ΣΥΡΙΑ-Δεν υπάρχει εκεχειρία.Καμμένα πτώματα Τούρκων ισλαμιστών στο Χαλέπι.ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Οι πρώτες ταυτότητες των νεκρών Τούρκων στο Χαλέπι έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την εκεχειρία η οποία πρόκειται να ξεκινήσει
το Σάββατο να έχει πλέον λιγοστές ελπίδες ενώ ο Τ.Κέρι μιλάει κιόλας plan B.
Σε όλη την Συρία διεξάγονται σφοδρές μάχες καθώς οι κυβερνητικοί θέλοντας να προλάβουν την εκεχειρία και να βελτιώσουν τις θέσεις τους πριν σιγήσουν (αν σιγήσουν...) τα όπλα πραγματοποιούν γενικές επιθέσεις.
Την ίδια στιγμή το τουρκικό Γενικό Επιτελείο συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ ενισχύει την α/α άμυνά του στα σύνορα. Τουρκικές ειδικές δυνάμεις εισήλθαν στο συριακό έδαφος ενώθηκαν με το ISIS και πραγματοποίησαν μεγάλες επιχειρήσεις καταλαμβάνοντας 12 χωριά ενώ έκοψαν τον οδό ανεφοδιασμού του Χαλεπίου καταλαμβάνοντας το στρατηγικής σημασίας χωριό Khanasser.

Mε το ISIS ενώθηκε και η ισλαμιστική οργάνωση Ahrar al-Sham καθώς οι μαχητές της αρνήθηκαν την εκεχειρία.
Συνολικά 21 στρατιώτες των συριακών δυνάμεων εθνικής αυτοάμυνας σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν.
Είχαμε επίσης και αντεπίθεση του ISIS στο νότιο Χαλέπι τρεις ημέρες μετά την ανατακατάληψη του Ανατολικού Χαλεπίου από τον συριακό Στρατό και τους συμμάχους του.
Από το Ανατολικό Χαλέπι το ISIS τράβηξε 1.000 ισλαμιστές για να αντεπιτεθεί στο νότιο μέρος.
Μετά από αυτή την δυσμενή εξέλιξη στην περιοχή αναπτύχθηκαν οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρης" του συριακού Στρατού και σφυροκοπούν τους ισλαμιστές στον αυτοκινητόδρομο Khanasser-Χαλέπι με την κάλυψη της Ρωσικής Αεροπορίας.

Στη Λαττάκεια ο συριακός Στρατός ανέκτησε τον πλήρη έλεγχο του χωριού Ayn Al-Ghazal-βρίσκεται βόρεια της Kinsibba- μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές των οργανώσεων Jabhat Al-Nusra, FSA και Harakat Ahrar Al-Sham.

Tαυτόχρονα η συριακή Αεροπορία πέταξε φυλλάδια στην Jisr Al-Shughour (έχει καταληφθεί από τον Μάιο του 2015), απαιτώντας από τους ισλαμιστές της Jaysh Al-Fateh να παραδοθούν καθώς η πόλη έχει αρχίσει να περικυκλώνεται.

Την ίδια στιγμή στο Χαλέπι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) μαζί με τις δυνάμεις YPG και την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας κατέλαβαν τις περιοχές Younis Al-Saba’wi School και Jama’ Al-Istaqmat στην περιοχή Al-Ashrafiyah μετά από σφοδρές μάχες με τους ισλαμιστές της “Jabhat Al-Nusra”, Harakat Nouriddeen Al-Zinki και Jaysh Al-Mujahiddeen ενώ οι δυνάμεις Jaysh Al-Thuwwar κατέλαβαν αρκετά οικοδομικά τετράγωνα στον βόρεια τομέα της περιοχής.

Παράλληλα ο συριακός Στρατός πλησιάζει τα σύνορα της Ιντλίμπ με την Λαττάκεια. Πρωταρχικός στόχος είναι να ανακαταληφτούν οι πεδιάδες Al-Ghaab στην δυτική πλευρά.

Aιφνιδιαστική επίθεση εξαπέλυσε ο συριακός Στρατός στην περιοχή Al-Hamidiyah στην Deir Ezzor σκοτώνοντας 65+ τρομοκράτες. Μετά από σφοδρή μάχη με τους ισλαμιστές του ISIS στην βόρεια περίμετρο της Al-Hamidiyah, ο συριακός Στρατός διέσπασε τις αμυντικές θέσεις τους και μπήκε στην σημαντική περιοχή για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες.

Σε μια σημαντική εξέλιξη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επεσήμανε πως «θα είναι δύσκολο να παραμείνει η Συρία ενιαίο κράτος, εάν δεν τερματιστούν σύντομα οι εχθροπραξίες», κάνοντας αναφορά για... plan B.

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικές συζητήσεις σχετικά με ένα σχέδιο Β στην περίπτωση που δεν πετύχουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Τέλος η Σ.Αραβία ζήτησε από όλους τους υπηκόους και τους διπλωμάτες της να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο για την ασφάλεια τους...  πηγή






















Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template