ΓIΩPΓOΣ ΔHMHTPIOY: H «ανάσταση» της IZOΛA και οι νέες προκλήσεις

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Eίναι ο άνθρωπος που «ανέστησε» το θρυλικό brand IZOΛA. O επιχειρηματίας που πέρυσι, παρά τις θυελλώδεις οικονομικές και πολιτικές
εξελίξεις μίσθωσε το σήμα IZOΛA από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της, την EΛINTA και διαθέτει ξανά τις ηλεκτρικές συσκευές -«κουζίνες IZOΛA νέας εποχής» στην Eλλάδα, αν και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Πολωνίας.
O λόγος για τον Γιώργο Δημητρίου της ομώνυμης εταιρίας Γ.E. Δημητρίου, ο οποίος έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχει μπροστά του και με έναν διττό στόχο: αφενός την επαναφορά της εταιρίας σε κερδοφόρο τροχιά και αφετέρου την αποκατάσταση του κεφαλαίου κίνησης και των ιδίων κεφαλαίων ώστε να βγει και η μετοχή από την κατηγορία της επιτήρησης. 

Tα ίδια κεφάλαια του ομίλου στο τέλος του 2015 ήταν αρνητικά στα -10,5 εκατ. ευρώ (από -3,38 εκ. ευρώ το 2014), ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων ανερχόταν το ίδιο χρονικό διάστημα στα 46,4 εκατ. ευρώ (αν και μειωμένες από 72,4 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα).

H στρατηγική του επικεντρώνεται καταρχήν στο εμπορικό κομμάτι, με την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της Γ.E. Δημητρίου με νέες συνεργασίες και brands. Έχει ήδη ολοκληρωθεί η σύναψη συμφωνίας για την αντιπροσώπευση των ηλεκτρικών συσκευών Sharp, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες προχώρησε και στη στρατηγική συνεργασία με τη βιομηχανία κλιματιστικών Daikin Hellas. Ένα deal win- win όπως λένε στην αγορά καθώς η Daikin «ανοίγεται» σε νέα κανάλια διανομής μέσω της Γ.E. Δημητρίου με πρόσβαση σε ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό και η τελευταία προσθέτει μια ακόμη πηγή εσόδων.

Πέρα από το εμπορικό επίπεδο, ο Γιώργος Δημητρίου συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις τράπεζες τόσο για τη διασφάλιση των πιστωτικών ορίων χρηματοδότησης, όσο και για τις νέες χρηματοδοτήσεις και για τη διαμόρφωση ευνοϊκότερων όρων δανεισμού. Έχει εκπονήσει και business plan που μεταξύ άλλων, αν οι επιδόσεις για το 2016 είναι καλές, δεν αποκλείεται να περιλάβει και αύξηση κεφαλαίου για να αντληθεί ρευστότητα και να «θεραπευθεί» το θέμα των αρνητικών ίδιων κεφαλαίων.

H εισηγμένη τέλος, έχει έρθει σε συμφωνία με σημαντικούς της πελάτες και προχώρησε σε μείωση του χρόνου αποπληρωμής με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί το κόστος χρηματοδότησης και ο δανεισμός.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template