Οσα έζησα με τους απαγωγείς του μικρού Ben Needham που πάσχιζε να βάψει μαύρα τα ξανθά μαλλιά του

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Κως 24 Ιουλίου του 1991. O μικρός Μπεν έπαιζε με τα αυτοκινητάκια του μπροστά από μια αγροικία. Μαζί του
βρισκόταν ο θείος του Στέφεν, που τότε ήταν 17 χρόνων. Ο νεαρός αποφάσισε να φύγει για να βάλει βενζίνη στο μηχανάκι του και είπε στον μόλις 21 μηνών Μπεν να πάει στην πίσω πλευρά να βρει τον παππού του. Μετά από λίγο όταν τον αναζήτησε η γιαγιά του Κριστίν, ο μικρός ήταν άφαντος.


Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

25 χρόνια μετά ένας Ελληνας δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, ο Γιώργος Γαρυφάλλου της Σαμιακής Γνώμης, θα έκανε το πιο συγκλονιστικό και συνάμα το πιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

Kανείς άλλος δημοσιογράφος, Ελληνας ή ξένος, δεν έκανε αντίστοιχο ρεπορτάζ στα 25 χρόνια που έχουν μεσολοβήσει.

Ούτε καν η Αγγελική Νικολούλη η οποία, για για τους δικούς της λόγους, δεν αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό VIDEO με την συνέντευξη του ανθρώπου που είδε τους απαγωγείς και τον μικρό Ben Needham μερικά 24ωρα μετά την εξαφάνισή του.

Στην εκπομπή της Νικολούλη, την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ήταν καλεσμένοι στο studio και οι Αγγλοι επιθεωρητές που βρέθηκαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν τις έρευνες. Περιέργως από την εκπομπή απουσίαζε οποιαδήποτε αναφορά στην εξαιρετική δημοσιογραφική έρευνα του Γιώργου Γαρυφάλλου αλλά και στις αποκαλύψεις του ανθρώπου που συνάντησε τους απαγωγείς του μικρού Μπεν και αντίκρυσε και τον ίδιο μερικά 24ωρα αφότου είχε απαχθεί.

Ο μάρτυρας αυτός μίλησε στους Αγγλους επιθεωρητές ενώ ο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου παρέδωσε ολόκληρο φάκελο με στοιχεία που φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης.


Γιώργος Γαρυφάλλου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 1991. Ενα κόκκινο φορτηγάκι με πλαινές σιδερένιες μπάρες μάρκας Mercedes κινείται στην περιοχή που έκανε τις διακοπές της η οικογένεια του μικρού Ben. Στην καρότσα του είχε πεπόνια, καρπούζια και χαλιά. Στο αυτοκίνητο εκτός από τον οδηγό επέβαιναν άλλα δύο άτομα-το ένα ήταν γυναίκα.
Ο μικρός Μπεν είχε απομακρυνθεί από την αυλή του σπιτιού που φιλοξενούσε το τροχόσπιτο της οικογένειας. Οι τσιγγάνοι είδαν το μικρό ξανθό παιδάκι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι και δεν δίστασαν να το πάρουν μαζί τους στο φορτηγό.

Δυο μέρες μετά, την Παρασκευή 26 Ιουλίου 1991 το κόκκινο Mercedes των τσιγγάνων που είχαν μαζί τους το μικρό Mπεν θα επιβιβάζονταν στο πλοίο της ΔΑΝΕ με προορισμό την Σάμο. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος-Κως-Σάμος-Θεσσαλονίκη.
Η οικογένεια των τσιγγάνων έκανε πολύ συχνά το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Στην Σάμο κατασκήνωναν και πουλούσαν την πραμάτεια τους. Χαλιά, πεπόνια, καρπούζια. Η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν κατά βάση έμποροι-μανάβηδες.

Οσο παρέμειναν στην Σάμο μπλόκαραν τα φρένα του κόκκινου Mercedes τους. Αναζήτησαν ένα συνεργείο για να επιδιορθώσει τη βλάβη. Ετσι θα έφταναν ως το κατώφλι του μοναδικού μάρτυρα που θα αντίκρυζε τους απαγωγείς του Μπεν και τον ίδιο τον Μπεν λίγες μέρες-ίσως και μερικά 24ωρα-μετά την απαγωγή του.

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου χρειάστηκε να φθάσει ως τον πρόχειρο καταυλισμό τους για να επισκευάσει την βλάβη. Εκεί αντίκρυσε το ξανθό παιδάκι και του έκανε εντύπωση καθώς τριγυρνούσε σαν χαμένο ανάμεσα στα μελαχρινά τσιγγανόπουλα.
Οταν ρώτησε πως βρέθηκε ένα ξανθό παιδάκι στην οικογένεια η γυναίκα του ιδιοκτήτη του φορτηγού του απάντησε απότομα πως ήταν με “άλλο γαμπρό”.

Στον ιδιοκτήτη του συνεργείου έκανε εντύπωση η επιθετικότητα των τσιγγάνων στην διάρκεια του διαλόγου που είχαν. Δεν ήταν μόνο αυτό που συγκράτησε στην μνήμη του καθώς με τους συγκεκριμένους τσιγγάνους είχε μια μάλλον δύσκολη σχέση πελάτη-μηχανικού.

