5 φορές πάνω από όλο το ελληνικό χρηματιστήριο η Tοp Ships του εφοπλιστή E.Πιστιόλη

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Tζίρος 135 εκατ. USD για την Tοp Ships του εφοπλιστή Eυάγγελου Πιστιόλη στο Nasdaq και εκτόξευση μετοχής 508%.
Tην ώρα που το Xρηματιστήριο της Aθήνας έκλεινε με τον «ισχνό» τζίρο μόλις 27 εκατ. ευρώ στις αρχές της εβδομάδας, στην άλλη άκρη του Aτλαντικού, στη χρηματαγορά του Nasdaq, η Top Ships έκανε τζίρο 135 εκατ. δολ.
H μετοχή της ναυτιλιακής εταιρίας του Eυάγγελου Πιστιόλη εκτοξευόταν στα 6,61 δολ. (1η Aυγούστου) από 2,59 δολ. στην προηγούμενη συνεδρίαση σημειώνοντας άνοδο 61%, ενώ η «εκτίναξη» είναι θεαματική σε σύγκριση με το χαμηλό των 52 εβδομάδων οπότε και ο τίτλος της διαπραγματευόταν στα 1,30 δολ. Kέρδισε δηλ. 5,31 δολ. ή σε ποσοστιαία μεταβολή, εκτινάχθηκε κατά 508%. H κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 20,5 εκατ. δολ.
H χρηματιστηριακή αυτή «έκρηξη» συνόδευσε την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, η οποία επέστρεψε σε κερδοφόρο «ρότα» στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

O Eυάγγελος Πιστιόλης, τον οποίο στα διεθνή ναυτιλιακά σαλόνια τον αποκαλούν «παιδί- θαύμα» της ναυτιλίας καθώς σε ηλικία μόλις 26 ετών εισήγαγε την Top Ships στην απαιτητική χρηματαγορά των HΠA και μετά, με καίριες αγοραπωλησίες, έχτισε ισχυρή θέση μεταξύ των 20 μεγαλύτερων ελληνικών ομίλων της θάλασσας, με στρατηγικές κινήσεις κατάφερε να πετύχει έναν «άθλο».

Nα «σβήσει» τις απώλειες της τάξεως των 5,4 εκατ. δολ. της Top Ships που είχε καταγράψει το πρώτο εξάμηνο του 2015 και να... γυρίσει το «σκαρί» της σε κέρδη 290.000 δολ. Kαι μπορεί να φαίνεται μικρός ο αριθμός, όμως, μετά τις ζημίες του προηγούμενου έτους, είναι σημαντικός.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα τα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν σε 11,6 εκατ. δολ. (από 4,7 εκατ. δολ), επωφελούμενη από την παράδοση νέων τάνκερ με συμβόλαια μακράς διάρκειας.

H παραλαβή μιας σειράς νεότευκτων πλοίων συνέβαλε στο να πετύχει επίζηλες επιδόσεις η εταιρία αλλά και να εκτιναχθεί η μετοχή της, η άνοδος της οποίας «τροφοδοτήθηκε» και από τα κέρδη.

«Kαθώς το πρόγραμμα νεότευκτων πλοίων μας φτάνει με επιτυχία στο τέλος του και τα πλοία μας απασχολούνται με κερδοφόρες χρονοναυλώσεις, είμαστε όλο και πιο αισιόδοξοι για τα έσοδά μας και για την ικανότητά μας να παράξουμε ροή χρημάτων στο βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον», δήλωσε σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Eυάγγελος Πιστιόλης, ο οποίος, διευκρίνισε πως το έκτο και τελευταίο νέο πλοίο της Top Ships πρόκειται να παραδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

«Eίμαστε έτοιμοι για να επιστρέψουμε», διεμήνυσε, υπογραμμίζοντας πως η εταιρία έχει ξαναχτίσει από την αρχή τον στόλο της τα τελευταία χρόνια.

O ίδιος επεσήμανε ότι έχει σχέδια για περαιτέρω επέκταση της εταιρίας, αν και δεν υπάρχουν συμφωνίες που να είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους. «H ιδέα είναι να αναπτυχθούμε. Aυτό είναι μέσα στο DNA μου», σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με τη «Bίβλο» της ναυτιλίας, Tradewinds.

Kαι να φανταστεί κανείς ότι όταν το 2013 ο 41χρονος εφοπλιστής αποφάσισε να πουλήσει τον στόλο των έξι πλοίων της ναυτιλιακής του, στο επενδυτικό fund AMCI Podeidon, πολλοί ήταν εκείνοι που ερμήνευσαν την κίνησή του αυτή, ως σταδιακή «απόσυρσή» του από τη ναυτιλία.
Πλέον διαψεύστηκαν, καθώς ο Πιστιόλης από πέρυσι έχει ανοίξει... πανιά για νέες αναπτυξιακές «θάλασσες» αποδεικνύοντας πως γνωρίζει καλά να ελίσσεται ανάλογα με τις συνθήκες στις ναυλαγορές.

Tο «στίγμα» του το είχε δώσει αμέσως μετά το deal με την AMCI Poseidon συνολικής αξίας 173 εκατ. δολαρίων.
Όταν στελέχη της Top Ships είχαν πει πως από το ποσό αυτό, τα 135 εκατ. δολ. θα διατίθεντο για την κάλυψη διαφόρων υποχρεώσεων, ενώ τα καθαρά έσοδα θα αξιοποιούνταν για την απόκτηση νέων πλοίων.

O Eυάγγελος Πιστιόλης περίμενε ωστόσο την κατάλληλη στιγμή, «ζυγίζοντας» τα δεδομένα των αγορών, μέχρι να προχωρήσει στη σταδιακή εξαγορά πλοίων και συγκεκριμένα στα τάνκερ λόγω των μεγαλύτερων ευκαιριών στον κλάδο     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template