Γοητευμένος με την Απαγορευμένη Πόλη ο Αλέξης Τσίπρας ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Γοητευμένος με την Κίνα του αρχαίου πολιτισμού αλλά και μυστηρίου ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και το επιτελείο της κυβέρνησης που τον συνόδευε
Στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου ξεναγήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.





Στη συνέχεια εγκαινίασε το μικτό εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας της Κρήτης με το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Κίνας, όπου με τη βοήθεια της τεχνολογίας του λέιζερ γίνεται αναστήλωση των μνημείων στην Απαγορευμένη Πόλη.



'Οπως έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στο βιβλίο επισκεπτών, «όταν η τεχνολογία γίνεται το μέσο συνάντησης δύο αρχαίων πολιτισμών και προβολή τους στο σήμερα, τότε δύο λαοί, δύο χώρες με παράλληλη πορεία και συνεισφορά στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, μπορούν να έχουν και σπουδαία κοινή πορεία στο μέλλον».

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης ανέφερε ότι η λειτουργία του μικτού εργαστηρίου αποτελεί την απαρχή της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της τεχνολογίας.



Το εργαστήριο φέρει την ονομασία «Νίκη» -από την αρχαία πόλη Νίγια στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας- όπου είχαν εγκατασταθεί οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Μπροστά μας ανοίγεται μια νέα λαμπρή περίοδος συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο του Λαού, στο Πεκίνο, με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.



Ο κ. Τσίπρας τόνισε, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Κίνας, ότι σε μια περίοδο σύνθετη και δύσκολη για την παγκόσμια οικονομία και εσωστρέφειας για τον δυτικό κόσμο, το όραμά σας «Μια ζώνη, ένας δρόμος» (One Belt, One Road) για τη διασύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη δίνει μια νέα προοπτική σε παγκόσμια κλίμακα για την ειρήνη και την ανάπτυξη.



Από την πλευρά του, ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι του έκανε μεγάλη εντύπωση η δέσμευση του κ. Τσίπρα να προωθήσει σημαντικά και να ενισχύσει τις σχέσεις συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας.

Μετά τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα ενισχύσουμε ακόμα περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών σε ένα νέο επίπεδο, τόνισε ο κ. Τζινπίνγκ και κατέληξε: Η χώρα σας έχει βιώσει τις πιο δύσκολες στιγμές και ως φίλος είμαι χαρούμενος που η Ελλάδα ανοίγει μια νέα σελίδα ανάπτυξης.                      
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template