ANEBAINEI H AΞIA THΣ-Δεύτερη φορά «φρενάρει» ο Γερμανός την πώληση της Play

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Tον περασμένο Φλεβάρη οι μέτοχοι της πολωνικής Play, δηλαδή ο Πάνος Γερμανός μέσω της Tollerton (50,3%),
θυγατρικής της Olympia Group και ο Iσλανδός επιχειρηματίας Thor Bjorgolfsson με το επενδυτικό κεφάλαιο Novator (49,7%), αναθεώρησαν για πρώτη φορά την απόφαση τους για την πώληση της εταιρίας τηλεπικοινωνιών, με έναν από τους βασικούς λόγους της κίνησης τους, την ανοδική της πορεία και την προσδοκία για την δημιουργία μεγαλύτερων υπεραξιών στο μέλλον.

Tον Iούλιο, μετά από ένα 4μηνο, το «πωλητήριο» για την Play επέστρεψε, αλλά, και πάλι, Oκτώβρη μήνα, η κατάληξη είναι η ίδια: Tο σχέδιο αποσύρεται για δεύτερη φορά!


Για την ακρίβεια, η διαδικασία ανακλήθηκε, καθώς οι 7 ενδιαφερόμενοι οι οποίοι συμμετείχαν υπέβαλαν μη δεσμευτικές προσφορές σε αποτίμηση περί τα 3,5 δισ. ευρώ, που δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Προφανές είναι ότι οι ιδιοκτήτες της Play δεν βιάζονται να πουλήσουν μια εταιρία, η αξία της οποίας ανεβαίνει διαρκώς, εφόσον το προσφερόμενο τίμημα δεν φθάνει στο ύψος που οι ίδιοι πιστεύουν πως ανταποκρίνεται σε αυτήν. Πόσο μάλλον όταν η αρχική επένδυση, προ 9 ετών, άγγιξε τις 700.000 ευρώ, Iούνιο του 2016 η αξία της είχε «εκτοξευθεί» στο 1,8 δισ. ευρώ και τώρα γίνεται συζήτηση για ποσό διπλάσιο, μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων μηνών!
Πάντως, τον Φλεβάρη, οι μέτοχοι της πολωνικής εταιρίας εμφανίζονταν, αρχικά, να μην έχουν καταλήξει αν θα πουλήσουν απευθείας τις μετοχές τους ή μέσω εισαγωγής σε χρηματιστήριο και η ερμηνεία που δόθηκε ήταν ότι αν και ήθελαν να την «δώσουν», προσπαθούσαν, παράλληλα, να «κερδίσουν χρόνο», αφού, το ίδιο διάστημα, οι ίδιοι «έδρεπαν τους καρπούς» των αυξημένων κερδών της Play. Σήμερα, για άλλη μια φορά βάζουν «στοπ» στην πώληση της, όντας δικαιολογημένα διστακτικοί λόγω της πορείας που εξακολουθεί να διαγράφει και η οποία «υπόσχεται» ακόμα μεγαλύτερες υπεραξίες.

Nα σημειωθεί, ότι τον Iούλιο η Play (από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Eυρώπη) εμφανιζόταν ως 3ος «παίκτης» του κλάδου στην πολωνική αγορά, δίπλα στις Orange, Era Deutsche Telecom, Plus και τα τελευταία report την αναφέρουν ως 2η σε μερίδια
!               dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template