ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΈΠΙ-Αυτή την ώρα πέφτουν κορμιά..ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Έξι ώρες μετά την πρώτη επίθεση στην οχυρή θέση Jabal Al-‘Eiss στο νότιο Χαλέπι η 154η Ταξιαρχία της 4ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας υποστηριζόμενη από δυνάμεις
της Hezbollah, της σιιτικής ιρακινής Harakat Al-Nujaba, από λόχο ειδικών δυνάμεων της 65ης Αερομεταφερόμενης ιρανικής Ταξιαρχίας εξαπέλυσε δεύτερη σφοδρή επίθεση εναντίον των ισλαμιστών της Jabhat Al-Nusra,της Harakat Ahrar Al-Sham,της Ajnad Al-Sham, και το λεγόμενου Free Syrian Army “Division 16” προς κατάληψη του στρατηγικού υψώματος με στόχο την διάσπαση των δυνάμεων των 10.000 συγκεντρωθέντων ισλαμιστών. 

Μεγάλες δυνάμεις από την κατεχόμενη Ιντλίμπ προωθήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χαλεπίου για να αποκόψει τις συριακές δυνάμεις που έχου περικυκλώσει το Χαλέπι και επιχειρούν να εκκαθαρίσουν την ανατολική κατεχόμενη πλευρά της πόλης. Η πρώτη επίθεση απωθήθηκε σήμερα το πρωί αλλά παρόλα αυτά κατελήφθηκε το χωριό Tal Al-‘Eiss αποκτώντας έτσι ένα σημαντικό προγεφύρωμα γαι την δέυτερη μεγάλη επιθετική προσπάθεια.



Η μάχη είναι κρίσιμη καθώς εάν αποτύχει και η δεύτερη επίθεση οι κυβερνητικές θα αναγκαστούν να οπισθοχωρήσουν στα βουνά Al-Hadher. Το Jabal Al-‘Eiss είναι ύψιστης σημασίας ύψωμα καθώς δεσπόζει πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Aleppo-Damascus (M-5), ο οποίος χρησιμοποιείται από τυος ισλαμιστές για να ενισχύουν τις θέσεις τους στο νότιο Χαλέπι με ενισχύσεις από Ιντλιμπ και ανατολική Γκούτα (προάστιο της Δαμασκού). 10.000 ισλαμιστές ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του Χαλεπίου σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο. 

Οι ισλαμιστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με χιλιάδες στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και συγκεκριμένα Ρώσους πεζοναύτες, Xεζμπολάχ, Κούρδους, συριακό Στρατό, Ιρακινούς Σιίτες παραστρατιωτικούς και την 65η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία του Ιράν. 

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περίπου 8.000 ισλαμιστές της al-Nusra έχουν αναπτυχθεί νοτιοδυτικά του Χαλεπίου ενώ 1.500 ισλαμιστές έχουν αναπτυχθεί βόρεια της πόλης" ανέφερε ο Sergei Rudskoy. 

"Είναι γνωστό ότι οι τρομοκράτες της al-Nusra ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση για να "κόψουν" τον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με την Δαμασκό" είπε ο Sergei Rudskoy. "Οι τρομοκράτες συνεχίζουν να επιτίθενται στα περίχωρα του Χαλεπίου στις περιοχές Sheikh Maqsoud και al-Zagra" είπε ο Rudskoy. "Αν αυτές οι επιθέσεις πετύχουν τα βόρεια τμήματα της Συρίας θα αποκλειστούν και πάλι. Γι αυτό όλες οι δράσεις του συριακού Στρατού και της Ρωσικής Αεροπορίας στοχεύουν στο να ακυρώσουν τα σχέδια τους. Δεν σχεδιάζουμε να σαρώσουμε το Χαλέπι" ανέφερε ο στρατηγός αλλά παρόλα αυτά οι ενδείξεις μιλούν για το ακριβώς αντίθετο. "Παρά την πρόοδο στην εφαρμογή της εκεχειρίας, η ροή οπλισμού και ισλαμιστών που ενισχύουν την al-Nusra συνεχίζεται κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που ελέγχουν οι ομάδες που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ" τόνισε. "Ζητήσαμε από τις ΗΠΑ να περιορίσουν τους ισλαμιστές γύρω από το Χαλέπι".

Εάν καταληφθεί το Jabal Al-‘Eiss ο συριακός Στρατός θα μπορέσει να διασπάσει τις ισλαμιστικές δυνάμεις και με την βοήθεια της ρωσικής Αεροπορίας αλλά και των ιρανικών Ειδικών Δυνάμεων θα είναι πολύ πιο απλό να εξοντώσει τις εγκλωβισμένες σε θύλακες δυνάμεις τους. 

Η πόλη Ιντλίμπ κατέχεται εξολοκλήρου, εκτός από έναν μικρό κυβερνητικό θύλακα, από την Αλ Κάιντα και την πανίσχυρη και εξοπλιζόμενη από την Τουρκία Jays-al-islam. Στα δυτικά, στα σύνορα με την επαρχία της Λαττάκειας, είναι η πόλη Τζισρ Αλ Σούγκουρ.
Από εκεί εκδιώχθηκαν όλοι οι κάτοικοι οι οποίοι ήταν Αλαουϊτες έγιναν πρόσφυγες,και την θέση τους πήραν κατόπιν σχεδιασμού της τουρκικής ΜΙΤ χιλιάδες Τούρκοι Ουιγούροι προερχόμενοι από την Κίνα. 

Θεωρείται ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκδιώκει τους ντόπιους πληθυσμούς και κυρίως Κούρδους, Ελληνορθόδοξους και Αλλαουϊτες που δημιουργούν προβλήματα στους τουρκικούς σχεδιασμούς και επιδιώκει τον εποικισμό της Ιντλίμπ με διάφορες τουρκικές φυλές από ολόκληρη την Ασία καθώς το σχέδιο του της ΜΙΤ αποβλέπει στην δημιουργία ενός τουρκμενικού ελεγχόμενου από την Άγκυρα κρατιδίου που θα εμποδίσει τους Κούρδους να αποκτήσουν το δικό τους κρατικό μόρφωμα στην Β.Συρία. 

Για τον ίδιο λόγο εκδιώκει και τους Κούρδους της ΝΑ Τουρκίας με συστηματικές σφαγές αμάχων και βομβαρδισμούς-ισοπεδώσεις ολόκληρων πόλεων ώστε να μην υπάρχει πληθυσμός με έννομο συμφέρον που να επιδιώκει στην περιοχή αλλαγή συνόρων και δημιουργία κουρδικού κράτους.     πηγή





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template