ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ-Σήμερα νικήσαμε τον Αλή Μπαμπά με τους 40 κλέφτες»

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά τη νίκη της ΑΕΚ:
«Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα, δώσαμε χαρά στον κόσμο και συνεχίζουμε. Ήταν ένα ήσυχο

παιχνίδι, ένα κανονικό ντέρμπι και νίκησε η ομάδα μου. Ο κόσμος έδωσε πραγματικά εξετάσεις και όπως είδατε δεν έγινε το παραμικρό. Όλα πήγαν καλά, κερδίσαμε, είμαστε όλοι είμαστε χαρούμενοι. Δεν ήταν νίκη-απάτη. Μετά από τόσο καιρό και ο κάθε ΑΕΚτζής αισθάνεται κάπως διαφορετικά. Η νίκη αυτή μας χρειαζόταν για τη συνέχεια».
Στη συνέχεια, έκανε λόγο για διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Όλοι το βλέπουν. Μόνο εσείς έχετε μούγγα, οι δημοσιογράφοι. Δεν τα βλέπετε τι γίνεται; Περιμένετε να σας τα πω εγώ; Σήμερα η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το αλλάξουμε όσοι το αγαπάμε πραγματικά. Θα παλέψουμε να φύγουν αυτές οι γκρανκάσες».

Η ΑΕΚ λοιπόν έγινε η πρώτη ομάδα τη φετινή περίοδο που κέρδισε τον Ολυμπιακό και έσπασε το αήττητό του

Το ματς όπως το είδε η ΑΕΚ365.com

Με τον Ζουκουλίνι στη μεσαία γραμμή και τους Μπαρμπόσα-Μάνταλο στα άκρα της επίθεσης παρέταξε ο Γκουστάβο Πογιέτ την ΑΕΚ, η οποία μπήκε αρκετά νευρικά στο γήπεδο. Χωρίς καθαρό μυαλό, με πολλά και αβίαστα λάθη και κακή κυκλοφορία της μπάλας, στο πρώτο 25λεπτο, η Ένωση έδειχνε να ψάχνει χαμένη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός πίεζε στα ¾ του γηπέδου και δεν άφησε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αναπτυχθούν από πίσω, όπως συνηθίζουν να κάνουν. Και με τον Μάνταλο πλέον να παίζει στα άκρα της επίθεσης, δεν υπήρχε ο συνδετικός κρίκος για να μεταφέρει σωστά τη μπάλα, η οποία πήγαινε με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα στον Αραβίδη που πάλευε μόνος του. Και μπορεί αμυντικά η Ένωση να μην αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, αφού ο Ολυμπιακός αναλώθηκε σε μία ανούσια κυκλοφορία της μπάλας, όμως ο Ρομπέρτο είδε… κρύος τα πρώτα 25 λεπτά του ντέρμπι.

Βλέποντας τα παραπάνω ο Πογιέτ, άλλαξε αμέσως το σύστημα σε 4-2-3-1. Έφερε τον Ζουκουλίνι στο δεξί άκρο ως χαφ-εξτρέμ, πέρασε αριστερά τον Μπαρμπόσα, στον άξονα τον Μάνταλο και είχε τους Σιμόες και Γιόχανσον ως αμυντικούς μέσους. Και αμέσως η εικόνα άλλαξε. Η ΑΕΚ έστρωσε το παιχνίδι της, έπαιξε πιο ορθολογικά και αν σε κάποιες στιγμές είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό οι ποδοσφαιριστές της, θα μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις την περιοχή του Ολυμπιακού. Όπως έκαναν στη φάση του 29’ όπου ο Ζουκουλίνι τσίμπησε τη μπάλα από τον Μαζουακού –ο αμυντικός του Ολυμπιακού ανατρέπει τον Αργεντινό με τον Καλογερόπουλο να μην δείχνει το σημείο του πέναλτι- ο Μάνταλος έγινε κάτοχός της, όμως τα σουτ από τη μικρή περιοχή δεν ήταν καλό.

