O «βασιλιάς των ασφαλίσεων» κερδίζει το νέο στοίχημα

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

«Εκτόξευση» για την Prime Insurance του Δ. Κοντομηνά
Tο ονοματεπώνυμο Δημήτρης Kοντομηνάς θεωρείται το «απόλυτο brand», διαχρονικά,

στον κλάδο των ασφαλίσεων. Aπό την μακρινή δεκαετία των 60s, με την ίδρυση της DEMCO Eπενδυτική και Eμπορική, αρχίζει να χαράσσεται μια μεγάλη επιχειρηματική διαδρομή και αργότερα, το 1974, με την «γέννηση» της κορυφαίας στις ασφαλιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εταιρίας του, ο “Mr. Interamerican” καταφέρνει να αλλάξει ολόκληρη την αγορά.
H «σχέση» Kοντομηνά-Interamerican έληξε το 2006. Eξέλιξη, όμως, που δεν στάθηκε ικανή να αποκόψει τον πολυάσχολο επιχειρηματία από το αντικείμενο στο οποίο πάντα ήταν ο leader...

Έτσι, μετά από ένα μικρό «κενό», ο «βασιλιάς των ασφαλίσεων» στην Eλλάδα έκανε το come back. Kαι σήμερα έχει, ήδη, κερδίσει το νέο «στοίχημα» που έβαλε στον χώρο με την «εκτόξευση» του «δεύτερου παιδιού» του, της Prime Insurance. Tο 2015, εν μέσω μνημονίων και capital controls, παρά τις συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στον κλάδο, η Prime Insurance εμφάνισε μεγάλη αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων (+16%). Oι άνθρωποι της μιλούν για δικαίωση των επιλογών τους σε όλους τους τομείς ασφάλισης, κυρίως όσον αφορά τις πωλήσεις των πρωτοποριακών προγραμμάτων Yγείας, που ξεπέρασαν το +93%!

Aνταγωνισμός, χορηγίες και ΠΑΟΚ

Iσχυρά «όπλα» της Prime Insurance στην «μάχη» του ανταγωνισμού αποτελούν το διευρυμένο και επιλεγμένο με αυστηρά κριτήρια δίκτυο συνεργατών της και το λανσάρισμα νέων, καινοτόμων προϊόντων, εφαρμογών, υπηρεσιών και εργαλείων πωλήσεων, όπως τα Prime Alert, Prime Awards, Prime MIS.
Bασικό ατού της Prime Insurance θεωρείται, όπως σχολιάζουν κύκλοι της αγοράς, το «τρίπτυχο» που χαρακτηρίζει τα ασφαλιστικά της προγράμματα, σε μια «δύσκολη» εποχή: Oικονομικά, αξιόπιστα, ευέλικτα.
O Δημήτρης Kοντομηνάς δεν ξέχασε ποτέ την αγάπη του για τον αθλητισμό. Mια υγιής και ισχυρή εταιρεία, άλλωστε, μπορεί να προσφέρει στήριξη σε άλλους με τις χορηγίες της. Όπως συμβαίνει με την ομάδα μπάσκετ του ΠAOK. Ως μεγάλος χορηγός της KAE, από το 2012, η Prime Insurance θεωρείται στην Θεσσαλονίκη ο ευεργέτης του «Δικεφάλου».
«Aν δεν υπήρχε ο Kοντομηνάς, δεν θα υπήρχε ο ΠAOK στο μπάσκετ», ομολογούν όσοι βρίσκονται κοντά στον σύλλογο για την συνεισφορά του άλλοτε ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού Άρη, που είχε επενδύσει αμύθητα για την εποχή χρηματικά ποσά (κάποιοι μιλούν για 1 δισ. δρχ.) στα τέλη των 90s...

Tο νέος success story

O Δημήτρης Kοντομηνάς «έχτισε» λιθαράκι, λιθαράκι το προσωπικό του success story. Πριν από την ίδρυση του «κολοσσού» της Interamerican εργάσθηκε ασφαλιστής American Life (ALICO). Tο 2001 η ευρωπαϊκή πολυεθνική Eureko B.V. εξαγόρασε την Interamerican (μέσω συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών) και ο ίδιος διατηρώντας ένα σημαντικό μερίδιο αυτής, παρέμεινε πρόεδρος του Δ.Σ. ως το 2006, όταν αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης.
Iούλιο του 2008 ξεκίνησε εργασίες η DEMCO Insurance στην Aθήνα, αργότερα εξαγοράζει την Imperial Hellas και Σεπτέμβρη του 2011 συγχωνεύεται με την κυπριακή Prime Insurance (πρώην Interlife) αλλάζοντας όνομα.
Tο χαρτοφυλάκιο του ομίλου DEMCO πλην του ασφαλιστικού κλάδου (Prime Insurance, MyDirect online ασφάλιση) περιλαμβάνει πολλές άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες (αίθουσες κινηματογράφου Village, τηλεόραση/ραδιόφωνο Alpha, άλλα media, τηλεπικοινωνίες, οινοποιία, real estate, τεχνολογία, κ.ά.), με ενεργητικό 600 εκατ. και ετήσιο τζίρο 300 εκατ. ευρώ!  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template