Πώς από πωλητής έγινε ιδιοκτήτης μιας από τις πιο επιτυχημένες startup παράδοσης φαγητού

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Ο Wiley Cerilli, ο συν-ιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Good Uncle, κατάφερε να κάνει την ιδέα του μια επιτυχημένη startup, αφού
πρώτα έκανε τα πάντα.
Πήγε στο κολέγιο με την πρόθεση να γίνει δάσκαλος. Μετά από ένα χρόνο στο Πανεπιστήμιο στις Συρακούσες στην Νέα Υόρκη, τα παράτησε και πήγε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, πριν τελικά το παρατήσει και αυτό για να καταλήξει τελικά στην εταιρεία Seamless που ξεκινούσε εκείνη την εποχή.

Το 2010 ο Cerilli ίδρυσε την SinglePlatform, μια startup που βοήθησε μικρές επιχειρήσεις να γίνουν online και οργάνωσε όλες τις καταχωρήσεις τους. Δύο χρόνια αργότερα, η startup πωλήθηκε στην εταιρεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Constant Contact για 100 εκατομμύρια δολ.

Τότε, εκτός από το να διοικεί τη δική του εταιρία, ο Cerilli συμμετείχε και στο νεοϋορκέζικο venture capital, First Round Capital το 2014. Από τότε, έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως τις startup Spring και Binti.



Ενώ ήταν στην First Round, ο Cerilli είχε μια ιδέα για μια startup παράδοσης φαγητού. Πλησίασε τον Josh Kopelman, έναν άλλο εταίρο της εταιρίας, τον Ιούλιο του 2015, για να του αναφέρει την ιδέα, αλλά δεν του είπε ότι η ιδέα ήταν δική του. Ο Kopelman διέταξε να γίνει συνάντηση εταίρων. Όταν ο Cerilli αποκάλυψε ότι η ιδέα για την εταιρεία ήταν δική του, ο Kopelman είπε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να εγκαταλείψεις την δουλειά σου και να το κάνουμε αυτό».

Με την ευλογία του αφεντικού του, ο Cerilli εγκατέλειψε την εργασία του στη First Round και πήρε μαζί του και τον Matt Doumar, ο οποίος είχε φτιάξει όλη την ομάδα προϊόντων της SinglePlatform και ξεκίνησαν μια εταιρεία που τελικά θα γίνει γνωστή ως Good Uncle.



Παρά τον ανταγωνισμό που επικρατεί στο χώρο παράδοσης τροφίμων, ο Cerilli και ο Doumar έχουν έναν τρόπο να κάνουν την Good Uncle να ξεχωρίζει.

Η ουσία είναι η εξής: Η παράδοση εκλεκτού φαγητού σε πόλεις απομακρυσμένες από την Νέα Υόρκη.


Αλλά αντί για ακριβά και τυποποιημένα μενού, η Good Uncle θέλει να μαγειρεύει και να πουλά μόνο μερικά πιάτα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια του κόσμου, τις δύο πιο δημοφιλείς σαλάτες για παράδειγμα ή την πιο δημοφιλή πίτσα, σε πόλεις που έχουν μεγάλο πληθυσμό αλλά χαρακτηρίζονται από έλλειψη εύκολης πρόσβασης σε εξαιρετικό φαγητό.

Η Good Uncle κάνει μόνο παράδοση και μπορείτε να παραγγείλετε φαγητό από την εφαρμογή.

Το φαγητό παρασκευάζεται σε κουζίνες της Good Uncle με έμπειρους σεφ που αφιερώνουν πολύ χρόνο σε κάθε εστιατόριο για εκμάθηση της κάθε συνταγής.


Η Good Uncle έχει συγκεντρώσει από τις αγορές 2,2 εκατομμύρια δολάρια από θεσμικούς επενδυτές.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template