Αντίθετα, σε όλο το πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακος απείλησε μολις με ένα κόρνερ, στο τελευταίο λεπτό, με ανάποδο ψαλίδι του Κασάμι, το οποίο όμως μπλόκαρε σταθεαρά ο Μπαρόχα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές προσώπων, αλλά με αριθμητικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ. Μόλις στο 47’ ο Αραβίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μποτία τον ανέτρεψε και για πρώτη φορά στην… μετά Κόκκαλη εποχή, διαιτητής έκανε το καθήκον του. Έβγαλε την κόκκινη κάρτα, όντας σε προφανή θέση για γκολ ο «Άραβας». Μάλιστα, με την εκτέλεση του φάουλ από τον Μπαρμπόσα, ο Ρομπέρτο αναγκάστηκε να κάνει μία δύσκολη απόκρουση με τις γροθιές.

Με την ΑΕΚ να παίζει με παίκτη παραπάνω, ο Πογιέτ προχώρησε σε αλλαγή, βάζοντας τον Πέκχαρτ (αντικατέστησε τον Ζουκουλίνι) στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Αραβίδη και φέρνοντας τον Έλληνα επιθετικό στα άκρα.

Όμως και πάλι η ΑΕΚ δεν έβγαζε ηρεμία στο παιχνίδι της. Με τον Ολυμπιακό να είναι κλεισμένος πίσω και να παίζει με αντεπιθέσεις, το μόνο που χρειαζόταν ήταν σωστή κυκλοφορία της μπάλας και μία καλή τελική πάσα. Αυτό όμως δεν συνέβαινε, η Ένωση απείλησε μόλις με ένα σουτ του Μάνταλου στο 56’ και μια κεφαλιά του ίδιου, στο 68’ με τον Αραβίδη να μην προλαβαίνει να μπει στη φάση και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πογιέτ προχώρησε και σε νέα αλλαγή συστήματος, θέλοντας να παίξει πιο επιθετικά και να πιέσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Στο 68’ έβγαλε τον Γιόχανσον, έφερε τον Μάνταλο στα χαφ, πέρασε τον Βάργκας στα δεξιά και τον Αραβίδη δίπλα στον Πέκχαρτ, με διάταξη 4-4-2. Ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Μπουονανότε ήταν ο παίκτης που πήγε στην κορυφή αντί του Αραβίδη.

Και τελικά η πίεση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς. Στο 76’ ο Ντίντακ προσπάθησε να σεντράρει μέσα από την περιοχή, ο Μιλιβόγεβιτς σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι και ο Καλογερόπουλος σφύριξε αμέσως το πέναλτι, ενώ απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Ο Μπουονανότε ανέλαβε την εκτέλεσή του, ο Ρομπέρτο έδιωξε σε πρώτο χρόνο, όμως ο Βάργκας στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα διχτυα κάνοντας το 1-0.

Με την ΑΕΚ πλέον να παίζει με δύο παίκτες περισσότερους και τον κόσμο όρθιο να τραγουδάει, η Ένωση προσπάθησε να παίξει συντηρητικό ποδόσφαιρο κατοχή μπάλας για να κυλήσει ο χρόνος, αν και είχε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 84’ όταν ο Μπουονανότε έφυγε μόνος του απέναντι από τον Ρομπέρτο, όμως αντί να σπάσει την μπάλα στον Πέκχαρτ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, προσπάθησε να κρεμάσει τον Ρομπέρτο.

Για να φτάσουμε στο 86’ όπου ο Καλογερόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης και για ένα… απλό φάουλ έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκάλο, με την ΑΕΚ να συνεχίζει και αυτή με παίκτη λιγότερο. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν πλέον δραματικό χαρακτήρα. Με τον Ολυμπιακό πλεον να παίζει και πάλι με έναν παίκτη λιγότερο, βγήκε όλος μπροστά και προσπάθησε με μεγάλες μπαλιές να κερδίσει ό,τι μπορούσε.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (68’ Βάργκας), Ζουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (75′ Μπουονανότε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33’ Σεμπά), Φορτούνης (52’ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (87′ Τσόρι), Ιντέγε

20.20 Η ΑΕΚ ζητάει δικαίως πέναλτι σε ανατροπή του Μαζουακού στον Ζουκουλίνι στο 29′, το οποίο δεν δίνεται. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξαιτίας αυτής της φάσης διαμαρτυρήθηκε έντονα στον παρατηρητή διαιτησίας του αγώνα

19.44 Αυτή τη στιγμή οι δυο ομάδες κάνουν την επίσημη είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ατμόσφαιρα από 45.000 και πλέον οπαδούς της ΑΕΚ!

