ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ-Θα τους κάνω να χάσουν τον ύπνο τους.1.300.000 ΑΦΜ στο στόχαστρο

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Στον ενδελεχή έλεγχο 1,3 εκατ. ΑΦΜ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε μιλώντας στον Αlpha 989: «Υπάρχει μεγάλη βάση δεδομένων μέσα από διασταυρώσεις με τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικές δηλώσεις, 1.300.000 ΑΦΜ έχουν στοχοποιηθεί για έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε «λίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό».
«Θα κάνουμε πολλούς περισσότερους να χάσουν τον ύπνο τους με τις διασταυρώσεις και την ενεργοποίηση διεθνών συμβάσεων για παροχή στοιχείων από άλλες χώρες, πχ λίστα Μπόργιανς. Έχουμε και άλλες συμβάσεις. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το ΥπΟικ συνεχώς βελτιώνεται. Θα πληρώσει ο καθένας το μάρμαρο», είπε ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας πως έχουν γίνει δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

«Η κατεύθυνση είναι η φορολογική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο αν. υπουργός.

Για το πολιτικό χρήμα είπε ότι «συνεχώς εντοπίζεται, θέλουμε να τελειώσουν υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικούς και ανθρώπους των ΜΜΕ, όχι για εκδίκηση αλλά για να διώξουμε όποια μαύρα σύννεφα υπάρχουν. Δεν θέλω να στοχοποιήσω ανθρώπους και κλάδους αλλά όταν κάνουμε μαθήματα στους άλλους πρέπει τα του οίκου μας να τα έχουμε τακτοποιήσει» ενώ τόνισε ότι «σαν χώρα αλλάξαμε σελίδα. Από τις πληροφορίες που έχουμε διαρκώς, καταλαβαίνω ότι πιθανά στο εξωτερικό να είναι πολύ περισσότερα χρήματα, φύγανε πολλά χρήματα έξω. Είναι ευκαιρία με το περιουσιολόγιο αυτά να καταγραφούν και αν κάποιος μπορεί να τα δικαιολογήσει σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση, να τον συγχαρούμε κιόλας! Υπάρχει πλούτος γύρω μας, μη νομίζετε ότι είναι όλοι φτωχαδάκια».

Ξεκαθάρισε ότι «δεν γίνεται καμία παρέμβαση στις φορολογικές υπηρεσίες. Να είναι σίγουρος ο πολίτης ότι κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».
Πρόσθεσε πως «έχουμε προχωρήσει όσα έχουμε είχαμε δεσμευτεί με τη συμφωνία και μάλιστα έχουμε κάνει πολύ περισσότερα. Βρήκαμε στα συρτάρια νόμους π.χ. για την πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς, όπως και για τη διασταύρωση των ανασφάλιστων Ι.Χ. με το taxis».
Αναφορικά με τις offshore ανέφερε ότι «υπάρχουν πίνακες του ΟΟΣΑ για το ποιες χώρες είναι φορολογικά συνεργάσιμες. Το θέμα των «φορολογικών παραδείσων» δεν είναι «χαριτωμενιά», δεν είναι κάτι «εξωτικό», είναι μια πηγή όπου κάποιοι κρύβουν χρήματα».
Για τη λίστα Λιχτενστάιν είπε ότι «την έχουμε λάβει από άλλη πηγή όχι από το επίσημο κράτος, δεν είναι εύκολη όμως η συνεργασία μαζί τους».

Σε ερώτηση για το αίτημα των δανειστών περί μείωσης του αφορολογήτου ορίου μισθωτών και συνταξιούχων, απάντησε ότι «κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πού βρίσκεται η χώρα», τόνισε πάντως ότι ανήκει στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
Ανέφερε ότι καθυστέρησε η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέσω TAXIS λόγω τεχνικών ζητημάτων και είπε χαρακτηριστικά «η ευθύνη ας πούμε ότι είναι του Αλεξιάδη».
Σε ερώτηση για τους στόχους, ο αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι «έχουμε πιάσει τους στόχους για το 2015 και για τους πρώτους μήνες του 2016 πάμε πολύ καλύτερα».
Τέλος, αναφέρθηκε στην πάταξη του λαθρεμπορίου μέσω του «συντονιστικού κέντρου λαθρεμπορίου» ενώ για το καπνεμπόριο είπε ότι θα υπάρξει «ειδικός κωδικός για κάθε προϊόν καπνού».   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template