Το «άγγιγμα του Μίδα» και ο One-Man Deal Machine πρώτος επενδυτής του Instagram

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μετά από 12 ώρες την ημέρα προσπαθώντας να δημιουργήσει έναν κώδικα, τα νεύρα του Kevin Systrom είχαν σπάσει...
Ήταν Ιούνιος του 2010, έχοντας περάσει ήδη επτά μήνες να εργάζεται πάνω στο app της Foursquare που όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Απελπισμένοι, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του, Mike Krieger, αποφάσισαν να αφήσουν το app και να κάνουν αντ 'αυτού ένα εργαλείο κοινής χρήσης φωτογραφιών, το ονομαζόμενο Instagram. Τώρα έπρεπε να πείσουν τον επενδυτή, έναν τύπο που ονομαζόταν Steve Anderson και ο οποίος διέθετε ένα μοναδικό ταλέντο να ανακαλύπτει «χρυσές επενδύσεις». Ήταν ο άνθρωπος που τους έκοψε την πρώτη τους επιταγή για 250.000 δολάρια, τέσσερις μήνες νωρίτερα.
Στην συνάντηση που είχαν μαζί τους, ο Anderson γνώριζε ότι οι αριθμοί ήταν κακοί. Οι νεαροί ιδρυτές του ανακοίνωσαν το νέο τους σχέδιό χωρίς να καταλαβαίνουν από τις εκφράσεις του Anderson αν εκείνος είναι θυμωμένος ή απογοητευμένος. Ωστόσο, δεν του πήρε πολλή ώρα να τους κοιτάξει με ένα χαμόγελο, λέγοντάς τους: «Λοιπόν, γιατί σας πήρε τόσο καιρό;».



Ένα εκατομμύριο δολάρια αργότερα, οι συν-ιδρυτές του Instagram μπορούν να γελούν όταν θυμούνται εκείνη την συνάντηση. «Συναντώ πάρα πολλούς ανθρώπους στην Silicon Valley που νοιάζονται πολύ για τα χρήματα», είπε ο Systrom. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι ο Steve ανησύχησε ότι θα τα θαλασσώσουμε. Μπορεί να ανησυχούσε, αλλά έδειξε εμπιστοσύνη».

Αυτό το είδος της ετυμηγορίας σε κλάσματα του δευτερολέπτου, είναι τυπικό χαρακτηριστικό του Anderson, του 47χρονου εγκεφάλου πίσω από μια, από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες της Silicon Valley. 

Το δεύτερο πιο υψηλόβαθμο στέλεχος στη Λίστα του Μίδα του Forbes, με τους 100 κορυφαίους επενδυτές τεχνολογίας στον κόσμο, θα μπορούσε εύκολα να συμμετάσχει σε μια ελίτ εταιρεία venture capital καθώς διαθέτει μια μυστηριώδη ικανότητα να βρίσκει και να επενδύει σε επιχειρηματίες με μεγάλες ιδέες. Όμως εκείνος έχει μάθει να δουλεύει με τον δικό του τρόπο... μόνος του!



Του ανήκε το 12% του fund του Instagram, όταν το Facebook το απέκτησε για 1 δισ. δολ. το 2012. Όλες του οι επενδύσεις, ανάμεσα σε αυτές το Twitter και την Path, του έχουν αποφέρει συνολικά, σύμφωνα με το Forbes, τουλάχιστον 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Anderson οφείλει κάποιες από τις επενδυτικές του ικανότητές, στην προϋπηρεσία του στην Kleiner Perkins καθώς και στο eBay αλλά και στην ομάδα Microsoft Windows Server.
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template