19.37 Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα περισσότεροι από 45.000 Ενωσίτες έχουν πάρει θέση και περιμένουν την έναρξη του ντέρμπι με το πάρτι να κρατάει καλά στις εξέδρες

19.30 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προθέρμανση και μπαίνουν στα αποδυτήρια για την επίσημη εμφάνιση τους

19.23 Από τη διοίκηση του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ είναι ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος, ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης, ο αντιπροεδρος Τάκης Αγραφιώτης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντουρης και ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπας

19.13 Στον αγωνιστικό χώρο και η ενδεκάδα του Ολυμπιακού, η οποία αποδοκιμάζεται έντονα από όλο το γήπεδο. Ωστόσο, αυτός που τα… ακούει περισσότερο είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης

19.13 Η ΑΕΚ κάνει την προθέρμανσή της στο μισό γήπεδο που βρίσκονται μπροστά από το πέταλο της ORIGINAL! Συνήθως η ομάδα εντός έδρας προθερμαίνεται στο άλλο μισό γήπεδο που βλέπει στη Σπύρου Λούη. Εκεί θα κάνει ζέσταμα ο Ολυμπιακός απόψε.

19.10 Το κάτω διάζωμα του γηπέδου είναι γεμάτο και σιγά σιγά γεμίζει και το πάνω που έχει ανοίξει η ΠΑΕ, με τον κόσμο να ξεπερνάει τις 35.000 αυτή τη στιγμή

19.09 Η ενδεκάδα της ΑΕΚ βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο για την προθέρμανση της και οι ποδοσφαιριστές αποθεώνονται από όλο το γήπεδο

19.07: Ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου πως το ντέρμπι θα ξεκινήσει με ένα τέταρτο καθυστέρηση, με αίτημα του Ολυμπιακού, μία απόφαση που δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο, που αποδοκίμασε έντονα

18.58 ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το ματς θα αρχίσει στις 19.45 αντί στις 19.30 μετά από αίτημα του Ολυμπιακού που έκανε δεκτό η ΑΕΚ

18.53 Ο Μπαρόχα, μαζί με τον Ανέστη βγαίνουν για προθέρμανση. Σχεδόν ταυτόχρονα βγαίνει και ο Ρομπέρτο

18.44 Υπάρχει ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα. Ο Ολυμπιακός καθυστέρηση λόγω κίνησης να φτάσει στο ΟΑΚΑ και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει δώσει 45 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού ούτε 11άδες! Η ΑΕΚ θα μιλήσει με τους ερυθρόλευκους και τον διαιτητή και ίσως το ματς καθηστερήσει να ξεκινήσει. Θυμίζουμε πως είναι προγραμματισμένη η έναρξη του αγώνα στις 19.30, ενώ ο Ολυμπιακός ζητάει να ξεκινήσει στις 8.

18.41 O Oλυμπιακός μπαίνει για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο και οι οπαδοί της ΑΕΚ τους υποδέχονται με έντονες αποδοκιμασίες

18.33 Τώρα φτάνει η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, κάτω από ισχυρά μέτρα προστασίας. Έντονες αποδοκιμασίες περίπου 50 οπαδών της ΑΕΚ, που τους περίμεναν από… απόσταση

18.25 Ο Ολυμπιακός δεν έχει φτάσει ακόμα στο ΟΑΚΑ! Για λόγους ασφαλείας τελευταία στιγμή άλλαξε το δρομολόγιο.

18.10 Τον Ράφικ Τζιμπούρ άφησε εκτός αποστολής την τελευταία ο Πογιέτ

18.07 Οι παίκτες της ΑΕΚ βγαίνουν για πρώτη φορά στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώνονται από τον κόσμο

18.00 Αυτή την ώρα φτάνει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με το πούλμαν. Περίπου 100 οπαδοί της ΑΕΚ πάνω και δίπλα από τα αποδυτήρια εμψυχώνουν τους παίκτες. Μάλιστα, ένας οπαδός της ΑΕΚ όρμησε και αγκάλιασε τον Αραβίδη


17.55 Iσχυρότατη αστυνομική δύναμη έξω από το ΟΑΚΑ, αλλά και πάρα πολλοί σεκιούριτι. Όλα πάντως κυλούν ήρεμα

17.41 Στο πέταλο έχει ήδη μισογεμίσει με την ORIGINAL να έχει ένα μεγάλο πανό που γράφει: “ORIGINAL terrorism”

17.30 Δύο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα και στις εξέδρες ήδη υπάρχει αρκετός κόσμος! πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template