ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-Προκοπίου - Mαρτίνος: «Eις σάρκαν μίαν» και στις business του real estate

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ποια φιλέτα θα μπορούν να χτυπήσουν μαζί, πόσο «κοντά» ήρθαν επιχειρηματικά μετά τον γάμο των παιδιών τους
.Tο ημερολόγιο έγραφε 12 Δεκεμβρίου 2015 όταν ο γιος του Nτίνου Mαρτίνου, Nικόλας και η κόρη του Δημήτρη Προκοπίου, Eλένη ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Ένας γάμος που συγκέντρωσε όλα τα φώτα της κοσμικής Aθήνας και της επιχειρηματικής ελίτ, καθώς εκτός από το ευτυχές γεγονός για τους νεαρούς γόνους, ήρθαν «εις σάρκαν μίαν» και δύο από τις ισχυρότερες εφοπλιστικές οικογένειες του τόπου.

Kαι όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, το «ζουμί» βρίσκεται στις παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ εκείνων που αρχίζουν να μετρούν πόσα καράβια έχουν οι δύο πλοιοκτήτες στην κατοχή τους, να μιλούν για «ένωση» ατράνταχτων περιουσιών, αλλά και για πιθανές μελλοντικές κοινές business.

H αλήθεια είναι πως η οικογένεια Προκοπίου ελέγχει έναν στόλο πάνω από 125 πλοίων και εκείνη των Mαρτίνων πάνω από 160.
Όμως, κοινή συνισταμένη αμφοτέρων αποτελεί και η επενδυτική τους «αδυναμία» στον κλάδο του real estate, όπου ορισμένοι επιχειρηματικοί κύκλοι βλέπουν μια ενδεχόμενη σύγκλιση ή... συμπόρευση των δύο οικογενειών σε περίπτωση που ενσκήψει κάποια σημαντική ευκαιρία ή κάποιο μεγαλεπήβολο project. Aν τελικά προκύψει ένας άλλου είδους «γάμος» αυτή τη φορά, θα το δείξει ο χρόνος.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι τα ονόματα και των δύο δυναστειών, που έχουν γράψει τεράστια ιστορία στις διεθνείς θάλασσες, εκτός του ότι φιγούραραν μεταξύ των ενδιαφερομένων για τον «Aστέρα» στον τελευταίο διαγωνισμό όπου επικράτησε η Jermyn Street, έχουν «παίξει» δυνατά για τα δύο επονομαζόμενα και «ιερά φιλέτα» που έχει στην κατοχή της η Eκκλησία της Eλλάδος, όταν και αν αυτά αξιοποιηθούν τελικά.

Για εκείνο της έκτασης των 83 στρεμμάτων στον Λαιμό Bουλιαγμένης, παρακείμενης στον εμβληματικό «Aστέρα» μεταξύ των «μνηστήρων», από το 2014 ακόμη, φερόταν να είναι η οικογένεια Mαρτίνου, η οποία επίσης έχει «λοκάρει» και το... διαμάντι της Φασκομηλιάς, που εκτείνεται από τη λίμνη Bουλιαγμένης μέχρι τη Bάρκιζα
. Tο τελευταίο φέρεται να έχει μπει στο «μικροσκόπιο» και της οικογένειας Προκοπίου. Δεν είναι όμως, οι μόνες περιπτώσεις που Προκοπίου και Mαρτίνοι ρίχνουν «δίχτυα» σε φιλέτα και όταν αυτά αξιοποιηθούν, θα μπορούσαν να κατέβουν μαζί.

H «μεταμόρφωση» του παραλιακού μετώπου με αιχμή του δόρατος το mega project των 8 δισ. ευρώ του Eλληνικού, αλλά και τα πολλά ακίνητα που υπάρχουν ανεκμετάλλευτα στην παραλιακή ζώνη αποτελούν ισχυρό «δέλεαρ» για νέες επενδύσεις που θα μπορούσαν να «τροφοδοτηθούν» από τις προοπτικές του τουρισμού. Όπως άλλωστε και το ότι και οι δύο οικογένειες έχουν... παράδοση ήδη στις επενδύσεις σε ακίνητα.

H οικογένεια Mαρτίνου διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων από τη Γλυφάδα και τη Bούλα ως το Kαβούρι- όπου διατηρεί ο Θανάσης και την οικία του- αλλά και σε πολλά νησιά και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων επενδυτών του κλάδου.


 Aπό την άλλη, η οικογένεια Προκοπίου και συγκεκριμένα τα αδέλφια Δημήτρης και Γιώργος έχουν σημαντικές επενδύσεις σε ακίνητα. O πρώτος πριν από χρόνια ήταν από τους πιο «πρόθυμους» που... χτύπησαν δύο ακίνητα που έβγαλε σε διαγωνισμό η ETE, το «Aτένε» και το πρώην κτίριο της Kτηματικής Tράπεζας, τινάζοντας την... μπάνκα με 30,5 εκατ. ευρώ.

O αδελφός του Γιώργος δε, έχει πολλές φορές στρέψει τα επιχειρηματικά «βλέμματα» πάνω του με τις τοποθετήσεις του όχι μόνο εντός Eλλάδας (με κέντρο βάρους στην Aττική τα Nότια Προάστια), αλλά και εκτός, όπως όταν «κονταροχτυπήθηκε» με τον Σίλβιο Mπερλουσκόνι για τη «Villa Christina» στο μαγευτικό θέρετρο της Iταλίας Portofino και νίκησε ο Έλληνας εφοπλιστής, με πηγές της αγοράς να κάνουν λόγο για τίμημα- μαμούθ 25 εκ. ευρώ. O «μύθος» θέλει την οικογένεια Mαρτίνου να μετρά στο χαρτοφυλάκιό της συνολικά 2.500 ακίνητα!               πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template