Ένας εξωγήινος Ρονάλντο με χατ-τρικ πήρε μόνος του την Βόλφσμπουργκ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Χάρη σ' ένα ανεπανάληπτο σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο που σημείωσε χατ- τρικ, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα
απέναντι στην Βόλφσμπουργκ και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Όμως, υποτίθεται, στα μεγάλα ματς ψάχνει τη μεγαλύτερη πιθανή τρύπα προκειμένου να κρυφτεί- γι' αυτό τον κατηγορούν οι «επικριτές» του. Τι κι αν έχει σκοράρει 16 φορές απέναντι στην Μπαρτσελόνα ή 15 απέναντι στην συμπολίτισσα Ατλέτικο; Ή το γεγονός πως έχει 12 γκολ σε ημιτελικούς CL και έχει βάλει γκολ σε δύο διαφορετικούς τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με 2 διαφορετικές ομάδες;
Ο Κριστιάνο δεν σκοράρει στα σημαντικά παιχνίδια, σωστά;


Λάθος: με τη Ρεάλ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο μετά το στραπάτσο του πρώτου παιχνιδιού στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της «Βασίλισσας» την πήρε από το... πόδι και την οδήγησε μόνος του στα ημιτελικά του Champions League.

Οι «Μερένχες» ξεκίνησαν το ματς φουριόζοι, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και μόλις στο 6΄ μετά από κόρνερ ο Ράμος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.


Δέκα λεπτά αργότερα είχε φτάσει η στιγμή για το πρώτο μέρος της περίφημης “remontada” (ανατροπής) για τη «Βασίλισσα»: γύρισμα του Καρβαχάλ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ρονάλντο που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.


Πριν προλάβουν να συνέλθουν από το σοκ του πρώτου γκολ οι «Λύκοι», ήρθε και δεύτερο στα... καπάκια: κόρνερ για τους γηπεδούχους, ωραία κεφαλιά του Κριστιάνο, η μπάλα ξανά στα δίχτυα του Μπενάλιο και 2-0 μόλις στο 17΄.


Από κει κι έπειτα, στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και με την Βόλφσμπουργκ ευρισκόμενη σε παρατεταμένη αγωνιστική τρικυμία, θα περίμενε κανείς πως το «Μπερναμπέου» θα έπαιρνε τη συνήθη κατηφορική του κλίση, όμως ελάχιστα πράγματα συνέβησαν μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου (σουτ του Γκουστάβο στο 36΄, έδιωξε ο Νάβας).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σαν ένα ακριβές αντίγραφο του πρώτου: πίεση της Ρεάλ μέχρι ασφυξίας και παρ' ολίγον 3-0 στο 66΄, όταν ο Ράμος και πάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού, πριν ο Μπενάλιο προλάβει- μ' ένα «τρικ» που θύμισε τις πιο ένδοξες στιγμές του Χουντίνι- να διώξει την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.


Με το χρόνο να περνάει και το ενδεχόμενο της παράτασης από «μακρινό» να μετατρέπεται σε «όχι-και-τόσο-μακρινό», ο Κριστιάνο αποφάσισε να πάρει το τεράστιο βάρος που έπεφτε στις πλάτες του Ζινεντιν Ζιντάν και να το στείλει στο ποδοσφαιρικό πυρ το εξώτερον: αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ στο 77΄, η μπάλα πέρασε μέσα από το τοίχος και κατέληξε για τρίτη φορά στα δίχτυα της Βόλφσπουργκ για το 3-0 που χάρισε την πρόκριση στην 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αυτό ήταν το 35ο γκολ σε 36 ματς του Ρονάλντο σε ματς νοκ- άουτ του Champions League, ενώ έφτασε τα 16 γκολ φέτος και «απειλεί» το δικό του ρεκόρ με 17 από το 2014. 


Κάπως έτσι, χάρη στο νιοστό ρεσιτάλ του Ρονάλντο στην καριέρα του, η Ρεάλ πήρε μια (αγχώδη- τηρουμένων των αναλογιών και του αντιπάλου) πρόκριση για τα ημιτελικά και ελπίζει πως θα φτάσει μέχρι το Μιλάνο για ν' αυξήσει κατά μία τις ευρωπαϊκές της κούπες.

Το να γίνουν τα 10 κύπελλα, βέβαια, 11, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του ποδοσφαιρικού κόσμου. Θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη αν διέθετε έναν παίκτη για να την κουβαλήσει στις πλάτες του. Κάποιον που θα σκόραρε στα δύσκολα.

Ο Κριστιάνο, βλέπετε, δεν εντάσσεται σ' αυτή την κατηγορία.


Έτσι δεν είναι;     πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template