Αυτός ο τυπάς είναι 31 ετών και έκτισε αυτοκρατορία ρολογιών απο το ..μηδέν

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αυτός ο τυπάς είναι  μόλις 31 ετών και έκτισε αυτοκρατορία ρολογιών απο το ..μηδέν.100% αυτοδημιούργητος.
Το 2011 ο Filip Tysander έδωσε 24.000 δολάρια από την τσέπη του για να ξεκινήσει μια μάρκα ρολογιών. Τώρα είναι 31 ετών, 100% αυτοδημιούργητος και η εταιρεία του έχει έσοδα 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από την πώληση ρολογιών.

Όλα ξεκίνησαν από μια τυχαία συνάντηση...

Όπως όλοι οι νεαροί Σουηδοί που θέλουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, έτσι και ο Tysander ακολούθησε την τάση και ταξίδεψε στην Αυστραλία μετά το λύκειο. Εκεί, ο Tysander συνάντησε έναν μοντέρνο Άγγλο που ονομαζόταν Daniel Wellington, ο οποίος φορούσε ένα Rolex με ρίγες στο λουράκι (Nato watch bands). Ο Tysander εντυπωσιάστηκε από το στυλ του Άγγλου και τότε του γεννήθηκε η ιδέα μιας εταιρείας που έμελλε να έχει αξία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, την Daniel Wellington.

«Συνειδητοποίησα ότι υπήρχε χώρος στην αγορά για κολεγιακά ρολόγια», λέει σε μια συνέντευξή του στο Veckans Affärer. Το όνομα επίσης ακουγόταν απόλυτα σωστό για μια διεθνή μάρκα ρολογιών.



Αλλά η επιτυχία δεν συνέβη εν μία νυκτί. Πίσω στη Σουηδία, ο Tysander απολύθηκε από κάμποσες δουλειές και τότε ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση και τις σπουδές σχετικά με business. Ξεκίνησε δύο εταιρείες, που πωλούσε γραβάτες και πλαστικά ρολόγια online. Τη χρονιά της αποφοίτησης του, έδωσε 24,000 δολάρια, τα οποία είχε κερδίσει από προηγούμενες επιχειρήσεις του για να ξεκινήσει τη τρίτη εταιρεία που θα του άλλαζε τη ζωή.

«Ξεκίνησα ένα μικρό ηλεκτρονικό κατάστημα και σχεδίασα μόνος μου το λογότυπο στο Photoshop. Στη συνέχεια έστειλα τα σχέδια σε ένα εργοστάσιο στην Κίνα που κατασκεύαζε τα Nato watch bands, είπε ο Tysander στο Veckans Affärer.

Τα κολεγιακά ρολόγια έγιναν μια τεράστια επιτυχία. Όχι μόνο λόγω του κομψού σχεδιασμού και της χρηματικής τους αξίας, αλλά και γιατί ο Tysander ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί ένα κενό στις στρατηγικές μάρκετινγκ των καθιερωμένων ανταγωνιστών του: τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Τώρα η μάρκα Daniel Wellington έχει περισσότερα από δύο εκατομμύρια followers στο Instagram, ξεπερνώντας έτσι ανταγωνιστικές μάρκες ρολογιών.

Το 2014 η Daniel Wellington πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες και οι πωλήσεις έφτασαν τα 70 εκατομμύρια δολάρια.
Για το 2015, τα έσοδα εκτοξεύθηκαν σε 170 εκατομμύρια δολάρια. Με προσοδοφόρα περιθώρια άνω του 50%, ο Tysander, ο οποίος είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας, είχε κέρδος περίπου 66 εκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος. Έτσι, δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι αγόρασε το πιο ακριβό διαμέρισμα στην Στοκχόλμη πέρυσι.
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template