Εικόνες-σοκ: Χιλιάδες πρόσφυγες πηγαίνουν με τα πόδια στην Ειδομένη ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Συνωστισμός την Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης όπου χρειάστηκε να επέμβει και η αστυνομία - Άνδρες, γυναίκες
και μικρά παιδιά περπατούν επί ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους - Σε έναν απέραντο καταυλισμό έχει μετατραπεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Σε έναν απέραντο καταυλισμό έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά. Εκατοντάδες μετανάστες έχουν κατακλύσει τις προβλήτες λιμανιού στήνοντας σκηνές και πρόχειρα παραπήγματα για να προστατευτούν από το κρύο.
Οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και άτομα κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων Σύροι και Πακιστανοί, έχουν εγκλωβιστεί στον Πειραιά καθώς οι δομές που έχουν δημιουργηθεί για τους μετανάστες στην Αττική έχουν κατακλυστεί από μετανάστες, ενώ η προώθηση τους προς τα σύνορα κρίνεται απαγορευτική καθώς θα δημιουργηθεί επιπλέον συνωστισμός στην Ειδομενη.

Στο Σχιστό αυτή τη στιγμή βρίσκονται 1.400 άτομα, στον Ελαιώνα 900 και στο ελληνικό 1.500, ενώ άλλα 1.000 άτομα εκτιμάται ότι βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, πάντως, στον Πειραιά είναι το γεγονός ότι στα κτίρια των σταθμών επιβατών αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών που βρίσκονται στις προβλήτες Ε1 και Ε2 δεν υπάρχει πια χώρος για περισσότερα άτομα.

Επίσης, στον υπαίθριο χώρο των προβλητών έχουν στηθεί σκηνές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη νύχτα σκεπασμένοι σε sleeping bag. Μικρά παιδιά προσπαθούν να ξεχάσουν τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν, παίζοντας με μπάλες που τους προμήθευσαν οι ΜΚΟ, οι οποίες μάλιστα τους χορηγούν τρόφιμα αλλά και ζεστά ροφήματα, ενώ θάμνοι αλλά και συρματοπλέγματα έχουν μετατραπεί σε απλώστρες ρούχων.  πηγή







Εικόνες-σοκ: Ξεκίνησαν με τα πόδια από τα Τέμπη για την Ειδομένη

Την ίδια ώρα, συνωστισμός επικρατεί στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης καθώς χιλιάδες πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια από τα Τέμπη με σκοπό να φτάσουν στην Ειδομένη.
Άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά περπατούν επί ώρες για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ωστόσο, για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να διασχίσουν μια απόσταση 200 χιλιομέτρων.
Μάλιστα, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες, κάποιοι από αυτούς κρατούν τις ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Πάντως, κάποια στιγμή χρειάστηκε να επέμβει και η αστυνομία καθώς οι μετανάστες μπλόκαραν την κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό, ενώ υπήρχε κίνδυνος και για την ίδια τους τη ζωή.





Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template