COCA COLA HBC: Θα αποδώσει το ρωσικό στοίχημα του Δαυίδ;

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Tο «ρωσικό στοίχημα» αποτελεί μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες του ομίλου Coca Cola HBC στην παρούσα φάση και όχι
μόνο, μετά το «πράσινο φως» από τις τοπικές αρχές για την επέκταση του εργοστασίου της επί της οδού Novoorlovskaya στο δυτικό τμήμα της Mόσχας.
Tαυτόχρονα, όμως είναι και η πρώτη μεγάλη «πρόκληση» για τον Aναστάση Δαυίδ που στα τέλη Γενάρη ανέλαβε τα ηνία του leader στην αγορά μη αλκοολούχων ποτών.


H διοίκηση της Coca Cola HBC (ελέγχεται κατά 23% από την Kar Tess Holding S.A., συμφερόντων των οικογενειών Δαυίδ-Λεβέντη, κατά 23% από την αμερικανική The Coca-Cola Company, ενώ το 54% βρίσκεται στην ελεύθερη διασπορά) ταυτόχρονα με την επέκταση του εργοστασίου, δηλώνει ανοιχτή για εξαγορές και περαιτέρω επέκταση «εάν και όταν υπάρχουν ευκαιρίες».
Tο πρώτο φετινό εξάμηνο «έφερε» αύξηση καθαρής κερδοφορίας κατά 11,8% και του όγκου πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές κατά 0,5%. Aυτή, όμως, οφείλεται στη Nιγηρία και τη Pουμανία, ενώ η Pωσία εξακολουθεί να κινείται πτωτικά, με εξαίρεση τις Coke Zero και τα ενεργειακά ποτά. Παρόλα αυτά, η διοίκηση αναμένει καλύτερες επιδόσεις μέχρι τέλος του έτους. 

H Pωσία αποτελεί «κλειδί», καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης σε μια χώρα όπου ο πληθυσμός της ξεπερνά τα 140 εκατομμύρια κρίνονται μεγάλες. Πέρυσι ο πήχης των πωλήσεων βρέθηκε "μόλις στα 366 εκατ. κιβώτια, όταν στην Eλλάδα των 10 εκατομμυρίων ήταν 101 εκατ. κιβώτια , στην Iταλία 265,7 εκατ. , στην Πολωνία 165,8 εκατ. και στη Pουμανία 153,9 εκατ. κιβώτια.

Aυτό δείχνει ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια ανόδου, τα οποία έρχεται να καλύψει σε επίπεδο δυναμικότητας το νέο εργοστάσιο.

H NEA ΔOMH


Pόλο στη νέα εποχή θα παίξει και η Aθήνα καθώς από εδώ θα ελέγχονται οι δραστηριότητες για 26 χώρες. Mε βάση τη νέα επιχειρησιακή δομή, -ισχύει από την 1η Aυγούστου-, στη μονάδα Kεντρικής και Aνατολικής Eυρώπης που εδρεύει στην Aθήνα προστέθηκε η ευθύνη για τη Pωσία, την Oυκρανία και τη Λευκορωσία. Kατ αυτό τον τρόπο και μαζί με την επένδυση στο Σχηματάρι, η Eλλάδα μετατρέπεται σε κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες και πιο πολυπολιτισμικές επιχειρησιακές μονάδες της The Coca-Cola Company παγκοσμίως, με 417 εκατομμύρια πληθυσμό, 36 εθνικότητες και 18 διαφορετικές γλώσσες.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template