Ο «άστεγος κροίσος» που κάνει δωρεά $500 εκατ. στο Λος Άντζελες

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ο Nicolas Berggruen, ο γνωστός και ως «άστεγος δισεκατομμυριούχος» που προκύπτει από το γεγονός ότι δεν έχει μια μόνιμη κατοικία,
διοργάνωσε πρόσφατα ένα πάρτι γεμάτο με πολιτικούς, επιχειρηματίες και διανοούμενους για την προώθηση του think tank στο Λος Άντζελες με σκοπό να ανακοινώσει την επένδυση 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Κοσμική Μονή
Ο 54χρονος Berggruen, δήλωσε ότι απέκτησε 450 στρέμματα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου 405 βόρεια του μουσείου Getty Center, όπου εκεί θα οικοδομήσει ένα «κοσμικό μοναστήρι» για τους μελετητές όπου θα ζουν, θα εργάζονται και γενικότερα θα φιλοξενούνται συναντήσεις για θέματα που θα κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα από τη φιλοσοφία έως την επανεξέταση της κυβέρνησης. Το Ινστιτούτο Berggruen προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για το ετήσιο βραβείο φιλοσοφίας. Το Forbes αναφέρει ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να συνομιλούν», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Patrick Soon-Shiong, ένας από τους καλεσμένους του πάρτι.

Η τεχνολογία και η παγκοσμιοποίηση δημιουργούν έναν «νέο πλούτο» παράλληλα με την οργή των ανθρώπων από την αλλαγή που προκύπτει, είπε ο Berggruen. Αυτό οδηγεί σε άνοδο του λαϊκισμού από τις ΗΠΑ έως και την Ευρώπη και σε ηγέτες που είναι ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα.

«Οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι οι θέσεις εργασίας τους είναι ασφαλείς και έτσι δημιουργείται ένα τεράστιο ποσό αβεβαιότητας», είπε.

Μόνιμη κατοικία

Ο Berggruen μεγάλωσε στο Παρίσι, όπου ο πατέρας του ήταν έμπορος έργων τέχνης. Η Berggruen Holdings είχε πραγματοποιήσει πάνω από 100 επενδύσεις. Πήρε το παρατσούκλι ο «άστεγος δισεκατομμυριούχος» από την επιλογή του να ζει σε διάφορα πολυτελή ξενοδοχεία, κάτι που σταμάτησε να κάνει μετά την γέννηση των παιδιών του και την επιθυμία τους να έχουν μια μόνιμη κατοικία. Σήμερα ζει στο Λος Άντζελες.
-1x-1


Ο επενδυτής αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του τώρα στο think tank που έχει δημιουργήσει και στην δημόσια πολιτική του προσπάθεια.

Σε μια συνέντευξη, ο Berggruen δήλωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί στην επανεξέταση της φορολογικής δομής της Καλιφόρνια.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template