ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: 79%χρέη αναλαμβάνει ο Σκλαβενίτης,κούρεμα 50% στους προμηθευτές

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: 79%χρέη αναλαμβάνει ο Σκλαβενίτης,κούρεμα 50% στους προμηθευτές.Ο ρόλος των τραπεζων.
Οφειλές ύψους 1,490 δισ. ευρώ -εκ των οποίων το 79,4% μεταβιβάζεται στον Σκλαβενίτη- αποκαλύπτουν τα έγγραφα της τελικής συμφωνίας Μαρινόπουλος – Σκλαβενίτης, ενώ το 20,6% θα παραμείνει στην Μαρινόπουλος ΑΕ.
Το deal περιλαμβάνει «κούρεμα» 50% στους προμηθευτές και η εξόφληση των υπολοίπων θα γίνει εντός 60 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χωρίς την επιβολή τόκων, προστίμων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων.

Ομολογιακό δάνειο – Πόσα βάζουν οι τράπεζες


Η εξόφληση των προμηθευτών αναμένεται να γίνει με νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 352 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καλυφθεί από τις τράπεζες με εγγύηση της Σκλαβενίτης αλλά και τα 125 εκατ. ευρώ που θα βάλει στη νέα εταιρεία συνολικά η Σκλαβενίτης. Τα 352 εκατ. μοιράζονται ως εξής στις τράπεζες:

- 177 εκατ. ευρώ η Alpha

- 47 εκατ. ευρώ η Eurobank

- 81 εκατ. ευρώ η Εθνική

- 47 εκατ. ευρώ η Πειραιώς.

Η Σκλαβενίτης δεσμεύεται να καταβάλει στη νέα εταιρεία με τη μορφή μετοχικού κεφαλαίου 75 εκατ. ευρώ λίγο πριν την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2019.

Κούρεμα και στην Alpha Bank



Από τις απαιτήσεις της Alpha Bank ύψους 147 εκατ. ευρώ, τα 26,7 εκατ.΄παραμένουν στην Μαρινόπουλος ΑΕ και διαγράφονται σε ποσοστό 100%, ενώ οι υπόλοιπες απαιτήσεις μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία.

Μεταφέρονται στη νέα εταιρεία οι απαιτήσεις της Eurobank, συνολικού ύψους 18,3 εκατ. ευρώ της Εθνικής 31,2 εκατ. ευρώ, της Πειραιώς Leasing 16,3 εκατ. ευρώ, της Εθνικής Leasing 12,4 εκατ.
Η αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο – Μεταβιβάζονται οι συμβάσεις εργασίας

Οι οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς θα αποπληρωθούν σε 250 άτοκες και ισόποσες μηνιαίες δόσεις χωρίς τόκους. Για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινής ωφέλειας, το 50% διαγράφεται και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί σε 35 άτοκες δόσεις. Για τους εργαζόμενους οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 6,3 εκατ. ευρώ έως την 30/6/2016 και έχουν ήδη εξοφληθεί. Οι ενεργές συμβάσεις εργασίας, ως είχαν κατά την 30.06.2016, μεταβιβάζονται στη νέα εταιρεία.

Εξόφληση δανείων σε βάθος 20ετίας

Η νέα εταιρεία (Ελληνικές Υπεραγορές) θα εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει έναντι τραπεζών έντοκα σε βάθος 20ετίας και αφού κεφαλαιοποιηθεί το σύνολο των τυχόν οφειλόμενων τόκων μέχρι την ημέρα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Θα έχει πενταετή περίοδο χάριτος ως προς την πληρωμή του κεφαλαίου, η οποία ξεκινά από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Μετά την περίοδο χάριτος, θα γίνει αποπληρωμή της οφειλής με καταβολή 15 ετήσιων, άνισων, έντοκων δόσεων.

Οι τράπεζες δεσμεύονται να αναχρηματοδοτήσουν τον υφιστάμενο δανεισμό (με εξαίρεση τον δανεισμό της Chris Cash and Carry από την Εθνική) εντός 30 ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Μεταβίβαση ακινήτων με άρση κατασχέσεων

Στη νέα εταιρεία μεταβιβάζονται όλα τα ιδιόκτητα ακίνητα της Μαρινόπουλος ΑΕ, με συμβολαιογραφικές πράξεις οι οποίες θα υπογραφούν εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής και χωρίς αντάλλαγμα.
Για να συμβεί απρόσκοπτα η μεταβίβαση, υποχρεούνται οι αρμόδιοι (Εφορία, ΙΚΑ, φορείς επικουρικής ασφάλισης, ΟΤΑ) να χορηγήσουν αποδεικτικό ενημερότητας χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που να επιτρέπουν τις μεταβιβάσεις.
Επιπρόσθετα, όσοι έχουν προβεί στην εγγραφή κατάσχεσης κατά της Μαρινόπουλος σε οιοδήποτε μεταβιβαζόμενο ακίνητο, υποχρεούνται, όπως εντός 10 εργάσιμων ημερών από την επίδοση σε αυτούς της δικαστικής απόφασης να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της κατάσχεσης. Αν δεν το κάνουν, θα χάνεται η κατάσχεση.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template