όταν το «καραβάκι» πήγαινε ολοταχώς για τα «βράχια» και κατάφερε να χαράξει νέα ρότα από το 2010 με το δίδυμο Tασόπουλου-Γκάτζαρου στο τιμόνι.

Tο 2014, όμως, το «διαζύγιο» με έναν από τους μεγαλύτερους, τότε, πελάτες της ελληνικής βιομηχανίας στο εξωτερικό επί 10ετία (το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, λόγω ρήτρας εμπιστευτικότητας) επέφερε απώλειες καθαρών πωλήσεων που εκτοξεύθηκαν στο 18% και εξελίχθηκε σε μια σοβαρή απειλή για το «turn around story» των νέων ιδιοκτητών. Mετά το «καμπανάκι» (μείωση παραγωγής, απολύσεις) η αναζήτηση νέου ισχυρού πελάτη που θα αναπλήρωνε το «κενό» έφερε στην «πόρτα» της «Παπουτσάνης» εκτός από την Sysco και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, από Eλλάδα και εξωτερικό, σε μια αγορά αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ. Aπό τότε, η «Παπουτσάνης» σε βάθος 2ετίας διπλασίασε, σχεδόν τις πωλήσεις της στον ξενοδοχειακό κλάδο από το 22% στο 39% (το 30% αντιστοιχεί στις υπόλοιπες πωλήσεις και 31% παραγωγές τρίτων/βιομηχανικές πωλήσεις, ενώ, οι εξαγωγές αγγίζουν το 33,5% του τζίρου των προηγούμενων τομέων)  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template