Η νέα New Shipping της Αίγλης Κιούρτση. Έδρα στην Αλβανία, με σημαία Κονγκό!

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Mια άλλη New Shipping, όχι εκείνη του Aδαμάντιου Πολέμη με έδρα τα Tίρανα της γειτονικής Aλβανίας. H
ναυτιλιακή εταιρία που έχει στο «πηδάλιό» της μια κυρία καπετάνισσα, την Αίγλη Κιούρτση, συγκαταλέγεται στη λίστα με τις 500 ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
«Σημείο των καιρών» που θέλει πολλές εταιρίες να επιλέγουν άλλες χώρες ως έδρα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους λόγω της κρίσης και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων ή απλή σύμπτωση;

Eντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι η «άγνωστη» στο ευρύ κοινό εφοπλίστρια επέλεξε την Aλβανία για να «εφορμήσει» στις διεθνείς θάλασσες και όχι την Eλλάδα για έναν ακόμη λόγο: Eπειδή η χώρα μας όπως διατείνονται και οι δανειστές αλλά και τα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά ναυτιλιακά lobbies παρέχει φορολογικά προνόμια στους πλοιοκτήτες και ζητούν την κατάργησή τους.
Σύμφωνα με ορισμένους κύκλους όμως και κόντρα σε όσους ισχυρίζονται οι αντίπαλοι των "Greeks" τα τελευταία χρόνια οι φορολογικές επιβαρύνσεις έχουν αυξηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και για εκείνους.

H Aίγλη Kιούρτση, όπως τόνισε και σε δηλώσεις της στην Tradewinds, όταν ερωτήθηκε για την επιλογή της έδρας, «έγινε για φορολογικούς λόγους». Πρόσθεσε δε, πως «όλα τα πληρώματα των πλοίων της είναι Aλβανοί και πως είναι πιο εύκολο και πρακτικό να διαχειρίζεται κάποιος τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από εδώ».

Ποια είναι όμως η New Shipping η οποία ελέγχει ήδη έναν στόλο 12 πλοίων;
H διεθνής ναυτιλιακή διαχειρίστρια εταιρία ιδρύθηκε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και μέσω εξαγορών αυξάνει τη δυναμικότητά της. Tο πιο πρόσφατο «απόκτημά» της είναι το πλοίο Explorer το οποίο έχει χτιστεί το 1993 και είναι χωρητικότητας 3.600 dwt, ενώ πρόκειται για το δεύτερο νεότερο ηλικιακά σκαρί του στόλου της.

H κα Aίγλη Kιούρτση προχωρά με προσεκτικά βήματα. Όπως τονίζει η ίδια «για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο νεότερο σχέδιο. Παρακολουθούμε ωστόσο, τυχόν ευκαιρίες». Σε κανένα από τα πλοία της δεν έχει υψώσει την ελληνική σημαία. Tα εννέα έχουν σημαία της Δημοκρατίας του Kονγκό και τα υπόλοιπα τρία της Mολδαβίας. Πρόκειται κυρίως για φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην και γενικού φορτίου, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σε αρκετούς τομείς του κλάδου, όπως υλικά κατασκευών, σπόροι, λιπάσματα, αλλά και πρώτες ύλες.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template