ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ-Αυξάνεται δραματικά ο αρθμός των θυμάτων στην Νίκαια

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας με πάνω από 100 νεκρούς και τραυματίες, όταν φορτηγάκι έπεσε πάνω σε
συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε πυροτεχνήματα με αφορμή την εθνική εορτή της Ημέρας της Βαστίλης.
Οι πληροφορίες που έρχονται παραμένουν συγκεχυμένες. Από τα πρώτα λεπτά της επίθεσης, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.
Οι σκηνές που μεταδίδονται δείχνουν να επικρατεί πανικός και τρόμος στο σκοτάδι άλλης μια αιματηρής νύχτας για τη Γαλλία. Τα φώτα από τους εορτασμούς αναμειγνύονται με τα φώτα των ασθενοφόρων στους δρόμους της Νίκαιας.
Επικαλούμενο πηγές της περιοχής, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως υπάρχουν τουλάχιστον τριάντα νεκροί, ενώ το Reuters μεταδίδει πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό. Υπάρχουν φόβοι ότι οι αριθμοί αυτοί ενδέχεται να αυξηθούν.
Την ίδια στιγμή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από σκληρές εικόνες με τα θύματα που παρέσυρε στο πέρασμά του το φορτηγό, το οποίο –σύμφωνα με μαρτυρίες– επιτάχυνε ανάμεσα στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως επίθεση. Όσο περνάει η ώρα μοιάζει πιθανό το χτύπημα να ήταν τρομοκρατικό, χωρίς ωστόσο να έχει διατυπωθεί επισήμως κάτι τέτοιο.


Ο Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) διέκοψε την επίσκεψή του στην Αβινιόν και έσπευσε στην πρωτεύουσα για να συντονίσει το επιχειρησιακό κέντρο που έχει εκτάτως στηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Γάλλος πρόεδρος είχε νωρίτερα σήμερα αναφέρεισδφγ

Ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία έχει αποκλείσει περιμετρικά την περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο BMF μεταδίδει ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στον δράστη και τους αστυνομικούς.   πηγή

Ο δήμαρχος της πόλης Κριστιάν Εστροζί (Christian Estrosi) απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.
(Αυτό είναι το tweet του δημάρχου της Νίκαιας με το οποίο πληροφορεί για την τραγωδία τους συμπολίτες του και τους καλεί να μείνουν στα σπίτια τους).
Το περιστατικό συνέβη στο τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων, στην τουριστικά δημοφιλή περιοχή της παραλιακής λεωφόρου Promenade des Anglais..
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template