Όλα τα φώτα στο Ρίο: Δείτε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 206 χώρες αναμένεται να συμμετέχουν στους αγώνες, που διεξάγονται
για πρώτη φορά σε χώρα της Νότιας Αμερικής - Ο Γκουστάβο Κέρτεν θα ανάψει το βωμό στο Μαρακανά - 92 οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες - Σημαιοφόρος μας η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου
Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), θα ανάψει στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ο Ολυμπιακός Βωμός, κηρύσσοντας την έναρξη των 31ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα κρατήσουν έως και τις 21 Αυγούστου 2016.

Περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 206 χώρες αναμένεται να συμμετέχουν στους αγώνες, που διεξάγονται για πρώτη φορά σε χώρα της Νότιας Αμερικής, με δύο νεοεισελθούσες χώρες, το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν. Με 306 σύνολα μεταλλίων (χρυσό - ασημένιο - χάλκινο) , οι αγώνες θα εμπεριέχουν 28 ολυμπιακά αθλήματα.

Αυτές οι αθλητικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε 33 χώρους στην πόλη υποδοχής το Ρίο αλλά και σε 5 χώρους στις πόλεις του Σάο Πάολο (μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας), Μπέλο Οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια (πρωτεύουσα της Βραζιλίας) και Μανάους.

Οι διοργανωτές αναμένεται στην τελετή έναρξης να παρουσιάσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, όπου θα κυριαρχήσει όπως είναι αναμενόμενο η σάμπα.

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής είναι η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, και είναι η πρώτη φορά που γυναίκα θα είναι επικεφαλής ελληνικής ολυμπιακής αποστολής.
Η χρυσή ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα και χάλκινη το 2008 στο Πεκίνο έχει συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και στη μεγαλούπολη του νότιου τμήματος της αμερικανικής ηπείρου θα αγωνιστεί στην κλάση Nacra 17 μαζί με τον Μιχάλη Πατενιώτη. «Δίδυμο» το οποίο έχει την εμπειρία αλλά και τη δυναμική για να προσφέρει επιτυχίες στα ελληνικά χρώματα που έχουν όμως αλλού τους βασικούς «μνηστήρες» για μετάλλια. Συνολικά θα πάρουν μέρος 92 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.


Ο Γκουστάβο Κέρτεν θα ανάψει το βωμό στο Μαρακανά



Σε απίστευτο θρίλερ, σύμφωνα με τα Βραζιλιάνικα ΜΜΕ, εξελίχθηκε η επιλογή του τελευταίου λαμπαδηδρόμου, του ανθρώπου που θα ανάψει το βωμό στο Μαρακανά σήμερα τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πρώτη επιλογή ήταν ο Πελέ, ωστόσο ο «Βασιλιάς» αρνήθηκε λόγω εμπλοκής των χορηγών (δεν τον ήθελε και η ΔΟΕ αφού διαφημίζει άλλη πιστωτική κάρτα από αυτή που είναι χορηγός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής).


Στο τραπέζι έπεσαν οι εναλλακτικές λύσεις, όπου η αρχική λίστα είχε οκτώ ονόματα, αθλητών και αθλητριών θρύλων της Βραζιλίας. Αυτή η λίστα περιορίστηκε στα τρία ονόματα των Γκουστάβο Κέρτεν (τένις), Μάρτια Βιέρα (ποδόσφαιρο), Τόρμπεν Γκράελ (ιστιοπλοΐα).

Οι Βραζιλιάνοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα uol.com.br διέρρευσαν τα ονόματα στα social media κι εκεί το άτυπο δημοψήφισμα ανέδειξε πιο δημοφιλή τον Κέρτεν (οι άλλοι δύο υποψήφιοι θα έχουν επίσης σημαντικό ρόλο στη διαδικασία), ενώ πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα ήδη έχει ενημερωθεί το πρωτόκολλο για την αλλαγή (Κέρτεν αντί Πελέ), αλλά ενημερώθηκε και η οικογένεια του να έρθει εσπευσμένα στο Ρίο.

Ωστόσο κι αυτή η επιλογή πήγε να τιναχθεί στον αέρα καθώς ο «Γκούγκα» (το παρατσούκλι του άλλοτε νικητή του Ρολάν Γκαρός, έχει συμβόλαιο με την Banco Itau, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή του Ρίο συνεργάζεται με την Bradesco, ωστόσο με προσωπική του παρέμβαση το θέμα λύθηκε κι έτσι αναμένεται να ανάψει το βωμό στο Μαρακανά. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template