ΤΟ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΟΥ ALEKS BURELLI Πιο δεινός εκτελεστής από τον τρομερό Μαμαλικόπουλο

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Oτι δεν κατόρθωσε ο Μαμαλικόπουλος στην πρώτη απόπειρα κατά του Φάνου Καλοψιδιώτη το πέτυχε ο Αλβανός εκτελεστής Aleks
Burelli. Στο προφίλ του στο Facebook δήλωνε κάτοικος Κερατσινίου και υπάλληλος της εταιρίας Red Bull. Aνέβαζε video με γρήγορα αυτοκίνητα και μηχανές. Το εντυπωσιακό με την περίπτωση των εκτελεστών του Καλοψιδιώτη είναι το γεγονός ότι προέρχονταν από την Ελλάδα και στις δύο περιπτώσεις με συμμετοχή Αλβανών.



Προφανώς εκείνος που ήθελε να βγάλει από την μέση τον Καλοψιδιώτη γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική αγορά των εκτελεστών και έχει πρόσβαση στο “Μητρώο” του Κορυδαλλού.

Ο Burreli είχε διαφύγει μετά τον φόνο του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη και ενός αστυνομικού και της γυναίκας του στην Αγία Νάπα. Μαζί του βρισκόταν και άλλος Αλβανός εκτελεστής ο οποίος σκοτώθηκε. Πληροφορίες φέρουν τον Burreli να είναι τραυματισμένος αλλά δεν έχει καταστεί δυνατόν να διασταυρωθούν. Ο 48χρονος Αλβανός μεγάλωσε στην Ελλάδα και διέμενε στο Κερατσίνι. Είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Ελληνική Αστυνομία για εμπόριο ναρκωτικών και άλλες εγκληματικές ενέργειες μεταξύ των οποίων και πυροβολισμούς κατά αστυνομικών. «Θήτευσε» επίσης αρκετά χρόνια στις ελληνικές φυλακές, ενώ οι ελληνικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες του είχαν ακυρώσει την άδεια παραμονής.







Στο ιστότοπο goldenisland.press διαβάζουμε σχετικά: Φοβερή σύμπτωση είναι το γεγονός ότι πριν από ακριβώς από τέσσερα χρόνια, δηλαδή το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012, διαπράχθηκε πενταπλός φόνος στην ίδια οδό της Αγίας Νάπας (οδός Καταλυμάτων). Στόχος, ήταν και τότε ο Φάνος Καλοψιδιώτης. Τότε, νεκροί έπεσαν τρεις Ελληνοκύπριοι και δύο Ρουμάνοι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που ανήκε στον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Για την υπόθεση του πενταπλού φονικού καταδικάστηκαν, όπως είναι γνωστό, από το Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου σε πέντε φορές ισόβια φυλάκιση, οι Ελλαδίτες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης.
Εξάλλου, πριν από περίπου δύο χρόνια, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννη Καλοψιδιώτη, έξω από το σπίτι του στο Παραλίμνι. Η υπόθεση αυτή παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστη.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Hotdogμε τίτλο Ένας Εκτελεστής Που Μυρίζει Σέχτα σημειώνε: “Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, η σύλληψη ενός πληρωμένου δολοφόνου στην Κύπρο, δημιούργησε σχεδόν την βεβαιότητα πως πρόκειται για τον εκτελεστή του Έλληνα δημοσιογράφου”.


Το ρεπορτάζ αφορούσε τον 29χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Αναστάσιο Τσελιχίδη 41 ετών, είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης πέντε προσώπων-πενταπλό φονικό Αγίας Νάπας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β και σκότωσαν τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριο Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.







Ένοχους χωρίς ελαφρυντικά για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012 βρήκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο τους Δημήτριο Μαμαλικόπουλο 30 ετών και Αναστάσιο Τσεχιλίδη 42 ετών.
Σε μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, τους επέβαλε ποινή πέντε φορές ισόβια. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να ζητήσουν χάρη μετά από 60 χρόνια! Πρόκειται για την αυστηρότερη ποινή που έχει επιβληθεί ποτέ στην Κύπρο.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που τους βάρυναν. Εναντίον τους, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορούνταν για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Glock χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Αντρέας Αριστείδης, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τη σοβαρότερη προμελετημένου φόνου, εν και καιρώ ειρήνης, που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, παρουσία συγγενών των θυμάτων αλλά και του επιχειρηματίαΦάνου Καλοψηδιώτη (που σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν ο φερόμενος στόχος των δύο εκτελεστών), η ανάγνωση της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, άρχισε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι δύο καταδικασθέντες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μεταφέρθηκαν με αστυνομική κλούβα εκτός δικαστηρίων.

Οι Μαμαλικόπουλος και Τσεχιλίδης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για απονομή χάριτος μετά από 60 χρόνια.