Λίγες μέρες αφότου επιδιόρθωσε την συγκεκριμένη βλάβη στα φρένα η οικογένεια των τσιγγάνων εμφανίστηκε στο συνεργείο με άλλο αυτοκίνητο το οποίο είχε κι αυτό βλάβη. Αυτό μάλιστα όταν τους επιδιόρθωσε την βλάβη αρνούνταν να τον πληρώσουν. 

Στο μεταξύ ο μηχανικός είχε παραγγείλει από την Αθήνα ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό για το αυτοκίνητο των τσιγγάνων. Γι΄αυτό το ανταλλακτικό από την αντιπροσωπεία της Αθήνας είχε κοπεί τιμολόγιο και τώρα ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αναζητεί εκείνο το τιμολόγιο για να δεί τις ακριβείς ημερομηνίες που έλαβαν χώρα όλα αυτά τα γεγονότα.

Οσο το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας βρισκόταν στο συνεργείο εμφανίστηκε μια παρέα 4 μικρών τσιγγανόπουλων και τον ρώτησαν που υπάρχει βρύση για να πλυθούν. Μαζί τους ήταν και ο μικρός Μπεν ο οποίος μάλιστα κρατούσε στα χεράκια του ένα κουτάκι. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου τους έδειξε που είναι η βρύση και εκείνα κατευθύνθηκαν προς τα εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα βγήκε έξω και πήγε προς την βρύση για να δει τι κάνουν. Το θέαμα που αντίκρυσε τον εντυπωσίασε και χαράχτηκε στην μνήμη του.
Τα 3 τσιγγανόπουλα έπαιζαν και γελούσαν μεταξύ τους ενώ ο μικρός Μπεν είχε ανοίξει το κουτάκι που περιείχε μαύρη μπογιά και προσπαθούσε να βάψει μαύρα τα ξανθά μαλλιά του!

Βρισκόμαστε στο 1991, δεν υπάρχουν κινητά και τα νέα δεν μεταδίδονται με την σημερινή αστραπιαία ταχύτητα. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αφοσιωμένος στη δουλειά του και στην οικογένειά του δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Άλλωστε η ζωή των τσιγγάνων είχε πάντα τις ιδιαιτερότητές της.
Για τους τσιγγάνους τώρα ένα ξανθό παιδάκι μπορεί να φέρει πολύ χρήμα στην οικογένεια και μεγαλώνοντας μπορεί να βοηθήσει στην αναπαραγωγή και την εξέλιξη της φυλής προς το πιο ανοιχτόχρωμο.
Οταν ο μηχανικός ολοκλήρωσε την επισκευή και του δεύτερου αυτοκινήτου η οικογένεια των τσιγγάνων απαιτούσε να τους παραδώσει το αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσουν την επισκευή. Είχαν μάλιστα μαζευτεί έξω από το συνεργείο και φώναζαν με την γυναίκα της οικογένειας να είναιη πιο επιθετική. Τότε ο μηχανικός ανέβασε το αυτοκίνητο στο αναβατόριο και ήταν αποφασισμένος να μην το κατεβάσει ώσπου να πληρωθεί τόσο για την επισκευή όσο και για το ανταλλακτικό που χρειάσθηκε να φέρει από την Αθήνα.

Τελικά οι τσιγγάνοι μάζεψαν τα λεφτά και πήραν το αυτοκίνητό τους.


Ο δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου θα συναντούσε 25 χρόνια μετά τον ιδιοκτήτη του συνεργείου ο οποίος εξακολουθεί να κάνει στην Σάμο την ίδια δουλειά.

«Με κάλεσαν να πάω να φτιάξω ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν μπλοκάρει τα φρένα. Ήταν Ρομά και είχαν έρθει από την Κω» δηλώνει ο μάρτυρας, ισχυριζόμενος ότι οι Ρομά είχαν μαζί τους ένα ξανθό παιδάκι. Όπως λέει, όταν μετά από πολύ καιρό είδε τη φωτογραφία του μικρού Μπεν στην τηλεόραση, κατάλαβε ότι πρόκειται για το ίδιο παιδί.

Μιλώντας στους Αγγλους αστυνομικούς θυμήθηκε μια χαρακτηριστική λεπτομέρεια: O μικρός Μπεν φορούσε ένα ζευγάρι πέδιλα-σαν κι αυτά της φωτογραφίας.



Ο Γιώργος Γαρυφάλλου έχει στην κατοχή ολόκληρη την συγκλονιστική συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη του συνεργείου. Αποσπάσματα της οποία παρουσιάζουμε στο VIDEO που ακολουθεί.
Χάρη στον δημοσιογράφο από την Σάμο η υπόθεση αποκτά νέο συναρπαστικό ενδιαφέρον και οι ελπίδες για την εύρεση του μικρού Μπεν επιστρέφουν.
Αραγε υπάρχει κάποιος από το πλήρωμα ή τους επιβάτες του πλοίου της ΔΑΝΕ που έκανε το δρομολόγιο Κως-Σάμος την Παρασκευή 26 Ιουλίου του 1991 που να είδε την οικογένεια των τσιγγάνων με το κόκκινο Mercedes φορτηγάκι που έκρυβε τον μικρό Mπεν;

Υ.Γ>Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” ευχαριστεί τον δημοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου για την συνομιλία που είχαμε μαζί του.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template