Pavel Durov: Η απίστευτη ζωή του «Ρώσου Ζούκερμπεργκ»

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Και ξαφνικά όλοι άρχισαν να ασχολούνται μαζί του... από το Spiegel μέχρι την Washington Post, συμπεριλαμβανομένου
ολόκληρου του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου της χώρας του, που τυγχάνει να είναι η Ρωσία των 142 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο λόγος για τον Pavel Durov, τον 32χρονο ιδρυτή του VK.com, του μεγαλύτερου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης στην Ευρώπη με πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες, ο οποίος είχε προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω της κλιμακούμενης σύγκρουσής του με τη ρωσική κυβέρνηση.


He learned how to code in school, and used that to change the welcome screens on the school network to insult a teacher he didn't like. He was close to his older brother, Nikolai Durov, who also knew how to code.Ο Durov είναι ο πλέον ο CEO της Telegram, αλλά έγινε γνωστός στα διεθνή μέσα ως ο «Ρώσος Ζούκερμπεργκ», καθώς ίδρυσε το VKontakte, γνωστό και ως «ρωσικό Facebook»
Η Telegram είναι η κρυπτογραφημένη εφαρμογή μηνυμάτων που «έχτισε» αφότου διέφυγε από τη Ρωσία με περιουσία 260 εκατομμυρίων δολαρίων, που κατάφερε να συγκεντρώσει από τη δημιουργία του κοινωνικού δικτύου VKontakte. Εκδιώχθηκε από την ίδια του την εταιρεία αλλά τώρα η νέα του εφαρμογή έχει κερδίσει 100 εκατομμύρια χρήστες.
After leaving university in 2006 the Durov brothers started VKontakte, which was a Russian-language social network that worked in a similar way to Facebook. It became incredibly popular and grew to over 350 million users.


Τα μέσα της πατρίδας του τον παρουσιάζουν ως έναν άνθρωπο εσωστρεφή και γενικά μυστικοπαθή. Ο Durov είναι γνωστός για τον μοναδικό τρόπο ζωής του: Φοράει μόνο μαύρα και ταξιδεύει συνεχώς σε όλο τον κόσμο. Κάποτε πέταξε αεροπλανάκια φτιαγμένα από χαρτονομίσματα αξίας 1.000 λιρών από το παράθυρο του γραφείου του.

Ο θρίαμβός ήρθε περίπου δύο χρόνια αφότου εγκατέλειψε τη Ρωσία επικαλούμενος εντάσεις με τις αρχές. Το Telegram είναι εκδίκησή του.

Durov earned a lot of money from the site. He's reported to have a net worth of around $260 million (£183 million.)
Ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο, ο νεαρός Pavel χρησιμοποιούσε τις εκκολαπτόμενες ικανότητές του στην κωδικοποίηση για να χακάρει το δίκτυο υπολογιστών του σχολείου.

Το VKontakte είχε ακμάζουσα επιτυχία, η οποία διευκολύνθηκε από την σχεδόν πλήρη απουσία ρύθμισης στην αγορά του Internet στη Ρωσία στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Σε ένα μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Afisha το 2012, υποστήριξε: «Η καλύτερη νομοθετική πρωτοβουλία, είναι η απουσία αυτής».

Το VKontakte γρήγορα γέμισε με εκατοντάδες χιλιάδες πειρατικές ταινίες και μουσική, έγινε ένα κομβικό σημείο της πολιτιστικής ζωής. Το YouTube, το Facebook και το Spotify ανέφεραν πως το VKontakte διευκόλυνε την παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας με την παροχή μη αμειβόμενης πρόσβασης με άδεια σε ταινίες και μουσική. Επίσης, κατηγορείται για τη διανομή πορνογραφίας, έως και τώρα.
Σταδιακά έχασε τον έλεγχο του VKontakte από τους επενδυτές που συνδέονται με την Mail.ru, μια εταιρεία που είχε δεσμούς με το Κρεμλίνο. Παρέμεινε προκλητικός όμως, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία στο Instagram, η οποία έχει διαγραφεί πλέον.

He gradually lost control of VKontakte to investors linked to Mail.ru, a company that had ties to the Kremlin. He remained defiant, though, and posted a now-deleted photo on Instagram in which he gave investors the middle finger.
Ο Durov μαζί με τον αδερφό του, είχε ένα εφεδρικό σχέδιο. Δημιούργησαν κρυφά μια εταιρεία στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Το μυστικό σχέδιο στη Νέα Υόρκη ήταν η Telegram, η κρυπτογραφημένη εφαρμογή συνομιλίας που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν τους χρήστες. Ήταν, κατά κάποιο τρόπο, μια απάντηση στην παρεμβολή του Κρεμλίνου στην VKontakte.
The secret project in New York was Telegram, an encrypted chat app that makes it incredibly difficult for governments to spy on users. It was, in a way, a response to the intrusion by the Kremlin into VKontakte.Ο Durov φέρεται να ξοδεύει 1 εκατομμύρια δολ. από τα χρήματά του κάθε μήνα για να κρατήσει την Telegram σε λειτουργία, η οποία δεν έχει ακόμα έσοδα.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template