Ο Emilio Papa-γνωστός ως “Αιμίλιος” φέρεται ότι είχε εισπράξει 50.000 ευρώ ως προκαταβολή για το συμβόλαιο θανάτου που θα είχε ως στόχο τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Από αυτά έδωσε μόνο 20.000 στον Μαμαλικόπουλο και τα υπόλοιπα τα κράτησε ο ίδιος. Ο ανακριτής της κυπριακής αστυνομίας, που κατέθεσε στο Κακουργιοδικείο για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2013 και ισχυριζόταν πως είχε πληροφόρηση ότι ο καταζητούμενος Emilio Papa ήταν νεκρός, δεν ήταν ακριβής. Ο «νεκρός» αναστήθηκε και παραδόθηκε στην Αντιτρομοκρατική στην Αθήνα.

Ο 34χρονος συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της δολοφονίας των πέντε σωματοφυλάκων του Κύπριου επιχειρηματία Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, στην Αγία Νάπα, τον Ιούνιο του 2012



Το ένταλμα εις βάρος του εκδόθηκε μετά το ρόλο που του απέδωσαν οι κυπριακές Αρχές, που θέλουν τον 34χρονο από την Αλβανία να κρατά τα χρήματα-αμοιβή για λογαριασμό του 31χρονου Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, καταδικασμένου για την υπόθεση.

Ο 34χρονος από την Αλβανία, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε πως είχε εκδοθεί εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με το πενταπλό φονικό της Κύπρου, κατά συνέπεια και με τα χρήματα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρεται πως ζούσε στην Αλβανία, μέχρι που πληροφορήθηκε πως αναζητούνταν με ένταλμα και παραδόθηκε.

Για την υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στην Κύπρο έχει καταδικαστεί και ο Αναστάσιος Τσεχειλίδης, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλέξει και τον 34χρονο και τον 31χρονο και σε άλλες ενέργειες. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, οι ισχυρισμοί του πρώτου δεν έχουν επιβεβαιωθεί στο ελάχιστο, γεγονός που καθιστά τις Αρχές επιφυλακτικές απέναντι στα όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει.



Η κυπριακή αστυνομία όχι μόνο γνώριζε πού βρισκόταν ο Emilio Papa αλλά είχε και επαφή μαζί του στα τέλη του 2012. Οπως προκύπτει από την επιστολή του Φάνου Καλοψιδιώτη (ήταν ο στόχος του συμβολαίου θανάτου) προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, αξιωματικός της κυπριακής αστυνομίας είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Papa. Ο Φ. Καλοψιδιώτης, σε ένα από τα mail που είχε στείλει στον αξιωματικό και το επισυνάπτει στην επιστολή του, ανέφερε πως ο Papa ζει στο χωριό Βρυσερά στην Αλβανία και στη συνέχεια μετακινήθηκε σε νησί της Ελλάδας. Η επαφή του αξιωματικού της κυπριακής αστυνομίας με τον Papa κάποια στιγμή διεκόπη και δεν έγινε προσπάθεια να πειστεί να έρθει να καταθέσει στην Κύπρο, αν και ο Αλβανός αρχικώς είχε εκφράσει τέτοια πρόθεση.

Ο Emilio Papa φέρεται ότι είχε εισπράξει 50.000 ευρώ ως προκαταβολή για το συμβόλαιο θανάτου που θα είχε στόχο τον Φάνο Καλοψιδιώτη. Από αυτά έδωσε μόνο 20.000 στον Μαμαλικόπουλο και τα υπόλοιπα τα κράτησε ο ίδιος και τα χρησιμοποίησε για να χτίσει σπίτι στο χωριό του, τα Βρυσερά στην Αλβανία.


Ο Αλβανός ήταν πολύ στενός φίλος του Δ. Μαμαλικόπουλου και είχαν κοινή πορεία στον αντιεξουσιαστικό χώρο στην Ελλάδα. Μάλιστα, όταν συνελήφθη ο Μαμαλικόπουλος σε γνωστή καφετέρια στα Εξάρχεια μαζί του ήταν και ο Papa. Ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία τον άφησε ελεύθερο, καθώς τότε δεν είχαν προκύψει στοιχεία εναντίον του.

Στην όλη υπόθεση φαίνεται πως υπάρχει η εμπλοκή και ενός ακόμη ανθρώπου ο οποίος ζει στην Τσεχία ή τη Γαλλία και είναι επιστήμονας σε χώρο που σχετίζεται με την υγεία και τις έρευνες. Γνωστό έχει γίνει μόνο το μικρό του όνομα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι είναι το πραγματικό. Με τη σύλληψη του Papa δημιουργούνται νέα δεδομένα στην υπόθεση του πενταπλού φόνου, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος φέρεται να είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ ηθικών και φυσικών αυτουργών.     πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template